100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Netflix wil een derde Nederlandse huishoudens als abonnee

Dinsdag 17 september 2013 1 minuut en 30 seconden leestijd

Netflix wil een derde Nederlandse huishoudens als abonnee

In een interview met Tweakers heeft de CEO van Netflix; Reed Hastings, laten weten dat als het aan hem ligt een derde van de Nederlandse huishouden over vijf tot tien jaar een Netflix-abonnement heeft. “Dat kunnen we voor elkaar krijgen als het aanbod goed genoeg is” zegt Hastings, die in 1997 een van de oprichters van de videostreamdienst was.

Hastings was voor de introductie van Netflix in Nederland. Hij wil niet zeggen hoeveel abonnees die gebruik maken van de Nederlandse tak van de videostreamdienst hij hoopt binnen te halen in het eerste jaar. “In het eerste jaar zijn we vooral gericht op onze reputatie” geeft hij aan. “We willen dat onze gebruikers tevreden zijn, dat het streamen goed werkt en het beeld een hoge resolutie heeft, de klantenservice goed is en de betalingen correct verlopen".

De CEO hoopt wel dat Netflix in Nederland net zo succesvol wordt als in de Verenigde Staten, waar volgens Hastings één op de drie huishoudens een Netflix abonnement heeft. “We zouden zo’n succes in Nederland over vijf tot tien jaar ook willen bereiken”, aldus Hastings’ woorden. Volgens hem kan dit lukken als het aanbod goed genoeg is, de dienst goed werkt en de prijs laag is.

Op onder andere sociale media wordt al geklaagd over het aanbod. Volgens een deel van de Netflix gebruikers staan er te weinig films en series op. Hastings: “We zijn continu aan het uitbreiden. Er staat meer content op Netflix dan je in je leven kunt kijken, maar we voegen steeds meer toe. Als we naar een nieuw land uitbreiden, beginnen we met een klein aanbod en maken we dat beter en beter."

Hastings geeft aan dat Netflix ervoor heeft gekozen om naar Nederland te komen vanwege onder andere het feit dat Nederlanders al veel internetvideo kijken. Hij denkt dat Netflix usenet en bittorrent niet kan vervangen en geeft aan dit ook niet te proberen. Volgens Hastings kan Nerflix downloaders echter wel verleiden, omdat streamen een stuk gebruiksvriendelijker zou zijn dan het downloaden via usenet of bittorrent. Bovendien komen er steeds meer concurrenten. Hierdoor wordt streamingdiensten vergelijken aantrekkelijk.