100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Zoek je een goed alternatief voor Freedom?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

provi blogs

Je kunt bij ons niet kiezen voor een Freedom abonnement. Wanneer je besluit om via ons over te stappen ontvangen wij een vergoeding van de door jou gekozen provider. Freedom internet heeft helaas een andere gedachte over ons verdienmodel. Dit is dan ook de reden dat je deze internetprovider niet terug vindt in onze vergelijker. 

---

Freedom  internet is de jongste, menselijkste en meest bewuste internetprovider van Nederland. Ze leveren kwalitatief goede internetdiensten en strijden voor betere privacy en security. Freedom internet biedt glasvezel internet en DSL internet. Wanneer je internet afsluit van Freedom ontvang je altijd een FRITZ!Box in bruikleen. Wanneer je liever je eigen hardware gebruikt is dit ook mogelijk, dan krijg je €2,- korting per maand.

Omdat Freedom Internet veel waarde hecht aan veilig internetten, krijg je als klant het uitgebreide pakket beveiligingssoftware van F-Secure. Met deze software ben je beschermt tegen virussen, spyware, etc. Ook kun je bankiersbescherming en kinderbescherming instellen. Je kunt dus geheel veilig internetten! Naast deze beveiligingssoftware ontvang je ook een veilige mail. Je mailt veilig vanaf en naar beveiligde servers vanaf @freedom.nl. Je krijgt 5 mailboxen en je kunt e-mails van je oude provider naar je Freedom mail importeren. Om helemaal veilig te kunnen e-mailen levert Freedom een geavanceerde spamfilter.

Wanneer je een Freedom Internet en tv abonnement afsluit ontvang je interactieve tv van Canal Digitaal. Hierbij ontvang je meer dan 80 zenders, standaard ESPN en kun je altijd en overal kijken via de gratis app. Wanneer je meer zenders wilt ontvangen kun je altijd kiezen uit extra premium pakketten. Naast internet en tv kun je bij Freedom Internet ook bellen bij je abonnement nemen. Je belt via het internet en je kunt er voor kiezen om je eigen nummer te behouden of om een nieuw nummer te nemen. Je hebt de keuze om je voicemail naar je email te sturen.

Ben je benieuwd naar de Freedom internet prijzen? Je ontvangt al internet vanaf €47,- per maand. Wil je ook interactieve televisie? Dat kan vanaf €15,95 per maand. Wil jij internet, tv en Bellen? Dit  kan vanaf €5,- per maand extra.

Wie is Freedom?

Deze jonge internetprovider koestert oude idealen, namelijk een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn. Deze waarden leken ruim 25 jaar geleden zo vanzelfsprekend tijdens het ontstaan van het internet, maar staan inmiddels flink onder druk. Freedom internet is een vrije ISP. Dit houdt in dat Freedom niet gebonden is door aandeelhouderswaarde, maar door de best mogelijke dienstverlening.

Freedom internet gaat door het vuur voor een veilig en vrij internet. Hiermee bedoelt ze vrij van datahebzucht, van de macht van geld en vrij om het internet te gebruiken zoals het ooit bedoeld was. Freedom internet zet vol in op de idealen van XS4ALL in 1993. Een open internet in Nederland. Freedom is niet bang om haar mening te uiten en gaat dan ook kritisch en open in gesprek met politiek, wetenschap en technologie.

Freedom streeft naar een nieuw en verantwoord type onderneming. Een bedrijf dat vast houdt aan de idealen en hierdoor klanten gewoon een goed product geeft. Er zijn dan ook geen aandeelhouders die winst belangrijker vinden dan de kwaliteit van de dienstverlening. Een van de pijlers is privacybescherming. Freedom koopt alleen topkwaliteit hard- en software in. Hierdoor heeft ze een van de veiligste netwerken.

Freedom Privacy

Freedom strijdt voor internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid. Om dit te waarborgen zetten ze Public Affairs en juridische instrumenten in en werken ze samen met andere partijen. Freedom werkt aan de volgende punten:

 • Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (WIV)
 • Open Infrastructuur
 • Dataretentie
 • Cryptowars
 • ePrivacy Verordening
 • Fakenews
 • Internetsurveillance
 • DNS over https
 • Doorgifte persoonsgegevens
 • Privacy
 • Sponsoring
 • Databescherming

Wat is de geschiedenis van Freedom?

De aanleiding om Freedom op te richten gebeurde in 2019, namelijk de bekendmaking van KPN om XS4ALL op te heffen. XS4ALL is in 1993 als eerste provider voor particulieren in Nederland begonnen. Deze provider is opgericht door internetpioniers met roots in de hackersscene. Vanaf het begin stond XS4ALL al voor een vrij en open internet, voor privacy, veiligheid en kwaliteit. KPN wordt in 1998 al eigenaar van XS4ALL. Uiteindelijk kwam in 2019 het bericht dat KPN XS4ALL wil opheffen.

Hier ontstond veel ophef over en er kwam een petitie gevolgd door de oprichting van het actiecomité “XS4ALL moet blijven”. Ondanks alle moeite van dit comité verandert KPN niet van gedachte. Er wordt een nieuwe ISP opgericht, die het oude gedachtegoed koestert. Freedom internet is de nieuwe XS4ALL.

Freedom internet is eigenlijk XS4ALL

Wanneer KPN aankondigt om XS4ALL op te heffen, start een oud XS4ALL medewerker een petitie voor het behoud van de merknaam. Het actiecomité wordt opgericht met onder meer oud XS4ALL directeur, oud woordvoerder en campaigner. Als strategie proberen ze in gesprek te komen met de KPN-top en voeren ze actie om zichtbaarheid te behouden en inhoudelijk duidelijk te maken waarom de gedachtegoed van XS4ALL behouden moet blijven.  Het lukt ze uiteindelijk om met de KPN-top in gesprek te komen, maar KPN blijft bij haar standpunt.

Het actiecomité probeert KPN duidelijk te maken dat er veel klanten weg zullen lopen als XS4ALL verdwijnt, maar volgens KPN veranderd er niets voor de klanten. Omdat het besluit van KPN vaststaat begint het actiecomité een campagne. De petitie werd al meer dan 45.000 keer ondertekend. Plan A is dat XS4ALL moet blijven, maar aan plan B wordt ook gewerkt. Hoe dan ook wil het comité de ideologische waarden van XS4ALL behouden.

Plan B wordt opgezet, met als eerste stap de oprichting van Stichting Appeltaart. Hiermee wordt de start van een nieuwe internetprovider mogelijk gemaakt. Deze stichting wordt ook eigenaar van Freedom internet XS4ALL. Door de juridische structuur is het eigendom gericht op ideologische standvastigheid en niet op economisch gewin.

In juni 2019 vindt het actiecomité een investeerder die een bod doet op XS4ALL, maar KPN wijst dit bod af. De medewerkers van XS4ALL worden ingelicht over het voornemen van KPN om het personeel over te brengen naar KPN. Door deze overstap wordt de ondernemingsraad van XS4AALL opgeheven. Het actiecomité gaat hierdoor volop inzetten op Plan B, een nieuwe internetprovider.

Op 4 november 2019 is een crowdfunding actie gestart en binnen 3,5 dag is er al 2,5 miljoen euro ingezameld. Op maandag 11 november 2019 wordt Freedom internet gelanceerd. Je wordt niet gewoon klant, maar een echte deelnemer in de gemeenschap. Zo is Freedom Internet XS4ALL ontstaan.

Klantenservice Freedom

Freedom Internet ziet haar klanten als leden en die behandelt ze met aandacht en respect. Bij Freedom nemen ze de tijd om je goed te helpen. De helpdesk bestaat uit professionals die de tools en kennis hebben om alle problemen op te lossen. Er wordt ook jaarlijks een ledenvergadering georganiseerd waar klanten kunnen meepraten over het maatschappelijk beleid.

img

De provider die staat voor privacy en security is door 0 bezoekers van Providercheck beoordeeld met een

0 reviews

Wil jij ook jouw mening geven over De provider die staat voor privacy en security

Klik hier om een speedtest te doen en laat jouw score achter.

Laatste internet vergelijken nieuws