100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Meer educatieve programma’s met NPO Zapp

Woensdag 20 Januari 2021 3 minuten en 36 seconden leestijd

Meer educatieve programma’s met NPO Zapp

De scholen zijn natuurlijk al een tijdje gesloten en dit gaat nog even duren. Kinderprogramma NPO Zapp/Zappelin heeft nu een perfect hulpmiddel voor ouders en leraren. Ze zenden sinds 18 januari 2021 educatieve programma’s uit. Hierdoor kunnen basisschoolkinderen de hele middag terecht voor programma’s zoals Studio Snugger en Willem Wever.

Wat is het educatieve programma van NPO Zapp?

NPO Zapp zendt nu educatieve programma’s uit als aanvulling op de bestaande programmering. Het educatieve middagblok is elke schooldag vanaf 13:00 uur te zien. Het bevat programma’s zoals o.a. Zappsport thuis, Studio Snugger, Zapp your Planet en Topdoks.

Het educatieve programma is ontworpen om het thuis leren van kinderen te stimuleren. Het is voor ouders en leraren lastig om kinderen thuis te laten leren. NPO Zapp wil een bijdrage leveren door leuke en leerzame programma’s aan te bieden. De ochtend is gereserveerd voor de onderbouw, de middag is gereserveerd voor de midden en bovenbouw. Met een uurtje kijken naar Zapp worden de kinderen vermaakt en pikken ze ook waardevolle lessen mee. Na een schooldag kunnen kinderen ook terecht voor ontspanning en interactie tijdens Zapplive extra, de gezellige nationale huiskamer voor kinderen.

In het reguliere lesprogramma van het basisonderwijs worden al video’s van Willem Wever of Schooltv gebruikt. Hierdoor kan het educatieve middagblok een ondersteuning zijn in het bestaande lesrooster.

In de ochtend blijft de herkenbare programmering van Zappelin voor de kleuters gewoon bestaan. De programmering van Zappelin begint dagelijks om 6:30 uur, met o.a. Sesamstraat, de Boterhamshow en de Beestenbrigade.

Wat is Zapplive Extra?

Zapplive Extra is een nieuwe liveshow waarin kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Dit programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij de educatieve zapprogramma’s. Deze liveshow sluit aan bij productieve programma’s over onder andere biologie, wetenschap en natuur. Ook wordt het nieuwe programma ‘Het Klokhuis maakt’ uitgezonden. Dit is een creatief programma waar kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Daarnaast kunnen kinderen ook gebruik maken van de video’s van Schooltv Thuis. Dit zijn video’s ingedeeld op onderwerp, leeftijd of leerjaar. Hierdoor kunnen kinderen uit de onder- en bovenbouw zelfstandig leren. Deze video’s zijn te vinden op schooltv.nl/thuis, on demand via NPO start en op het themakanaal NPO Zapp extra.

Wat is NPO Zapp?

NPO Zapp is het zenderblok van NPO dat zich vooral richt op kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De Zapp-programma’s worden uitgezonden op NPO3. Doordeweeks deelt Zapp het kanaal met Zappelin. Zappelin is voor kinderen van twee tot zes jaar oud. Naast de tv-zenders, heeft Zapp ook een website, namelijk zapp.nl. Op deze website vind je onder andere programma’s, podcasts en de Zappbios. De website heeft als doel om kinderen op een leuke manier bezig te laten zijn met de tv-programma’s die via Zapp uitgezonden worden. Kinderen vinden hier acties, games, informatie, nieuws en filmpjes van de Zapp programma’s.  

De Zappbios is een aanbod van (korte) speelfilms van de VPRO. Met de Zappbios is het net alsof je je eigen thuis bioscoop hebt. Je vindt hier films in allerlei categorieën, namelijk winter, grappig, spannend, dieren, animatie en pesten.

Zapp heeft ook podcasts waar kinderen naar kunnen luisteren. Een podcast is een audio-uitzending. In plaats van dat kinderen naar een film of programma kijken, kunnen ze ernaar luisteren.

Beschikbaarheid van tv-zender NPO Zapp

NPO Zapp wordt uitgezonden op NPO 3. NPO 3 zit bij al onze internet providers in het basispakket, daarnaast is NPO 3 ook bij al onze internetproviders in HD beschikbaar. Bij 10 van onze providers is NPO 3 beschikbaar bij programma gemist en kun je de programma’s van NPO 3 met begin gemist opnieuw starten. Via een TV App kun je NPO 3 online bekijken met je smartphone of tablet.

Ziggo biedt ook extra kinderzenders!

Naast NPO Zapp, biedt Ziggo ook extra kinderzenders. Klanten van Ziggo krijgen tot en met 31 januari toegang tot 7 extra kids zenders. Dit doet Ziggo om ouders en kinderen extra ontspanning te bieden vanwege de corona maatregelen. De tijdelijk gratis kinderzenders zijn: Nicktoons (kanaal 303), Nick Music (kanaal 304), Pebble TV (kanaal 305), Nick Jr. (kanaal 306), Boomerang (kanaal 308), Baby TV (kanaal 310) en RTL Telekids (kanaal 312).

Welk internet en tv-pakket past bij mij?

Wil je ook graag NPO Zapp kijken maar heb je nog geen internet en tv-pakket? Doe dan op onze site de gratis postcodecheck. Hierdoor zie je welke internet en tv-pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn. In alle internet en tv-pakketten en alles-in-1 pakketten is de zender NPO 3 beschikbaar.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking