100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is een Smart TV?

Woensdag 25 Juli 2018
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 2 minuten en 25 seconden leestijd

Wat is een Smart TV?

Heel simpel gezegd is een Smart TV een televisie die je op een makkelijke manier kunt verbinden met het internet. Doordat er een besturingssysteem is toegevoegd wordt het een slimme ‘smart’ televisie. Je kunt gewoon je netwerkkabel inprikken op de netwerkaansluiting die op je Smart TV zit. Ook zijn er tegenwoordig Smart TV’s met een interne draadloze Wifi-adapter of kan de Wifi-adapter via USB worden uitgebreid. Met een Smart TV kun je dus meer dan alleen televisie en films kijken of gamen, met alle functies is het een multimedia-apparaat geworden.

Wat kan ik met een Smart TV?

Je kunt eigenlijk beter zeggen, wat kan ik niet met een Smart TV? Je leest hier meer over de belangrijkste functionaliteiten.

Wanneer je Smart TV is aangesloten op het internet kun je via de browser surfen op het web, maar je kunt ook gebruik maken van verschillende smart-apps. Een aantal apps zoals bijvoorbeeld Netflix, YouTube, Facebook, Uitzending Gemist, RTL XL staan in veel gevallen al geïnstalleerd op je Smart TV, maar ook is het mogelijk apps toe te voegen.

Je kunt films en series On Demand kijken wanneer het jou uitkomt en staat daar niet genoeg tussen dan zijn er nog streamingdiensten als Netflix of Videoland waar je gebruik van kunt maken. Je social mediakanalen hou je vanaf nu gewoon bij op je grote Smart TV scherm.

Een andere handige functie is dat je tegenwoordig in veel gevallen je smartphone of tablet kunt verbinden met je Smart TV, zo kun je bijvoorbeeld YouTube filmpjes vanaf je smartphone afspelen op je Smart TV.

De verschillende mogelijkheden van je Smart TV en van welke apps je gebruik kunt maken is afhankelijk van het merk van je Smart TV. Hoe hier dan ook rekening mee als je besluit een Smart TV te kopen.

Welke soorten Smart TV’s zijn er?

Bijna alle nieuwe televisies die nu op de markt komen zijn Smart TV’s en zo’n beetje ieder televisiemerk heeft wel een Smart TV in het aanbod.
Smart TV’s zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en je hebt de keuze uit verschillende beeldresoluties. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor een 4K Ultra HD Smart TV, maar een Full HD Smart TV is ook nog steeds een goede keuze. Daarnaast kun je kiezen uit OLED en LED.

Een Smart TV kopen

Wil jij ook gebruik maken aan alle mogelijkheden die een Smart TV biedt dan wordt het tijd om je te oriënteren op alle mogelijkheden. Doe voordat je een keuze maakt goed onderzoek naar de verschillende merken en wat zij bieden. Zo kan er bijvoorbeeld een verschil zitten in het aanbod van apps per merk.

Coolblue.nl heeft een groot aanbod aan Smart TV’s met daarbij veel informatie en de voor- en nadelen van iedere Smart TV. Ook kun je hier ervaringen lezen van andere kopers.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking