100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat is de Glasvezelcheck?

Tuesday 20 August 2019 2 minuten en 12 seconden leestijd

Wat is de Glasvezelcheck?

Hoe werkt glasvezel Internet en wat is een glasvezel check?

Glasvezel Internet is een Internetverbinding die via glasvezels loopt. Glasvezel is een zeer sterke glazen draad waarmee informatie wordt verstuurd. In delen van Nederland is tegenwoordig glasvezel aangelegd. Zo kunnen al veel huishoudens gebruik maken van de voordelen van glasvezel. Met glasvezel wordt namelijk altijd de maximale snelheid van de Internetverbinding behaald. Dit is bij andere Internetverbindingen vaak niet het geval. Met een glasvezel Internetverbinding heb je dus de allersnelste Internetverbinding.

Via een glasvezelverbinding kan je ook bellen, televisie kijken en radio ontvangen. Glasvezel is dus niet alleen geschikt voor het creëren van een Internetverbinding. De snelheid en de veelzijdigheid van glasvezel maakt het een populaire optie boven andere vormen van Internet.

Waarin verschilt glasvezel van andere Internetverbindingen?

Glasvezel is veelal de vervanging van kabel Internet. De kabels voor kabel Internet werden oorspronkelijk gebruikt voor televisie en daarna ook voor de Internetverbinding.

Daarnaast is glasvezel de enige Internetverbinding met dezelfde downloadsnelheid en uploadsnelheid. Deze snelheden kunnen oplopen tot 1 GigaByte per seconde. Als particulier heb je zulke snelheden in principe niet nodig, maar het is natuurlijk wel fijn als het Internet optimaal werkt. Het is wel belangrijk een goede Wifi router te hebben, deze kan namelijk als begrenzende factor werken voor de snelheid van je verbinding.

Ben je benieuwd welke internetsnelheid het beste aansluit bij jouw internetgebruik? Dat lees je in ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?

Een abonnement afsluiten voor je glasvezelverbinding

Als je een abonnement afsluit kan je ervoor kiezen je Internet, televisie en telefonie via aparte abonnementen te regelen. Maar vaak is het goedkoper om alles via één abonnement bij één provider te laten lopen. Een Alles-in-1 abonnement is natuurlijk niet bij elke provider hetzelfde. Het is verschillende hoeveel je betaalt en wat voor diensten je daarvoor precies krijgt. Daarom is het altijd verstandig om vooraf een glasvezelcheck te doen.

Doe de glasvezelcheck: kies het beste abonnement voor jouw situatie

Bij Providercheck.nl kan je de glasvezelcheck doen. Na het invullen van je postcode vind je alle internet providers die een abonnement kunnen leveren op jouw woonadres en of het gebruik van glasvezel mogelijk is op jouw adres. Doordat je een duidelijk overzicht krijgt, kan je gemakkelijk zien welk abonnement het beste bij je past. Daarnaast kan je filters gebruiken om alleen die abonnementen te zien die interessant zijn voor jou. Op die manier kan je gemakkelijk kiezen welk abonnement jouw voorkeur heeft. Is dat bijvoorbeeld een abonnement met de snelste Internetverbinding of wil je vooral veel verschillende televisiezenders? Met de glasvezelcheck heb je snel duidelijkheid.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking