100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

NPO breidt online uit met NPO Kennis!

Tuesday 26 January 2021 3 minuten en 53 seconden leestijd

NPO breidt online uit met NPO Kennis!

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft het aanbod van haar online diensten verder uitgebreid met het kennisplatform NPO Kennis. Heb jij altijd veel vragen over actuele kwesties en vragen die aansluiten bij je persoonlijke leven? Dan ben je bij NPO Kennis op het juiste adres. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

Wat is NPO Kennis?

NPO Kennis is het kennisplatform voor iedereen met prangende vragen. Bij NPO Kennis vind je heldere antwoorden op vragen die bij je opkomen over actuele kwesties en zaken die aansluiten bij je persoonlijke leven. Bijvoorbeeld vragen zoals hoe wordt een vaccin getest? Wat is een complottheorie? Waarom worden we verliefd?

De vragen worden door middel van beknopte stories met unieke video’ s beantwoord. Feiten worden van fabels gescheiden. Hierdoor hoopt NPO Kennis dat haar antwoorden je helpen om het nieuws en de wereld om je heen beter te begrijpen.

NPO Kennis is een samenwerking tussen de publieke omroepen. Je kunt NPO Kennis bezoeken op npokennis.nl. NPO kennis is toegankelijk voor iedereen.

Op welke vragen krijg ik antwoord op NPO Kennis?

NPO Kennis heeft haar vragen onderverdeeld in de volgende rubrieken:

  • Gezondheid & Voeding: Vragen zoals ‘Waarom heb je aanraking nodig?’ En ‘wat doet alcohol met je?’
  • Geld & Inkomen: Vragen zoals ‘Hoe kom je uit de schulden?’ En ‘Wat weet Google?’
  • Lifestyle & vrije tijd: Vragen zoals ‘Hoe schadelijk is roken?’ En ‘Wat is virtual reality?’
  • Tech & Wetenschap: Vragen zoals ‘Wat doet een algoritme?’ En ‘Wat doet stress met je?’
  • Geschiedenis & Cultuur: Vragen zoals ‘Wat is Black Lives Matter?’ En ‘Wat is de Holocaust?’
  • Liefde & Relaties: Vragen zoals ‘Waarom worden we verliefd?’ En ‘Wanneer ben je Introvert?’
  • Wonen & Werken: Vragen zoals ‘Kunnen we multitasken?’ En ‘Wat is een burn-out?’
  • Politiek & Samenleving: Vragen zoals ‘Waar komt Covid-19 vandaan?’ En ‘Hoe kreeg Rotterdam de grootste haven van Nederland?’

In elke rubriek vind je relevante vragen met antwoorden in een verhaal vorm. Per categorie krijg je ook nog eens de optie om te filteren. Zo kun je echt op zoek gaan naar onderwerpen die jij zelf interessant vindt.

Op de homepagina vind je antwoorden op zaken die nu spelen. Een onderwerp wat nu natuurlijk veel naar voren komt is Corona.

Je kunt ook je kennis testen door middel van een quiz. Deze quiz bestaat uit 10 vragen. Na het beantwoorden van elke vraag krijg je een uitleg over waarom je antwoord goed of fout was. Dit maakt deze quiz naast leuk, ook nog eens heel leerzaam!

Kan ik zelf een vraag stellen aan NPO Kennis?

Wanneer je zelf graag een antwoord op een vraag wilt krijgen en je vraag staat niet tussen de verzameling, dan kun je zelf een vraag stellen. Je kunt hier ook vermelden dat je de vraag in een van de stories terug wilt zien. Wie weet zie je je eigen vraag binnenkort dus wel terug. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste vragen.

Waarom NPO Kennis?

Nederlanders tussen de 18 en 40 jaar zoeken gemiddeld 3 keer per dag online naar kennis en weetjes. Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om echt nieuws van fake nieuws te onderscheiden. Daarom biedt NPO Kennis nu betrouwbare informatie, op een hedendaagse, laagdrempelige en exclusieve manier. Je kunt op elk moment kennis opdoen via beknopte stories. Deze stories hebben een unieke content afkomstige uit de videocollectie van de publieke omroep. NPO Kennis scheidt feiten van fabels.

Wie is de NPO?

De NPO is de grootste aanbieder van audiovisueel informatief en educatief materiaal in Nederland. Zo heeft de NPO ook tijdens de lockdown extra educatieve programma’s voor kinderen op NPO Zapp. De NPO ontsluit haar kennis door middel van ‘NPO Kennis’ op één plek.

NPO maakt programma’s en online content die mensen nieuwsgierig maken, prikkelend zijn en die onafhankelijk van politiek en commercie worden gemaakt. De NPO zorgt voor meer begrip van zaken en voor elkaar. Dit kan alleen omdat ze open staat voor alle geluiden in de samenleving. De programma’s worden gemaakt vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en weerspiegelen daarmee de vele stromingen in onze samenleving.

De NPO heeft veel zenders op tv, waaronder ook speciale entertainment zenders, kinderzenders, cultuurzenders en nieuwszenders.

NPO in je internet en tv-pakket

Zou je zelf ook graag NPO in je internet en tv-pakket willen ontvangen? De tv-zenders van NPO worden door de volgende internet providers aangeboden: Budget, Caiway, Delta, KPN, Online, Oxxio, Solcon, T-Mobile, XS4ALL, Youfone en Ziggo. Televisie zit in de internet en tv-pakketten en in de alles-in-1 pakketten. Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetprovider op jouw adres levert en om te kijken welk internet en tv-abonnement het beste bij je past!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking