100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Zoek je een goed alternatief voor XS4ALL?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

provi blogs

XS4ALL internet

Je kunt niet langer kiezen voor een XS4ALL abonnement. In januari 2019 werd al bekend dat KPN waarvan XS4ALL een dochter is stopt met het aanbieden van XS4ALL internet en tv. Dit doen zij om één sterke merknaam te hebben met de beste elementen van XS4ALL, maar ook andere dochters Telfort en Yes Telecom.

Het Actiecomité XS4ALL Moet Blijven heeft er lange tijd voor kunnen zorgen dat XS4ALL als zelfstandig merk bleef bestaan, maar dit is nu voorbij. Per 24 december 2021 is het definitief en kun je niet langer kiezen voor XS4ALL internet en tv.

---

XS4All is de provider die staat voor het volledig benutten van alle mogelijkheden van het internet. Zij staan voor de vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, ideeën en informatie en dat voor iedereen.

In 1993 is XS4ALL opgericht door vier internetpioniers. Eind jaren tachtig veranderde de wereld in hoog tempo. Er zat iets moois aan te komen, zeker voor mensen die meer wilden toen met techniek dan alleen consumeren. Dit waren hackers en techno-anarchisten. Zij wisten via de universiteit van Amsterdam toegang te krijgen tot het internet. Helaas duurde het nog geen jaar en werden de verbindingen door een hackincident afgesloten. In die tijd was er eigenlijk maar één serviceprovider in Nederland, namelijk NLnet en die zag internet vooral voor bedrijven en niet voor particulieren. De vier oprichters van XS4ALL vonden dat iedereen toegang moest hebben tot het internet en richtte daarom een stichting op die internet toegang ging verzorgen voor particulieren.

XS4ALL hoopte op 500 leden in het eerste jaar, maar dit aantal werd de eerste avond na livegang al behaald. Omdat het zo snel ging zorgde dit voor chaos bij XS4ALL. Er kwam van alle kanten hulp, medewerkers regelde zelf een bureau en computer en gingen aan de slag. De chaos aan het begin zorgde er wel voor dat er bij XS4ALL mensen werken die hier tegen kunnen, zij denken voor zichzelf en weten wat ze moeten doen.

Al snel na de oprichting van de stichting bleek dit steeds minder werkbaar. Daarom veranderde de stichting XS4ALL in 1996 in XS4ALL Internet BV. Leden werden vanaf dat moment abonnees.

Jarenlang heeft XS4ALL internet op z’n eigen ongestructureerde manier kunnen werken, maar ook zij ontkwamen niet aan organisatorische problemen. Het werd steeds lastiger om alle ontwikkelingen bij te houden en de concurrentie kwam eraan. Dat terwijl XS4ALL zich vooral bezig wilde houden met het ontwikkelen van nieuwe internetdiensten en de veiligheid en kwaliteit van het internet verder optimaliseren. Omdat dat niet meer lukte gingen ze op zoek naar een sterke partner. KPN bleek de meest geschikte partij en in 1998 werd XS4ALL internet een dochtermaatschappij van KPN. Inmiddels is XS4ALL (KPN) uitgegroeid tot een echt bedrijf dat breed bekend staat en met meer dan driehonderd medewerkers.

Het bedrijf groeide verder en nam in 2004 concurrent Cistron over. In 2005 volgde een overname van alle 35.000 ADSL- en inbelabonnees van HCCnet. Daar hield het niet op. XS4ALL (XS4ALL) nam in 2006 70.000 abonnees van Demon Internet over. Inmiddels zijn alle abonnees van HCCnet en Demon Internet omgezet.

XS4ALL internet malwarefilter

Als eerste provider in Nederland introduceert XS4ALL een malwarefilter in haar netwerk. Klanten van XS4ALL kunnen dit filter kosteloos aanzetten en beschermen daarmee in één keer alle apparaten in huis die verbonden zijn met het internet tegen malware. Het gaat dan bijvoorbeeld om phishing mails van malafide websites en ransomware. Naast je computer, smartphone en tablet zijn met het malwarefilter ook je digitale thermostaten, camera’s en lampen die online zijn via je vaste internetverbinding beter beschermd. De provider wil hiermee haar abonnees beschermen tegen het groeiende aantal incidenten met kwaadaardige software.

Met het XS4ALL internet malwarefilter is het voor malware een stuk lastiger om op je systeem te komen, maar ook na een eventuele besmetting stopt het de communicatie tussen een besmet apparaat en de malware-controleserver. Dit zorgt ervoor dat belangrijke informatie niet buitgemaakt kan worden. Je kunt zelf de keuze maken of je het XS4ALL internet malwarefilter aanzet. Je kunt dit eenvoudig doen door in te loggen op ‘Mijn XS4ALL’.

Voordeel met KPN Mobiel

XS4ALL heeft zelf geen mobiel netwerk, maar omdat zij samenwerken met KPN kun je een XS4ALL internet abonnement voor thuis wel combineren met KPN mobiel, wat jou een hoop voordeel oplevert. Zo krijg je van KPN iedere maand een korting die ligt tussen de €5,- en €7,50 afhankelijk van je mobiele abonnement, daarnaast kun je gratis onderling bellen en MB’s delen. Kies je ook voor XS4ALL tv dan kun je ook nog een kiezen tussen een gratis Pluspakket of ESPN.

Wie is XS4ALL?

XS4ALL staat zoals gezegd voor het benutten van de mogelijkheden van internet en voor vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, ideeën en informatie. Zij komen op voor hun principes. Dit doen ze of het nu gaat om censuur, privacy of aftappen op internet. Privacy en veiligheid is dan ook heel belangrijk voor XS4ALL.

XS4ALL blijft innovatief. Zo waren zij in 2010 de eerste provider die IPv6 heeft uitgerold. Ook is hun notice & takedown procedure een voorbeeld voor andere providers. Hierin omschrijven ze als eerste provider helder hoe zij omgaan met ongewenste informatie op internet.

XS4ALL is niet meer het bedrijf uit 1993, zij zijn gegroeid. De internetmarkt is volwassen geworden, maar XS4ALL blijft wel trouw aan haar idealen en waarden op een manier dat deze passen in deze tijd. XS4ALL houdt van het internet. Zij hebben het beste voor met de klant en gaan altijd voor de hoogste kwaliteit. De provider streeft naar eerlijkheid, transparantie en verantwoordelijkheid, maar is ook eigenzinnig. XS4ALL wordt bijna onafgebroken getest als een van de beste providers. Zij staan in de ranglijsten van de Consumentenbond, Radar, Emerce en Kassa regelmatig bovenaan. Ook als ondernemer kun je gebruikmaken van de diensten van het bedrijf via XS4ALL zakelijk.

Klantenservice XS4ALL

XS4ALL bellen? Het beantwoordt graag alle vragen van klanten. Op de website hebben ze een pagina met veelgestelde vragen. Heb je toch nog geen antwoord kunnen vinden op je vraag? Je kan bij XS4ALL op veel manieren je vragen stellen. Zo kan je telefonisch contact opnemen en via Facebook en Twitter je vraag stellen. Ook kan je een live chat op de website starten of een contactformulier versturen.


img

Live opnemen en pauzeren is door 5.881 bezoekers van Providercheck beoordeeld met een

5.881 reviews

Wil jij ook jouw mening geven over Live opnemen en pauzeren

Klik hier om een speedtest te doen en laat jouw score achter.

Laatste internet vergelijken nieuws