100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Naast Formule 1 is Darts nu ook in handen van de NENT Group

Dinsdag 25 Mei 2021 2 minuten en 55 seconden leestijd

Naast Formule 1 is Darts nu ook in handen van de NENT Group

Zoals je afgelopen vrijdag hebt kunnen lezen in ons blog ‘Ziggo stopt met Formule 1’, is Formule 1 overgenomen door Nordic Entertainment Group. Naast Formule1 waren ze ook in onderhandeling over de Bundesliga en Darts. Deze onderhandeling is erdoor en vanaf volgend jaar is Darts ook in handen van het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group (de NENT Group).

Het Darts werd in Nederland jarenlang uitgezonden op RTL7. Vanaf volgend jaar moeten de Darts liefhebbers een abonnement op Viaplay nemen om te kunnen kijken. Je kunt dan o.a. kijken naar het WK, de Premier League Darts, de World Grand Prix, het World Matchplay en de Grand Slam of Darts. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt het streamingplatform Viaplay in Nederland gelanceerd. De NENT Group is er van overtuigd dat Darts een mooie aanvulling vormt op de rechten van het Formule 1 en Bundesliga voetbal. De NENT Group wil ook een live dartsevenement in Nederland ontwikkelen met ’s werelds toonaangevende spelers.

De NENT Group heeft de uitzendrechten voor Darts voor de komende vijf jaar binnengehaald. Daarnaast heeft ze de uitzendrechten voor de Formule 1 voor de komende 3 jaar bemachtigt. De NENT Group kijkt naar alle sportrechten die er zijn. Het is haar ambitie om uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland. Ook Snooker en Poolbiljarten gaan in Nederland op Viaplay uitgezonden worden.

Wie is Nordic Entertainment Group?

De NENT Group vermaakt miljoenen mensen met haar streamingdiensten in de hele Scandinavische regio. Na Scandinavië, wilt ze nu ook de Europese streamingkampioen worden. Van live sport tot films en series tot muziek en haar eigen originele shows. De NENT Group maakt een breed scala aan entertainmentervaringen mogelijk door de inhoud die ze produceert en aanschaft.

Nordic Entertainment Group heeft een aantal producten. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Viaplay: Dit is een video on demand platform waar je via meerdere schermen naar kunt kijken. In het aanbod vind je onder andere sport, films en programma’s. Viaplay is per Q1 2022 ook beschikbaar in Nederland met onder andere Formule1, Bundesliga en Darts.
  • Viafree: Dit is een streamingservice gericht op recente tv afleveringen en exclusieve online content in de Scandinavische regio.
  • V sport, series & film: Dit is een verzameling van premium tv kanalen die televisie en entertainment voor het hele gezin bieden. Beschikbaar voor kijkers in de Scandinavische regio.
  • TV: De NENT Group heeft een aantal adverterende zenders in de Scandinavische regio.
  • Radio: De NENT Group is een van de grootste commerciële radio bedrijven in de Scandinavische regio.
  • Studio’s: De NENT Group zit achter originele producties in meerdere genres.
     

Wat is Darts?

Darts is een sport die gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord. Het spel werd vroeger voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld is het darten in Nederland ook populair geworden. De internationale bond is de World Darts Federation (WDF), de Nederlandse bond is de Nederlandse Dart bond (NDB).

Heb je nog geen internet abonnement?

Darts is vanaf Q1 2022 te zien via de streamingplatform Viaplay. Om te kunnen kijken via een streamingplatform heb je een goede internetverbinding nodig. Heb je deze nog niet? Je kunt bij ons op de site onze gratis postcodecheck doen. Door middel van deze postcodecheck weet jij welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres, welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres en welke internetabonnement zij leveren.

Je hebt de keuze tussen meerdere abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & bellen’, ‘internet & tv’ of ‘alles-in-1’.

De postcodecheck maakt het vergelijken van de verschillende internetabonnementen voor jou heel gemakkelijk. Je ziet in één oogopslag welk abonnement bij jou past en je kunt je zoekresultaten filteren om tot een perfect abonnement te komen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking