100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

ProviderCheck introduceert Sim Only Vergelijker!

Woensdag 7 Juni 2023 5 minuten en 9 seconden leestijd

ProviderCheck introduceert Sim Only Vergelijker!

Het leven zonder mobiele telefoon is eigenlijk niet meer voor te stellen. Draaide het in het begin van het mobiele tijdperk vooral om bellen, sms’en een spelletje Snake spelen op je telefoon, dat is tegenwoordig wel even anders. Met onze Sim Only Vergelijker helpen we jou bij het vinden van het goedkoopste en beste Sim Only abonnement.


Naar Sim Only Vergelijker

Smartphone is alleskunner!

Dankzij de komst van de smartphone en de introductie van handige apps kun je bijna alles met je telefoon. Betaal met je smartphone de boodschappen in de supermarkt, zet de verwarming onderweg alvast een graad hoger, WhatsApp met vrienden en familie en bekijk je favoriete serie op Netflix. Gelukkig kun je ook nog steeds bellen met je telefoon ;).

Om te kunnen internetten en bellen met je mobiele telefoon heb je data en belminuten nodig. Gelukkig is er in Nederland een groot aanbod aan mobiele providers, er is dus wat te kiezen. Er zijn verschillende manieren om data en belminuten af te nemen.

Je kunt onder andere kiezen voor prepaid. In dat geval koop je data en belminuten die je opwaardeert op je telefoon. Zijn je data en belminuten op? Dan koop je een nieuwe kaart en waardeer je die weer op. Over het algemeen is prepaid kostbaarder, maar het kan een goede keuze zijn als je weinig data verbruikt en/of weinig belt.

De meeste mensen kiezen voor een abonnement. Dit is makkelijk en over het algemeen voordeliger. Je kunt kiezen voor een mobiel abonnement met toestel. Je betaalt dan iets meer, maar hoeft niet in één keer een flink bedrag neer te leggen voor een nieuwe telefoon. Heb je al een goede telefoon? Dan raden we je een Sim Only abonnement aan. Je hebt hiervoor een simlockvrij toestel nodig.

Wat zijn de voordelen van een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement heeft flink wat voordelen, wij hebben ze voor je op een rij gezet:

Voordeliger: Omdat je zelf voor een telefoon zorgt liggen de kosten voor je Sim Only abonnement een stuk lager dan bij een abonnement met toestel. Bespaar nog meer door goed te letten op de beste Sim Only deals.

Eigen keuze toestel: Je kunt zelf bepalen welke telefoon je neemt. Kies je voor een wat eenvoudiger model of ga je voor de uitgebreide versie?

Sim Only maandelijks opzegbaar is mogelijk: Veel mobiele providers bieden je de mogelijkheid om je Sim Only abonnement maandelijks op te zeggen. Je maandelijkse kosten liggen dan wel iets hoger dan bij een abonnement voor 12 of 24 maanden, maar het geeft je ook een hoop vrijheid.

Maandelijks aanpasbaar: Dan zijn er ook een groot aantal providers waarbij je je Sim Only abonnement iedere maand aan kunt passen. Zowel omhoog als naar beneden.

Geen BKR registratie: Neem je een abonnement met daarbij een toestel die meer dan €250,- kost dan wordt dat geregistreerd bij het BKR als een lening. Dit kan onder andere invloed hebben op een hypotheekaanvraag of andere leningen. Kun je een nieuw toestel in één keer betalen? Dan kun je jezelf een BKR registratie besparen.

Wist je dat je extra kunt besparen door je telefoon langer te gebruiken? Bij een abonnement met toestel betaal je de telefoon in 12 tot 24 maanden af. In het geval van Sim Only zorg je zelf voor een toestel. Lukt het je om die bijvoorbeeld drie of vier jaar te gebruiken, bespaar je nog meer.

Hoe kun je Sim Only slim vergelijken?

Past een Sim Only abonnement goed bij jouw wensen en behoeften? Dan komt de volgende stap. Voor welke mobiele provider ga je kiezen? Het is tijd om te gaan Sim Only vergelijken! Want er is een flinke keuze aan providers die Sim Only abonnementen aanbieden.

Om goed te kunnen vergelijken is het belangrijk dat je weet naar welk soort abonnement je op zoek bent. Verbruik je bijvoorbeeld veel data of maak je vooral gebruik van wifi? Bel je veel met je mobiele telefoon? En hoelang wil je bij dezelfde mobiele provider blijven? Als je voor jezelf alvast antwoord geeft op deze vragen wordt het Sim Only vergelijken een stuk makkelijker.

Combivoordeel scoren

Wist je dat je bij een aantal mobiele providers extra voordeel krijgt als je bij hen ook thuis internet (en tv) afneemt? Dat noemen we combivoordeel. Je krijgt bijvoorbeeld een extra korting op je abonnement of een gratis zenderpakket. Providers bieden je graag een zo compleet mogelijk pakket.

Hoe meer producten je bij dezelfde provider afneemt, hoe meer korting je krijgt. Zo kun je bij Budget Thuis niet alleen kiezen voor mobiel en thuis internet, maar ook je energie afnemen. Het is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens heel handig om alles bij een partij onder te brengen. De volgende Sim Only providers bieden combivoordeel:

  • Budget Sim Only
  • Delta Sim Only
  • KPN Sim Only
  • T-Mobile Sim Only
  • Hollandsnieuwe Sim Only -> in combinatie met Ziggo thuis internet (en tv)
  • Vodafone Sim Only -> in combinatie met Ziggo thuis internet (en tv)
  • Ben Sim Only -> in combinatie met T-Mobile thuis internet (en tv)
  • Simyo Sim Only -> in combinatie met KPN thuis internet (en tv)
  • Tele2 Sim Only -> in combinatie met thuis internet (en tv) van Tele2 of T-Mobile
  • Caiway Sim Only à alleen in combinatie met thuis internet van Caiway

Hoe vind je het goedkoopste Sim Only abonnement?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het een goed idee om de verschillende Sim Only abonnementen te vergelijken. Wil je niet te veel uitgeven? Let dan niet alleen op de hoogte van het abonnement, maar ook of de provider een Sim Only aanbieding heeft. Denk bijvoorbeeld aan een extra korting, gratis extra data of Sim Only zonder aansluitkosten.

Daarnaast raden we je aan om te kijken naar de kosten voor internetten en bellen buiten je bundel. Kun je bijvoorbeeld een data- en/of belplafond instellen? En kun je data en/of belminuten bijkopen als je er doorheen bent?

Gebruik onze Sim Only Vergelijker!

Om je te helpen met je zoektocht naar het goedkoopste Sim Only abonnement dat aansluit bij je wensen, hebben we voor jou een handige vergelijker samengesteld. Zo kun je zelf eenvoudig de voordelen van providers onder de loep nemen en hoef je niet alle websites af te struinen. Weet je wat bij je past? Dan kun je direct je abonnement afsluiten bij de provider in kwestie. En zo scoor jij met onze Sim Only vergelijker de beste deal!
 

Naar Sim Only Vergelijker
 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking