100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Overname door KPN in glasvezelsector

Dinsdag 26 Mei 2020 0 minuten en 49 seconden leestijd

Overname door KPN in glasvezelsector

Dat KPN zich focust op de aanleg glasvezel is al langer bekend. KPN is naast de aanlag van glasvezelnetwerken ook bezig met overnames binnen de glasvezelsector. Je leest er alles over in dit bericht.

20 mei 2020 maakte KPN bekend dat zij het volledige aandelenpakket van GiessenlandenNet B.V. heeft overgenomen. Dit houdt ook in dat KPN hiermee het glasvezelnetwerk kan uitbreiden. GiessenlandenNet heeft glasvezelaansluitmogelijkheden in voormalig gemeente Giessenlanden. Gemeente Giessenlanden is nu onderdeel van gemeente Molenlanden. De volgende gebieden vallen in het verzorgingsgebied van GiessenlandenNet: dorpskernen en buitengebieden van Giessenburg, Schelluinen, Hoogblokland, Arkel en Noordeloos. Het glasvezelnetwerk is open en toegankelijk voor diverse internetproviders.

KPN en Solcon

Solcon, het dochterbedrijf van KPN, levert al jaren op het glasvezelnetwerk van GiessenlandenNet.  Doordat KPN GiessenlandenNet heeft overgenomen wordt de positie van KPN versterkt in de gemeente Molenlanden. KPN beheert ook in twee dorpskernen (Liesveld en Nieuw-Lekkerland) hun eigen glasvezelnetwerk. Door de aankoop van het GiessenlandNet kan KPN heel Molenland en omliggende gemeenten gaan voorzien van glasvezel.

Ben jij benieuwd of je op jouw adres al glasvezel kan ontvangen? Doe dan eenvoudig en gratis de postcodecheck en zie wat er leverbaar is op jouw adres.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking