100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Nederlandse providers raden aan om wachtwoorden te veranderen

Monday 13 October 2014 0 minuten en 40 seconden leestijd

Nederlandse providers raden aan om wachtwoorden te veranderen

Van de zomer werd bekend dat een criminele organisatie toegang heeft gekregen tot ruim 1 miljard e-mailadressen en wachtwoorden. De e-mailadressen en wachtwoorden zijn waarschijnlijk verkregen door het meekijken op een groot aantal websites.

Gebruikers van deze websites hadden niet door dat ze in de gaten werden gehouden en hebben hier hun e-mailadres en wachtwoord gebruikt. Deze zijn toen achterhaald door de criminele organistatie. Het Nationaal Cyber Securtiy Centrum (NCSC) heeft onderzoek gedaan naar de zaak en lijsten met gehackte mailadressen naar de providers gestuurd.

Het is op dit moment niet duidelijk of er ook misbruik is gemaakt van de gestolen e-mailadressen. Providers die een lijst hebben gekregen van gehackte mailadressen nemen contact op met de klanten. De providers raden klanten aan om voor een sterk wachtwoord te kiezen en het wachtwoord regelmatig te vervangen.

Naast de mailadressen van providers zoals @xs4all.nl, @ziggo.nl zijn er mogelijk ook gegevens van Gmail, Hotmail en Outlook gestolen. De providers raden dan ook aan om dat wachtwoord ook te wijzigen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking