100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar kan ik een mobiel abonnement afsluiten zonder kredietcheck?

Woensdag 6 Maart 2024 3 minuten en 18 seconden leestijd

Waar kan ik een mobiel abonnement afsluiten zonder kredietcheck?

Direct mobiele abonnementen vergelijken?

Wat is een kredietcheck?

Een kredietcheck is een onderzoek dat (telecom)providers uitvoeren om te bepalen of een potentiële nieuwe klant in staat is om de kosten van het abonnement te dragen. Dit gebeurt over het algemeen door te kijken naar je kredietgeschiedenis, zoals openstaande betalingsachterstanden en leningen. Het doel hiervan is om te beoordelen of een potentiële nieuwe klant financieel de verantwoordelijkheid van de kosten van het abonnement aan kan.

Let op: een kredietcheck is iets anders dan een BKR-registratie. Bij een sim only abonnement zal er nooit een BKR-registratie worden gedaan omdat je geen lening afsluit. Deze registratie vindt wel plaats wanneer je een abonnement met een telefoon koopt waarbij je meer dan €250 niet in één keer afbetaalt. Een kredietcheck beoordeelt echter wel of je een BKR-registratie hebt om andere redenen.

Waarom is een kredietcheck nodig?

Telecomproviders willen er zeker van zijn dat nieuwe klanten betrouwbaar kunnen worden geacht en hun rekeningen op tijd kunnen betalen. Een kredietcheck helpt hen om de risico’s te beperken en om te voorkomen dat er financiële problemen of discussies ontstaan door dusdanig hoge maandelijkse kosten dat iemand dit niet kan betalen.

Wanneer je echter bijvoorbeeld een grote studielening open hebt staan of andere grote betalingsachterstanden hebt kan dit voor problemen zorgen. Nu is het wel zo dat dit alleen een probleem wordt als je écht op het randje leeft, aangezien een sim only abonnement niet enorm duur is over het algemeen.

Abonnementen zonder kredietcheck

Maak je je zorgen over de kredietcheck van een provider of ben je hier eerder niet doorheen gekomen? Dan is het goed om te weten dat er providers zijn die abonnementen aanbieden zonder deze check. Over het algemeen betreft dit goedkopere abonnementen of abonnementen zonder een langlopend contract. Je profiteert hierbij dus van flexibiliteit zonder dat je kredietwaardigheid wordt getest. Een provider kan hierbij echter wel doorgaans simpelweg je abonnement eenzijdig opzeggen wanneer je niet op tijd betaalt.

Abonnementen zonder kredietcheck zijn altijd sim only abonnementen. Hierbij profiteer je van een vast aantal belminuten, sms’jes en een aantal GB aan data per maand tegen een vast maandelijks tarief. Omdat er geen telefoon bij het abonnement inbegrepen is, zijn de maandelijkse kosten over het algemeen lager dan bij abonnementen met toestel.

Providers die een sim only abonnement zonder kredietcheck aanbieden zijn:

Prepaid

Wil je meer controle over je uitgaven, maar wel kunnen bellen en internetten zonder een kredietcheck te hoeven ondergaan? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een prepaid-simkaart, waarbij nooit een kredietcheck plaatsvindt. Bij prepaid betaal je vooraf voor een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en mobiele data. Zodra je tegoed op is moet je het eerst weer aanvullen voordat je weer gebruik kunt maken van de diensten van de aanbieder. Zo betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt, zonder verrassingen op de factuur aan het einde van de maand. Wel is het natuurlijk een nadeel dat op ook echt op is, je kunt dan niet meer bellen of WhatsAppen. In die zin biedt prepaid minder zekerheid.

Sim only vergelijken

Ben je op zoek naar een sim only abonnement, met of zonder kredietcheck, dan is het altijd verstandig om verschillende providers en hun lopende aanbiedingen te bekijken voordat je een contract tekent. Hierdoor vind je de beste deal die ook nog eens past bij je behoeften en budget.

Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op wat je daadwerkelijk nodig hebt aan data, belminuten en sms’jes. Daarbij kun je doorgaans beter een te groot dan een te klein abonnement nemen, omdat het gebruik van mobiele diensten buiten je bundel doorgaans (veel) duurder is dan het simpelweg upgraden van je abonnement. Maak gebruik van de sim only vergelijker van ProviderCheck en gebruik de filters om het abonnement te vinden dat het best bij je past.

Sim Only vergelijken

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking