Hoe kan ik inloggen op NPO Plus?

Vrijdag 14 Januari 2022 4 minuten en 3 seconden leestijd

Hoe kan ik inloggen op NPO Plus?

Kijk jij graag naar NPO? Dan is een abonnement op NPO Plus echt iets voor jou! Om moeiteloos te kunnen genieten van jouw favoriete programma’s leggen wij uit hoe jij een abonnement aan kunt maken, hoe je in kunt loggen en hoe je vanuit de app kunt streamen naar jouw tv. Zo kun jij via groot scherm gaan genieten van programma’s, series en films die je wilt kijken.

Hoe maak ik een abonnement aan bij NPO Plus?

Om een abonnement aan te maken bij NPO Plus kun je naar de site van NPO Start gaan. Wanneer je op deze site zit zie je rechtsboven in het scherm een oranje button met ‘registreren’. Wanneer je hier op klikt kom je op een pagina met de beschikbare abonnementen uit. Je kunt je registeren voor NPO Start of voor NPO Plus.

Onder aan de abonnementsvormen kun je je registreren. Onder NPO Start zie je een button met ‘registeren’, onder NPO Plus zie je een button met ‘Kies NPO Plus’. Klik je op die button dan kun je je registreren. Er staat dat je je gaat registreren voor een NPO-id. Dit is een unieke combinatie van jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt hiermee inloggen bij de diensten van de NPO.

Je komt op een pagina terecht waar je een formulier met je emailadres en je schermnaam in moet vullen. Wanneer je dit ingevuld hebt klik je op ‘registreren’ en krijg je de melding dat je een e-mail krijgt. Via het mailtje dat je krijgt moet je een wachtwoord instellen. In de mail zie je een button met ‘wachtwoord instellen’. Als je hierop klikt kun je je eigen wachtwoord kiezen. Als je dit hebt gedaan dan kun je voortaan inloggen met je opgegeven emailadres en wachtwoord.

Wat is het verschil tussen NPO Start en NPO Plus?

Het is mogelijk om gratis video-on-demand diensten te kijken van NPO, dit kan met NPO Start. Je kijkt naar programma’s, series en films van NPO 1, NPO 2, NPO Zapp, NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO Politiek en Nieuws. Hier hoef je niet voor te betalen, maar je ziet nog wel reclame. Voor NPO Start heb je twee profielen, namelijk met of zonder account. Met beide opties kun je uitzendingen terugkijken en livestreams kijken van alle tv- en radiozenders. Heb je een account aangemaakt dan heb je extra opties, namelijk de mogelijkheid om profielen aan te maken en je ontvangt persoonlijke aanbevelingen op basis van jouw kijkgedrag.

NPO Plus is een betaalde video-on-demand dienst. Voor deze dienst betaal je €2,95. Je hebt hierbij alle voordelen van het NPO Start account met abonnement, plus nog wat extra’s. Programma’s zijn namelijk eerder en langer beschikbaar en je kijkt reclamevrij! Behalve bij live tv.

Hoe kan ik inloggen bij NPO Plus?

Het inloggen bij NPO Plus is heel simpel. Je gaat naar de site van NPO Start. Rechtsboven in het scherm zie je de witte tekst ‘inloggen’ staan. Wanneer je daarop klikt krijg je een invulformulier. Hier kun je je emailadres en je wachtwoord invullen. Klik op ‘inloggen’ en je wordt ingelogd. Nu kun je genieten van je favoriete programma’s.

Zit je in de app? Dan zie je rechtsboven een wit poppetje. Als je hier op klikt kom je ook in het inlogscherm terecht.

Hoe Stream ik NPO Plus naar mij tv?

Het is mogelijk om NPO Start en NPO Plus op je televisiescherm te bekijken. Dit kan wanneer je beschikt over een Smart TV, Apple TV, Chromecast of Android TV. Op de Smart TV en Android TV kan je de NPO Start app downloaden. Wil je kijken via een Apple TV of Google Chromecast? Dan kun je de app downloaden op je smartphone of tablet. Als je inlogt in de app kun je verbinding maken met de Apple TV of Chromecast.

Op deze manieren kun jij je programma’s, films en series op groot scherm bekijken.

Haperende uitzendingen?

Dan is er sprake van te weinig snelheid tussen je toestel en de servers van NPO. Dit komt in de meeste gevallen voor wanneer je internetverbinding niet snel genoeg is. Als je hier vaak last van hebt kan het een oplossing zijn om te kijken of er een betere internetverbinding op jouw adres mogelijk is.

Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres en welke internetsnelheid zij kunnen bieden.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.