100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Hoe kijk je bij Ziggo digitale tv zonder kastje?

Woensdag 9 Juni 2021
Laatste update: Donderdag 13 Januari 2022 4 minuten en 16 seconden leestijd

Hoe kijk je bij Ziggo digitale tv zonder kastje?

Het zou fijn zijn als je ook tv kunt kijken zonder een tv-ontvanger. Bijvoorbeeld zodat je maar één afstandsbediening hoeft te gebruiken, zodat je je tv op kunt hangen of omdat je af wilt van alle kabels rondom je televisie. Nu is het natuurlijk de vraag, kun je bij Ziggo digitale tv kijken zonder kastje? Het antwoord op deze vraag is ja. Je kunt bij Ziggo zeker digitale tv kijken zonder kastje, maar hoe? Dat leggen wij je uit!

Welke manieren zijn er om digitale tv zonder kastje te kijken?

Neem je een pakket met internet en tv bij Ziggo, dan ontvang je ook een Mediabox. Met deze digitale ontvanger kijk je tv in Full HD of zelfs 4K en geniet je van de voordelen van interactieve tv. Niet iedereen kan of wil echter gebruik maken van deze Mediabox. Gelukkig zijn er meerdere manieren om tv te kijken via Ziggo zonder kastje:

  1. De eerste manier is om je coaxkabel direct aan te sluiten op de tv. Het is wel belangrijk dat je een televisie met ingebouwde DVB-C tuner hebt. Hierdoor kun je tv kijken via de kabel zonder kastje. Hiermee heb je wel maar een selectie van de zenders uit het tv-pakket en de beeldkwaliteit is vaak slechter. Opnemen, pauzeren en terugkijken is niet mogelijk.
  2. Je kunt aanvullend een CI+ module aanschaffen. Als je deze aanschaft en in de tv plaatst geniet je van alle voordelen van interactieve tv. Je kunt bijvoorbeeld ook opnemen of naar extra zenders kijken. Deze leen je voor €2 per via Ziggo. Dat doe je hier.
  3. Als je een Ziggo abonnement met tv hebt kun je gebruik maken van de Ziggo GO app. Je kunt dan via je telefoon, tablet of laptop kijken naar je favoriete programma’s. Dit is ook een manier om zonder kastje digitale tv te kijken. Met een Chromecast kun je de programma’s ook naar je tv casten. Zo kijk je je favoriete programma’s via een ander apparaat op je tv. Een van onze bezoekers testte bovendien de Ziggo GO app in combinatie met de Google Chromecast met Google TV. Hiermee kun je de app gebruiken op je televisie met een afstandsbediening en zonder extra apparaat. Lees hier hoe de Chromecast met Google TV met Ziggo GO werkt.

Hoe weet ik of mijn tv geschikt is voor direct aansluiten met een coaxkabel?

De enige manier om ‘gratis’ tv te kijken zonder kastje is door je televisie direct aan te sluiten op de coaxkabel, uiteraard heb je wel een abonnement nodig. Niet iedere televisie is hier echter voor geschikt. Ziggo heeft hier een goede check voor. Je vult er je postcode en huisnummer in, daarna kies je het merk tv en vul je het serienummer in. Je vindt dit serienummer meestal op de achterkant van de tv, op de factuur van de tv of in de handleiding.

Blijkt het dat je tv niet geschikt is? Dan moet je een tv kopen die dat wel is of een van de andere opties gebruiken om tv te kijken zonder kastje bij Ziggo. Als je een nieuwe televisie gaat kopen zijn er veel opties beschikbaar. Een volledig overzicht van alle televisies met CI of CI+ module vind je hier.

Waarom Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Anders dan bij de meeste internetproviders ontvang je bij Ziggo internet via de kabel. In 2015 heeft Ziggo haar eigen sportkanaal, Ziggo Sport, opgericht en van 2016 t/m 2021 was Ziggo de exclusieve aanbieder van HBO-series in Nederland. In 2017 is Ziggo gefuseerd met Vodafone, onder de naam VodafoneZiggo. Heb je al een Vodafone mobiel abonnement? Dan ontvang je combinatiekorting als je ook Ziggo neemt. Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijk internet.

Ziggo biedt meerdere internetpakketten aan, van 40 Mbit/s tot en met 1000 Mbit/s downloadsnelheid. Zo is er voor iedere internetbehoefte een geschikt pakket. Wanneer je ook voor tv kiest ontvang je in het basispakket al 75 televisiezenders. Je kunt ook vast bellen bij Ziggo. Heb je geen glasvezelaansluiting op jouw adres? Dan biedt Ziggo zonder twijfel het snelste internet op jouw adres (in Zeeland heb je ook nog Delta via de kabel). Het is niet mogelijk om bij Ziggo enkel een abonnement voor televisie af te nemen, dit is altijd inclusief internet.

Ben je benieuwd of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Na het doen van de postcodecheck komen de abonnementen naar voren die op jouw adres mogelijk zijn en zie je ook welk soort internet en welke internetsnelheden er op jouw adres mogelijk zijn. Vul hieronder je gegevens in.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking