Hoe kijk je bij Ziggo digitale tv zonder kastje?

Woensdag 09 juni 2021 3 minuten en 19 seconden leestijd

Hoe kijk je bij Ziggo digitale tv zonder kastje?

Het zou fijn zijn als je ook tv kunt kijken zonder een tv-ontvanger. Bijvoorbeeld zodat je maar één afstandsbediening hoeft te gebruiken, zodat je je tv op kunt hangen of omdat je af wilt van alle kabels rondom je televisie. Nu is het natuurlijk de vraag, kun je bij Ziggo digitale tv kijken zonder kastje? Het antwoord op deze vraag is ja. Je kunt bij Ziggo zeker digitale tv kijken zonder kastje, maar hoe? Dat leggen wij jou uit!

Welke manieren zijn er om digitale tv zonder kastje te kijken?

Er zijn meerdere manieren om bij Ziggo digitale tv te kijken zonder kastje. De eerste manier is om je coax kabel direct aan te sluiten op de tv. Het is belangrijk dat jij een televisie met ingebouwde DVB-C tuner hebt. Hierdoor kun je tv kijken via de digitale kabel en heb jij geen tv kastje nodig. Je kunt hiermee wel maar een selectie van de digitale zenders uit het Kabel TV pakket bekijken.

Je kunt aanvullend een CI+ module aanschaffen. Wanneer je deze aanschaft en in de tv plaatst kun je genieten van alle voordelen van interactieve tv. Je kunt bijvoorbeeld opnemen of naar extra zenders kijken.

Wanneer jij een Ziggo abonnement met tv hebt kun jij gebruik maken van de Ziggo Go app. Je kunt dan via je telefoon, tablet of laptop kijken naar je favoriete programma’s. Dit is ook een manier om zonder kastje digitale tv te kijken. Wanneer jij een Chromecast hebt thuis kun je de programma’s ook naar je tv streamen. Zo kijk je je favoriete programma’s via een apparaat op je tv.

Kies jij ervoor om je tv direct op de kabel aan te sluiten? Jouw tv moet hier wel geschikt voor zijn.

Hoe controleer je of je tv geschikt is?

Het is belangrijk om te kijken of je tv geschikt is, anders kun je de coax kabel niet meteen op de tv aansluiten. Ziggo heeft hier een goede check voor. Je vult er je postcode en huisnummer in, daarna kun je het merk tv kiezen dat je hebt. Wanneer je dit hebt aangeklikt moet je het serienummer invullen. Je vindt dit typenummer meestal op de achterkant van de tv, op de aanschaf bon of op de handleiding.

Blijkt het dat je tv niet geschikt is? Dan kun je ervoor kiezen om een geschikte tv te kopen of om gebruik te maken van de Ziggo Go app zoals hierboven uitgelegd. Als je een nieuwe televisie gaat kopen zijn er veel opties beschikbaar. Voor meer informatie kun je ons blog lezen ‘Een televisie kopen, waar let je op?’. In de winkel kunnen ze je alles vertellen over de voordelen per tv zodat jij de beste keuze kunt maken. Ook weet de verkopen of de tv geschikt zal zijn voor digitale kabel tv van Ziggo.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Anders dan bij de meeste internetproviders ontvang je bij Ziggo internet via de kabel. In 2015 heeft Ziggo haar eigen sportkanaal, Ziggo sport, opgericht en vanaf 2016 is Ziggo exclusieve aanbieder van HBO-series in Nederland. In 2017 is Ziggo samen gegaan met Vodafone, onder de naam VodafoneZiggo. Ziggo biedt meerdere internetpakketten aan, met snelheden van 40 Mbit/s tot en met 1000 Mbit/s. Wanneer je ook voor tv kiest ontvang je in het basis pakket al 75 televisiezenders. Je kunt ook vast bellen bij Ziggo.

Ben je benieuwd of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Na het doen van de postcodecheck komen de abonnementen naar voren die op jouw adres mogelijk zijn en zie je ook welk soort internet en welke internetsnelheden er op jouw adres mogelijk zijn.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.