100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe sluit je een telefoon abonnement af?

Donderdag 22 September 2022 3 minuten en 24 seconden leestijd

Hoe sluit je een telefoon abonnement af?

Je kunt op meerdere manieren bellen, je kunt namelijk bellen met een vaste telefoon of met een mobiele telefoon. Je hebt wel een abonnement nodig. Als jij een abonnement voor vaste telefoon af wilt sluiten kan dat bij de internet provider waar jij ook je internet (en tv) afneemt. Bij het afsluiten van een internet abonnement heb je namelijk de keuze tussen meerdere soorten abonnementen, ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1’. Als je een abonnement met vast bellen wilt hebben moet je kiezen voor een ‘internet & bellen’ abonnement of een ‘alles-in-1’ abonnement. Kies je voor een van de andere soorten abonnementen dan heb  je ook altijd de mogelijkheid om later alsnog bellen erbij te nemen.

Als je gaat overstappen van provider en je had al een abonnement met bellen, dan kun je bij het afsluiten van je nieuwe abonnement kiezen voor nummerbehoud. Zo hoef je niet te wennen aan een nieuw nummer. Als je voorheen nog geen vaste telefoon hebt gehad dan ontvang je gewoon een nieuw nummer. Ben je benieuwd bij welke providers je een internet en bellen abonnement af kunt sluiten? Doe dan onze gratis postcodecheck. Zo zie je welke providers mogelijk zijn op je adres en welke abonnementen je kunt kiezen.

Hoe kun je een mobiel telefoon abonnement afnemen?

Naast vast bellen heb je natuurlijk ook mobiel bellen. Voor mobiel kun je een abonnement met telefoon afnemen. Je kunt dan kiezen welke telefoon je graag wilt hebben en hier een mobiel abonnement bij afsluiten. Als je voor een telefoon met abonnement kiest is de prijs van je telefoon verwerkt in de abonnementsprijs. Het kan wel voorkomen dat je zelf nog een inleg moet doen voor de telefoon. Door op deze manier een telefoon te kopen is het niet in een keer een grote aankoop, maar kun je de telefoon maandelijks afbetalen.

Wil je liever een abonnement zonder telefoon? Dan kun je kiezen voor een sim only abonnement. Sim only is een goedkoop telefoon abonnement omdat je je telefoonkosten niet in de maandprijs van je abonnement hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor een sim only abonnement kiezen als je nog een goede telefoon hebt of als je gewoon liever een losse telefoon koopt. Er zijn meerdere sim only aanbieders. Wij hebben een pagina met alle sim only aanbieders. Hier kun je mobiel vergelijken door je in te lezen in de providers en prijzen om te kijken welke het beste bij jou past. Een sim only abonnement heeft veel voordelen. Je hebt namelijk lage abonnementskosten, een sim only abonnement is vaak maandelijks opzegbaar, het is een flexibel abonnement waarbij je zelf je minuten en sms’jes kunt uitkiezen en je bent niet beperkt tot een mobiele telefoon die providers kiezen in combinatie met een abonnement.

Wil jij bellen zonder abonnement bij een provider? Dan kun je kiezen voor prepaid. In dit geval koop je een sim kaart met tegoed er op. Als dit tegoed op is moet je hem weer opwaarderen door nieuw tegoed te kopen.

Korting met Combivoordeel

Waar je ook rekening mee kunt houden met het afsluiten van een mobiele telefoon abonnement is combivoordeel. Er zijn meerdere internet providers die mooie kortingen geven als je ook mobiel afneemt bij die provider. Dit is iets waar je rekening mee kunt houden wanneer je een telefoon abonnement gaat vergelijken.

In onze combivoordeel vergelijker kun jij aangeven welk mobiel abonnement je hebt. De eerste resultaten die naar voren komen zijn de abonnementen waar je combivoordeel bij ontvangt. Dit kan korting op je internet abonnement zijn, maar het kunnen ook extra belminuten voor je mobiele abonnement zijn of korting op je mobiele abonnement. Dit verschilt per provider.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking