Een mobiele telefoon kopen? Onze tips!

Vrijdag 13 September 2019
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 2 minuten en 30 seconden leestijd

Een mobiele telefoon kopen? Onze tips!

We kunnen bijna niet meer zonder onze telefoon. De ontwikkelingen gaan razendsnel en via steeds meer websites kan je een mobiel kopen. Je kan je toestel los kopen maar natuurlijk ook in een abonnementsvorm.

Sim only

De naam zegt het eigenlijk al. Sim only abonnementen zijn mobiele telefoonabonnementen zonder een nieuwe gsm. Je krijgt bij deze abonnementsvorm alleen een simkaart van je provider. Deze gebruik je op een telefoon die je zelf al hebt of koopt.

Voordelen Sim Only

Kiezen voor een Sim only abonnement heeft veel voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

• Lage abonnementskosten

Sim only is de goedkoopste vorm van mobiel bellen, sms’en en internetten. Bij een abonnement met toestel betaal je uiteraard ook voor het toestel. Bij een Sim only abonnement is dit niet. Hierdoor vallen deze abonnementen een stuk goedkoper uit.

• Maandelijks opzegbaar

De meeste abonnementen zijn 1 of 2 jaar. Bij bepaalde Sim only abonnementen is dit niet, je kan het abonnement maandelijks opzeggen.

• Maandelijks gratis je abonnement aanpassen

Toch te weinig belminuten gekozen of te weinig aan mbs? Geen probleem! Een Sim only kan je elke maand wijzigen. Het ophogen of verlagen van je abonnement is hierdoor erg makkelijk.

• Je oude telefoon blijven gebruiken

Doet je oude telefoon het nog goed? Bij een Sim only is het prima als je gebruik wilt maken van je oude toestel. Zo blijf je je oude telefoon gebruiken en bespaar je ook nog een hoop kosten.

Telefoon met abonnement

Bij deze abonnementen kies je voor een telefoon met een abonnement bij een provider. Je gaat een abonnement aan voor 1 of 2 jaar. Ga je voor 2 jaar? Dan worden je maandelijkse kosten lager dan wanneer je voor 1 jaar kiest. Dit kan je zelf samenstellen totdat jij het ideale abonnement hebt wat voor jou geschikt is. Je kan kiezen om een eenmalig bedrag af te betalen waardoor je maandlasten worden beperkt. Vaak betaal je dan een deel van het toestel. Een groot voordeel is dat je niet in een keer een groot bedrag hoeft te betalen voor een telefoon. Een nadeel is dat je bij veel toestellen tegenwoordig een bkr-registratie krijgt. Het afsluiten van een abonnement met mobiele telefoon wordt gezien als een lening. Dit betreft wel alleen wanneer de lening voor het toestel hoger is dan 250 euro.

Tips kopen mobiel

Welk abonnement of welke provider je ook kiest, het is altijd belangrijk om goed na te denken over je keuze. Wat past bij jou en waar heb jij behoeften aan? Stel je zelf vragen om erachter te komen waar je naar opzoek bent:

• Heb ik genoeg aan een los abonnement of is mijn telefoon aan vervanging toe?
  • Wil ik echt de nieuwste smartphone of is een eerder model ook prima?
  • Heb ik een bkr-registratie over voor een duurder abonnement?
  • Hoeveel mb heb ik nodig? Wat is mijn internetgebruik?

Dit zijn tips om je te helpen met bedenken wat bij jou past. Het is altijd belangrijk om goed rond te zoeken wat voor aanbod er is.