100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Gaat Netflix account sharing dit jaar echt aanpakken?

Maandag 23 Januari 2023 3 minuten en 21 seconden leestijd

Gaat Netflix account sharing dit jaar echt aanpakken?

We hebben al een aantal keer berichten gehoord dat Netflix het delen van accounts gaat stoppen. Er zijn ook al een aantal tests geweest, maar tot nu toe zonder resultaat. Gelukkig voor ons! Netflix heeft echter aangekondigd dat ze accountsharing wereldwijd aan gaan pakken. Ben je benieuwd hoe en wat dit voor jou betekent?

Netflix gaat nu echt wereldwijd de strijd aan tegen accountsharing. Het delen van abonnementen blijft mogelijk, maar tegen extra betaling. In 2021 en 2022 gaf Netflix ook al aan dat ze accountsharing tegen wilde gaan. In 2021 deed Netflix een test aan de hand van een extra inlogcode. Sommige gebruikers werden gevraagd om een inlogcode na het invullen van hun gebruikersnaam en wachtwoord. De inlogcode werd gestuurd naar de beheerder van het account.

In 2022 kwam Netflix met een andere manier om accountsharing tegen te gaan. Ze gaven aan dat ze er achter konden komen wie aan accountsharing doet. Vervolgens wilde ze een toeslag berekenen aan abonnees waarbij aangetoond kon worden dat ze buitenshuis naar Netflix kijken. Hier is toen veel tegendruk geweest, van o.a. de consumentenbond die aangaf dat het niet mocht op deze manier en dat het in strijd was met de Europese regelgeving. Maar gaat het nu toch echt gebeuren in 2023?

Hoe wil Netflix accountsharing tegen gaan?

Netflix heeft een test gedaan in een aantal landen met een nieuw systeem om accountsharing te ontdekken. Als Netflix merkt dat iemand zijn account deelt zal er op dat account niet meer verder gekeken kunnen worden tot er extra abonnement afgesloten is. Het lijkt dus dat het idee van 2022 toch uitgewerkt is. Netflix zal het delen van accounts gefaseerd aan banden leggen. In dit eerste kwartaal wordt de nieuwe techniek in een aantal landen geïntroduceerd en er zullen steeds meer landen volgen. Wanneer Nederland aan de beurt is weten we nog niet.

Op dit moment kan een Netflix abonnement buitenshuis gedeeld worden, zolang het aantal gebruikers die tegelijk kijken onder het vastgestelde minimum blijft. Netflix staat dit eigenlijk niet toe en heeft zelf een systeem ontwikkeld om op te sporen wanneer een abonnement buitenshuis wordt gedeeld. Als je het abonnement wilt blijven delen met mensen buiten het huishouden moet er extra voor betaald worden. De prijs hiervoor is nog niet bekend.

Deze restricties kunnen natuurlijk wel leiden tot opzeggingen, maar Netflix denkt dat het in de toekomst tot meer winst zal leiden omdat mensen die inloggen op de accounts van vrienden en families zelf een abonnement moeten aanschaffen om van de content te kunnen genieten.

Wat is Netflix?

Netflix is een streamingdienst die ideaal is voor de film- en serie liefhebber. Je kunt urenlang genieten van Netflix Originals, maar ook van echte filmklassiekers. Als je een abonnement op Netflix hebt afgesloten kun je onbeperkt genieten van films, series en documentaires. Deze streamingdienst bestaat sinds 1998 in de Verenigde Staten. Sinds 2012 is Netflix ook in Europa beschikbaar.

Als je een abonnement hebt op Netflix kun je reclamevrij naar alle content kijken. Er zijn drie soorten abonnementen, namelijk een abonnement waar je op 1 scherm tegelijk kunt kijken, een abonnement waar je op 2 schermen tegelijk kunt kijken en een abonnement waar je op 4 schermen tegelijk kunt kijken. Je kunt kijken via de Netflix app of via het web. Als je een groot gezin hebt kun je het beste kiezen voor een abonnement met 4 schermen. Het is wel de bedoeling dat het binnenshuis gebruikt wordt. Veel mensen delen hun abonnement met vrienden en familie, dit probeert Netflix dus al een aantal jaar tegen te gaan.

Het aanbod van Netflix bestaat uit ongeveer 50.000 films en series. Dit zijn films en series waar Netflix de rechten van heeft gekocht, maar dit zijn ook veel Originals. Netflix Originals zijn films en series die door Netflix zelf geproduceerd zijn.

Om gebruik te maken van deze streamingdienst heb je wel een goede internetverbinding nodig. Heb je nog geen goede internetverbinding of ben je nog niet helemaal tevreden met je internetverbinding? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken naar de mogelijkheden van internet op jouw adres.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking