100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Waarom ook senioren moeten kiezen voor glasvezel

Monday 20 February 2017
Laatste update: Thursday 14 May 2020 1 minuut en 47 seconden leestijd

Waarom ook senioren moeten kiezen voor glasvezel

Wanneer je als 50+’er toe bent aan een nieuwe internetverbinding, denk je misschien niet als eerste aan zo’n hippe supersnelle glasvezelverbinding. Maar juist voor senioren is glasvezel dé ideale internetverbinding. En wel om drie redenen:

1. Glasvezel helpt om langer thuis te blijven wonen

Er komen steeds meer technische hulpmiddelen die helpen langer zelfstandig te blijven wonen.
Denk bijvoorbeeld aan beeldtelefonie (een bekend voorbeeld hiervan is het programma Skype), waarmee makkelijk contact kan worden gemaakt met een verpleegkundige of huisarts. Of aan een camera alarmsysteem waarmee in noodgevallen met één druk op de knop contact kan worden gemaakt met hulpverleners. 
Al dat soort oplossingen zijn ideaal, maar vragen om een stabiele internetverbinding die voldoende capaciteit (bandbreedte) kan leveren. Bij een noodgeval wil je bijvoorbeeld wel zeker zijn van een snelle en heldere verbinding. Glasvezel vult beide voorwaarden als geen ander in; zowel qua stabiliteit als bandbreedte steekt een glasvezelverbinding met kop en schouder boven alternatieven als ADSL of kabel uit.

2. Glasvezel is goed voor de verkoopwaarde van je huis

Een snelle en betrouwbare internetverbinding wordt tegenwoordig door veel mensen als een basisvoorwaarde voor hun thuisomgeving gezien. Wanneer jouw huis daarover beschikt, is dit bij de verkoop een pluspunt ten opzichte van huizen die daarover nog niet beschikken. 
Prettig om te weten is dat glasvezelkabels technisch gezien zeker 40 jaar meegaan en er op dit moment geen snellere alternatieven worden uitgerold. Dus ook voor de toekomst lijkt glasvezel een zeer waardevaste investering te zijn. 

3. Met glasvezel blijft de wereld voor je open 

TV’s kunnen steeds mooier beeld tonen en ook via internet is steeds meer mogelijk. Daar profiteer je met een snelle glasvezelverbinding optimaal van.
Daarnaast helpt een stabiele internetverbinding ook om het contact met familie, vrienden en kennissen laagdrempelig te onderhouden. Veel van hen zijn tegenwoordig ook continue online, waardoor je laagdrempelig contact onderhoudt; want wat is er nu leuker dan via bijvoorbeeld WhatsApp even snel een filmpje van de kleinkinderen te bekijken?

Wilt u kijken of glasvezel al beschikbaar is? Vergelijk glasvezel via onze website of bel onze klantenservice via 088 3232 032 voor een gratis en vrijblijvend advies.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking