100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

FOX Sports is nu ESPN!

Woensdag 6 Januari 2021 4 minuten en 13 seconden leestijd

FOX Sports is nu ESPN!

Sinds 1 januari 2021 zijn de tv-zenders, online-kanalen en apps van FOX Sports actief onder de naam ESPN (Entertainment and Sports Programming Network). Een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk, maar wel dezelfde content! Vrijwel alle vertrouwde competities en programma’s die te zien waren op FOX Sports, zijn ook te zien onder de nieuwe naam ESPN. Daarnaast zijn ook alle vertrouwde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren nog steeds te zien. Had je een abonnement op FOX Sports? Wees gerust, de naamsverandering brengt geen veranderingen met zich mee wat betreft de beschikbaarheid van de zenders.

Waarom is FOX Sports verandert in ESPN?

De naamsverandering van FOX Sports komt voort uit een overname door The Walt Disney Company in 2019. ESPN staat al meer dan 40 jaar wereldwijd bekend om de hoge kwaliteitstandaard van sportverslaggeving en om haar storytelling. Zo heeft ESPN een uitgebreide collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires. ESPN heeft 6 zenders. ESPN, ESPN 2 en ESPN 3 vallen onder de Eredivisie en ESPN 4, ESPN 5 en ESPN 6 vallen onder ESPN International. Dit wijkt dus niet af van wat we gewend zijn bij FOX Sports.

Wat verandert er nu FOX Sports ESPN is?

Het goede nieuws is dat er qua inhoud helemaal niets veranderd! Volgde je altijd veel programma’s? Dan hoef je niet bang te zijn dat deze nu opeens verdwijnen. Was je geabonneerd op FOX Sport? Dan loopt dit abonnement gewoon door. Alle vertrouwde programma’s en competities die te zien waren op FOX Sports zijn ook gewoon bij ESPN te zien, net als alle vertrouwde presentatoren, analisten en commentatoren. Het enige wat veranderd is zijn de naam en het uiterlijk. Je kunt dus gewoon blijven genieten van je favoriete programma’s.

Wat moet ik nu doen met de FOX sports NL-app?

Gebruikte je altijd de FOX Sports NL-app? Deze is sinds 30 december 2020 niet meer werkzaam. Ga vanaf nu naar ESPN.nl of download en gebruik de ESPN-app. Deze app is beschikbaar voor Android en IOS.

Wat is ESPN Watch?

Had je voorheen toegang tot FOX Sports GO? Dan kun je nu met je abonnement gebruik maken van ESPN Watch. Dit is een online platform waar je live toegang krijgt tot de Nederlandse ESPN zenders die deel uit maken van je abonnement. Je kunt hierdoor ook wedstrijden via je mobiel, laptop of tablet bekijken. Op deze manier mis je geen wedstrijden meer!

Welke zenders vallen onder ESPN?

ESPN bestaat, net als het oude FOX Sports, uit 6 zender. De eerste 3 zenders zijn onderdeel van de ESPN Eredivisie en de laatste 3 zenders zijn onderdeel van ESPN International.

ESPN Eredivisie

ESPN, ESPN 2 en ESPN 3 vallen net als het oude FOX Sports 1, FOX Sports 2 en FOX Sports 3 onder de eredivisie. De programmering bestaat dan ook onder andere uit topvoetbal uit de Eredivisie, de UEFA Europa League en de Keuken Kampioen Divisie. Op deze drie kanalen kun je live wedstrijden volgen en kun je programma’ s verwachten met nieuws, analyses en voor- en nabeschouwingen.

 • ESPN is een van de Eredivisie kanalen. Deze zender is hét voetbalkanaal van ESPN (voorheen FOX Sports 1). Op deze zender kun je live voetbal verwachten zoals wedstrijden uit de UEFA league, maar je kunt hier ook programma’s volgen zoals voetbalpraat en ESPN vandaag, waarin het voetbalnieuws en de voor- en nabeschouwing aan de orde komen.
   
 • ESPN 2 is een van de Eredivisie kanalen. Dit kanaal geldt als het tweede voetbalkanaal (Voorheen FOX Sports 2). Hier kun je de live wedstrijden volgen die niet op ESPN worden uitgezonden. Ook zie je hier veel samenvattingen van topvoetbal uit onder andere de UEFA Europa League en de Bundesliga. Ook zie je op deze zender programma’s waarin de hoogtepunten van bijvoorbeeld de Eredivisie voorbij komen.
   
 • ESPN 3 is het derde en laatste Eredivisie kanaal (Voorheen FOX Sports 3). Hier zie je de live wedstrijden die niet op de eerste twee kanalen van ESPN te zien zijn wanneer ze op hetzelfde moment gespeeld worden. Daarnaast kun je programma’s verwachten met achtergronden, nieuws en analyses.
   

ESPN International

ESPN 4, ESPN 5 en ESPN 6 vallen onder ESPN International. Voorheen waren dit de zenders FOX Sports 4, FOX Sports 5 en FOX Sports 6 die onder FOX Sports international vielen. ESPN International richt zich vooral op de verslaggeving van internationale sporttoernooien, waaronder bijvoorbeeld de UEFA Europa League, American Football en de Ultimate Fighting Championship.

 • ESPN 4 valt onder ESPN International. Op dit kanaal zijn vooral veel internationale (live) sportwedstrijden te zien (voorheen FOX Sports 4). Denk daarbij bijvoorbeeld aan voetbal uit de Copa Sudamericana, maar ook aan grote tennistoernooien, ijshockey en motorsport. Daarnaast zijn programma’s te zien waarin bijvoorbeeld de hoogtepunten van sportevenementen getoond worden.
   
 • ESPN 5 valt ook onder ESPN International. ESPN 5 (voorheen FOX Sports 5) is gericht op internationale wedstrijden, zoals voetbal, tennis en American Football. Wanneer er meerdere wedstrijden live uitgezonden worden op hetzelfde tijdstip, worden op ESPN 5 de live wedstrijden uitgezonden die niet op ESPN 4 te zien zijn.
   
 • ESPN 6, voorheen FOX Sports 6, is de laatste zender van ESPN International. Ook op deze zender worden internationale wedstrijden uitgezonden zoals Tennis en de Ultimate Fighting Championship. Wanneer er meerdere wedstrijden live uitgezonden worden op hetzelfde tijdstip, worden op ESPN 6 de live wedstrijden uitgezonden die niet op ESPN 4 en ESPN 5 te zien zijn.
   

Hoe krijg ik ESPN in mijn pakket?

Ben je op zoek naar een provider en zou je graag ESPN in je TV-pakket hebben? Bij een aantal van onze internetproviders vind je ESPN in het basispakket, maar bij de meeste providers zijn de zenders optioneel beschikbaar. Bekijk gemakkelijk en snel welke pakketten op jouw adres mogelijk zijn via onze postcodecheck!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking