Wat is een Android TV Stick?

Donderdag 11 November 2021 3 minuten en 5 seconden leestijd

Wat is een Android TV Stick?

Een Android TV Stick staat vooral bekend om het bekijken van TV Shows, sportwedstrijden en films. Een Android Stick wordt ook wel een Android TV Box of Smart TV Stick genoemd. Deze mini PC heeft bijna het formaat van een grote USB Stick. Hij is klein en elegant en heeft een krachtige processor. Met deze stick kun je draadloos het internet op zodat je kunt internetten, filmpjes kunt kijken en uitzending gemist kunt kijken op je televisie.

Je verbindt de TV stick met de televisie. Zo kun je films, series en andere content streamen en bekijken via groot scherm. Daarnaast kun je ook games downloaden en spelen. Eigenlijk wordt jouw standaard televisie door middel van de TV Stick omgetoverd tot een Smart TV. Gebruik de tv stick als opslagruimte voor films en series, maar ook als mediaspeler.

Hoe werkt de Android TV Stick?

Je kunt de Android TV Stick rechtstreeks op je tv aansluiten door de HDMI ingang. Je tv dient dan als Computermonitor. Door het ingebouwde opslag geheugen kun je games, apps, foto’s en video’s opslaan op de stick. Wanneer je de Stick op je tv aansluit heb je in een handomdraai de volledige Google App Store op je tv met Youtube, Facebook, NPO, Netflix, uitzending gemist en nog 2.000.000 andere apps.

Wat zijn de voordelen van een Android TV stick?

Een Android TV Stick heeft heel veel voordelen. Wij hebben deze voordelen voor jou op een rijtje gezet:

• Je kunt internetten op je tv, dit betekent dat je dus gewoon kunt serven op het web via je tv scherm.
  • Je kunt via de stick kijken naar Youtube, Netflix, Videoland, etc.
  • Je kunt films en video’s afspelen vanaf een externe harde schijf.
  • Je kunt social media bijhouden, e-mailen en chatten via whatsapp op groot scherm.
  • Je kunt de Android Stick koppelen met je PC via USB om bestanden over te zetten.
  • Je kijkt naar je favoriete films en series via groot scherm.

Heb jij al een goede internetverbinding?

Om gebruik te maken van de Android TV Stick en de Google Play store heb je wel een goede internetverbinding nodig. Je kunt bij ons op de site de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet (en tv) op jouw adres leveren, welk soort internet er beschikbaar is en welke internetsnelheden er gehaald kunnen worden op jouw adres.

Wat is Android?

Android is een besturingssysteem dat vooral ontwikkeld is voor gebruik met smartphones en tablets. Voor smartphones is het zelfs het populairste besturingssysteem. Inmiddels wordt de software ook gebruikt voor onder andere smartwatches, spelcomputers en auto’s. Doordat Android een open source platform is kan de onderliggende code in theorie door iedereen aangepast en gebruikt worden. Het wordt uiteindelijk wel gezien als een besturingssysteem van Google.

Android is ontwikkeld door Android Inc. Dit bedrijf werd in 2005 overgenomen door Google en later werd het ondergebracht in de Open Handset Alliance (OHA). Om Android als platform te presenteren moesten er apps worden ontwikkeld. Om dit proces te ondersteunen is er een software development kit vrijgegeven waardoor ook andere een bijdrage kunnen leveren. Inmiddels zijn er al veel versies van Android verschenen, namelijk van Android 1.5 tot en met 12.

Applicaties kunnen verspreid worden via de Google Play Store. Via deze store kunnen gebruikers applicaties downloaden of kopen. Er kunnen zowel gratis als betaalde applicaties worden verspreid.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.