100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Meer Nederlandse content op Amazon Prime Video!

Dinsdag 14 September 2021 3 minuten en 16 seconden leestijd

Meer Nederlandse content op Amazon Prime Video!

Heb jij al een abonnement op Prime Video? Dan hebben wij goed nieuws! Het aanbod wordt namelijk steeds mooier. Deze streamingdienst gaat zich ook meer richten op Nederlandse content. Er zijn twee nieuwe functies vervuld bij Prime Video om meer Nederlandse content aan te bieden. Heb jij nog geen abonnement op Prime Video maar twijfel je hier wel over? Dan is dit misschien het moment om het wel te doen!

Prime Video gaat meer Nederlandse content aanbieden op het streamingplatform. Dit gaat ze realiseren door het vervullen van twee nieuwe functies. Dit team gaat Nederlandse Amazon content selecteren, ontwikkelen en produceren. Amazon Prime Vide kost maar €2,99 per maand. Daarnaast kun je eerst genieten van een proefperiode van 30 dagen!

Jacomien Nijhof is aangesteld tot het hoofd van de Nederlandse content bij Amazon Studios, in zijn functie ‘Head of Originals The Netherlands’. Hij gaat leiding geven aan een team dat verantwoordelijk is voor het selecteren, ontwikkelen en produceren van Nederlands Amazon Original content. Het doel van Amazon is duidelijk, het wil meer Nederlandse kijkers hebben. Een van de manieren hiervoor is om Amazon Prime Video aantrekkelijker te maken in Nederland.

Naast Jacomien is er ook iemand aangenomen in de functie ‘Head of Content Acquisition Benelux’. Deze functie houdt het selecteren en verwerven van de beste content voor het Nederlandse kijkerspubliek in. Het team zal bouwen aan het Nederlandse aanbod van Amazon Original Series en de verwerving van Nederlandse content. Het team werkt samen om het content aanbod van duizenden films en tv-programma’s in Prime Video Nederland te versterken.

Daarnaast zorgt de Europese wetgeving ervoor dat tenminste 30% van de producties, van een streamingdienst in Europa, ook in Europa gemaakt moet zijn. De groei van Prime in Nederland is een goed doel. Op dit moment heeft Prime Video namelijk een marktaandeel van maar 7% in Nederland.

Details over welke Nederlandse producties naar Prime Video komen zijn nog niet bekend. Er zijn al een aantal Nederlandse producties te bekijken, waaronder zwartboek en kruimeltje.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is een Amerikaans streamingplatform. Dit platform is ook in Nederland beschikbaar. Een Prime Video abonnement valt onder het Amazon Prime abonnement. Met dit abonnement kun je veel meer dan alleen films en series kijken. Je hebt namelijk ook extra voordelen zoals gratis verzending, snelle levering, onbeperkte opslag van foto’s en voordelen voor gamers. Amazon is het grootste e-commerce bedrijf ter wereld. In de beginjaren verkocht Prime alleen maar boeken, maar vandaag de dag is inmiddels bijna alles te koop via Amazon. De abonnementsdienst Amazon Prime bestaat sinds 2005.

Op Amazon Prime Video kijk je naar zowel series als films en is er voor ieder wel iets leuks te kijken. Ook heeft Amazon haar eigen Originals. Dit zijn films en series die Amazon zelf ontwikkeld. Een abonnement op Prime video kost €2,99 per maand. Daarnaast kun je dit abonnement aanvullen met channels, hier betaal je per maand extra voor.

Je kunt naar Amazon Prime video kijken via de app. Je kunt deze app downloaden op bijvoorbeeld je Smart TV, telefoon of tablet. Ook kun je via het web kijken naar Amazon Prime Video. Heb je de app gedownload op bijvoorbeeld je telefoon? Dan kun je de content streamen naar je tv waardoor je op groot scherm kunt kijken.

Om te kijken naar een leuke film of serie via Amazon Prime heb je wel een goede internetverbinding nodig. Heb je dit nog niet? Je kunt via onze gratis postcodecheck kijken welke internetproviders er internet (en tv) op jouw adres leveren.

Wat is streamen?

Streamen is het versturen van documenten vanaf je telefoon, laptop of tablet naar je televisie. Dit doe je door middel van een draadloze verbinding. Je projecteert als het ware het beeld naar je televisie. Het volledige bestand hoeft met streamen niet volledig gedownload te worden. De server kan vanaf elk tijdsmoment beginnen met afspelen. Je kunt via meerdere manieren streamen, zoals via de Google Chromecast, via een Apple TV of met een Smart TV.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking