100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Netflix nieuws

Woensdag 22 augustus 2018 2 minuten en 56 seconden leestijd

Netflix nieuws

Veel gesprekken op feestjes, bij het koffieapparaat en met de buurman gaan sinds afgelopen weekend over Netflix. Er is heel wat nieuws over de video streaming dienst naar buiten gekomen en dit nieuws is niet allemaal positief. Wat gebeurd er allemaal en wat staat er te gebeuren? Wij praten je bij.

Netflix verwijderd series

In september wordt het aanbod van series op Netflix flink verkleind. Netflix heeft aangekondigd complete seizoenen van een aantal topseries vanaf september niet meer aan te bieden. Waarom doet Netflix dat?

Netflix was de grote speler op het gebied van video streaming diensten, maar er komen steeds meer concurrenten bij en dat merken ze. Doordat er steeds meer concurrentie is komt het aantal abonnees onder druk te staan. En dan verliezen ze ook nog eens de rechten op een aantal topseries. Er zijn meerdere redenen waarom huidige en binnenkort aflopende rechtenovereenkomsten niet worden verlengd.

Een belangrijke reden is de komst van de nieuwe video streaming dienst van Disney. De verwachting is op dit moment dat deze dienst vanaf eind 2019 beschikbaar is in Amerika en daarna over heel de wereld wordt uitgerold. Disney heeft onlangs 20th Century Fox overgenomen waardoor ook die films en series exclusief bij de streaming dienst van Disney beschikbaar zullen worden. Daarnaast zullen zij natuurlijk hun eigen producties exclusief aanbieden en hebben zij hierover met een aantal andere filmhuizen al afspraken gemaakt.

Vanaf 8 september kun je als Nederlandse abonnee niet langer kijken naar Prison Break, Homeland, Modern Family, How I Met Your Mother, Lie to me en Modern Family. Er is een kans dat er op dat moment of later nog meer complete series zullen verdwijnen van Netflix.

Reclame op Netfllix

Misschien heb je het zelf al gezien of misschien niet, maar Netflix is op dit moment aan het testen met reclame. Het gaat hierbij om reclame voor hun eigen series en films die te zien in tussen twee afleveringen van een serie in. Het is niet mogelijk om de reclame stop te zetten of door te spoelen. Veel Netflix kijkers vinden dit vervelend omdat je juist betaald voor een streamingdienst om geen last te hebben van reclame. Op dit moment test Netflix wereldwijd en in Nederland onder duizenden abonnees.

De angst van veel Netflix abonnees is dat zij op een later moment verplichtte commerciële reclame-uitingen gaan laten zien. Op dit moment hoeven we daar nog niet zo bang voor te zijn. Netflix test vaker nieuwe functies, maar die worden vaak genoeg na de test niet zichtbaar voor alle abonnees.

Wat vindt Netflix hiervan?

Helaas is het lastig om te horen te krijgen wat Netflix zelf van deze wijzigingen vindt. Je kunt de klantenservice van Netflix het makkelijkst bereiken via social media. Wanneer je een positieve vraag of opmerking hebt zul je vrij snel een reactie krijgen. Is de vraag iets kritischer of moeilijker dat wil het nog wel eens een tijdje duren voor je een reactie krijgt, of je hoort er helemaal niets meer over. Wat Netflix van de ophanden zijnde wijzigingen vindt kan ik je nu dus niet vertellen.

Zelf gebruik maken van Netflix?

Voorlopig is de streaming dienst van Disney nog niet beschikbaar in Nederland. Het enige goede alternatief dat wij nu hebben is van Videoland, maar daar is op dit moment nog wel eens een storing. Er zullen wat films en series gaan verdwijnen op Netflix, maar het aanbod blijft groot. En vergeet niet de series die Netflix zelf maakt, daar zitten ook heel wat goede tussen.

Wil je zelf ook gebruik maken van de video streaming dienst van Netflix? Zorg dan dat je een internetsnelheid hebt die dit ondersteund. Doe de postcode check en ontdek wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Ben je benieuwd voor welke internetsnelheid je het beste kunt kiezen. Lees dat ons Kennisbank bericht Internetsnelheid; hoeveel Mbit/s heb je nodig?