Wat is sim only?

Dinsdag 03 maart 2020 2 minuten en 8 seconden leestijd

Wat is sim only?

Er is genoeg aanbod wanneer je op zoek bent naar een nieuw mobiel abonnement. In je zoektocht naar een passend abonnement, zal je vaak de term sim only tegenkomen. In dit bericht vertellen je alles over sim only abonnementen.

Hoe werkt sim only?

Sim only is een abonnementsvorm waarbij je van je provider, zoals KPN of T-Mobile, alleen een simkaart ontvangt. Je krijgt bij deze abonnementsvorm geen mobiele telefoon die je tijdens de abonnementsperiode afbetaald. De simkaart die je ontvangt van je provider kan je in je telefoon doen die je zelf al hebt of je kan er een kopen.

Voordelen sim only

• Lage abonnementskosten

Een van de grootste voordelen van sim only is de prijs. Het is een stuk goedkoper als je kiest voor een sim only in plaats van een abonnement met een mobiele telefoon erbij.

• Maandelijks opzegbaar

Een abonnement met een toestel zit je al snel twee jaar aan vast. Een sim only abonnement is vaak maandelijks opzegbaar.

• Flexibel abonnement

Je kiest wanneer je gebruik wil maken van sim only naar hoeveel belminuten, sms’jes en internet je wil. Kom je toch te kort of gebruik minder dan dat je abonnement kost? Dan kan je eenvoudig je abonnement omhoog of omlaag bijstellen.

• Kies je favoriete toestel

Je bent niet beperkt tot een mobiele telefoon die de providers kiezen in combinatie met een abonnement. Je kan zelf kiezen welke telefoon je wil.

Abonnement of prepaid?

Sim only kaarten zijn er als abonnement en als prepaid. Wanneer je een abonnement (bundel) afsluit weet je hoeveel belminuten, hoeveel sms’jes en MB’s je kan gebruiken. Je zet dit vast voor een bepaald bedrag per maand. Bij prepaid koop je voor een bepaald bedrag belminuten, sms’jes en MB’s in. Wanneer deze op zijn, koop je dit weer opnieuw in.

Nadelen van sim only

• Dure telefoon

Bij sim only moet je in een keer een hoop geld neerleggen wanneer je een nieuwe telefoon wilt kopen. Je hebt namelijk niet de mogelijkheid om deze samen met je abonnement per maand te betalen.

• Simlockvrij

Om gebruik te maken van sim only heb je een simlockvrije telefoon nodig. Hou hier rekening mee wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen of kiest voor een sim only abonnement.

• Snel internet duurder

Het kan zijn dat bij een goedkoop abonnement dat 4G er niet standaard bij zit. Wil je dan toch gebruik maken van 4G dan betaal je extra.

• Overschrijden van je limiet

Je betaalt veel hogere kosten als je het limiet van je abonnement bereikt hebt.