100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

NLZIET vs CANAL+

Vrijdag 15 Maart 2024 3 minuten en 39 seconden leestijd

NLZIET vs CANAL+

Zowel NLZIET als CANAL+ bieden live televisie aan. Je kunt bij beide een app downloaden waardoor je online televisie kan kijken. Je hoeft overigens de app niet te hebben om televisie te kunnen kijken, je kunt ook op je laptop tv kijken. Wat maakt dit eigenlijk anders dan bijvoorbeeld bij een internetprovider als KPN tv kijken?

Wie is NLZIET?

NLZIET is een uniek samenwerkingsverband tussen de grote Nederlandse zendergroepen, RTL, NPO en Talpa TV. Met NLZIET kun je direct tv kijken, zonder een tv-abonnement bij een internetprovider. Je kijkt bij NLZIET dan ook voornamelijk naar alle zenders van RTL, NPO, SBS, regionale omroepen en een aantal Belgische zenders als Ketnet.

NLZIET is gelanceerd op 1 juli 2014. Het is sindsdien voor iedereen in Nederland mogelijk om een abonnement te nemen en programma’s, films, documentaires en series terug te kijken. In 2017 is de huisstijl veranderd en is Live televisie toegevoegd. Sinds 2018 is NLZIET in de gehele EU te gebruiken en je kunt sinds 2019 ook kijken naar regionale Publieke Omroepen.


NLZIET biedt 40+ zenders aan. Je krijgt tegenwoordig bij NLZIET 10 zenders extra. Dit zijn zenders zoals BCC One, BBC Two en HISTORY.  Je kunt bij NLZIET dus twee verschillende abonnementen afsluiten. Het eerste abonnement is €8,95 per maand. Je hebt dan het standaardpakket met 40 zenders. Bij het NLZIET extra abonnement krijg je de 10 extra NLZIET zenders. Je betaalt hier €10,95 per maand voor. In beide gevallen kan je er ook voor kiezen om jaarlijks te betalen, je bespaart dan 11%.

Wat zijn de voordelen van NLZIET?

 • NLZIET biedt publieke en commerciële omroepen aan;
 • Je kunt live televisie kijken;
 • Bepaalde programma’s kan je vooruit kijken;
 • De meeste programma’s zijn reclamevrij terug te kijken;
 • Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je televisie kijkt;
 • Je kijkt bij NLZIET tv zonder kabel en kastjes;
 • Je kunt op twee schermen tegelijk kijken.

Probeer nu 14 dagen gratis NLZIET

WIE IS CANAL+?

CANAL+ is onderdeel van de Canal+ groep. Dit is een Franse film- en televisiestudio/distributeur. Canal+ Groep is weer een volledige dochteronderneming van Vivendi SA. CANAL+ is in Nederland actief met meerdere merken zoals CANAL+ en Film1, maar ook FilmBox en CANAL+ Action.

CANAL+ heeft twee abonnementsvormen. Zo kan je bij CANAL+ kiezen voor het CANAL+ films & series abonnement. Bij dit abonnementen heb je toegang tot alle films en series die CANAL+ aanbiedt. Voor dit abonnement betaal je €4,99. Je kan bij dit abonnement ook kiezen om jaarlijks te betalen. Je betaalt dan €49,90 voor 1 jaar. Je krijgt dus 2 maanden korting.

Het andere abonnement dat CANAL+ aanbiedt, is het CANAL+ tv, sport, films en series abonnement. Bij dit abonnement kijk je live tv met meer dan 75 zenders. Daarnaast heb je ook toegang tot alle films en series van CANAL+. Je hebt bij dit abonnement ook toegang tot ESPN. Dat betekent dat je geen ESPN abonnement hoeft te nemen bij het tv-pakket waar je nu beschikking over hebt. Voor dit abonnement betaal je maandelijks een bedrag van €14,95.

Wat zijn de voordelen van CANAL+?

 • Je kunt live televisie kijken;
 • Je kunt tot 7 dagen terugkijken;
 • Je kunt op meerdere apparaten tegelijkertijd kijken;
 • De abonnementen van CANAL+ zijn maandelijks opzegbaar;
 • CANAL+ biedt veel aandacht aan sport*;
 • Naast live televisie, heeft CANAL+ een groot aanbod aan eigen films & series.

* Bij CANAL+ heb je alle zenders van ESPN. Je kunt daarmee kijken naar verschillende voetbalwedstrijden, maar ook sporten zoals baseball, tennis en basketbal.

Probeer nu 7 dagen gratis CANAL+

NLZIET vs CANAL+, wat zijn de verschillen?

Let op: onderstaande data is van toepassing in maart 2024 en kan onderhevig zijn aan veranderingen.

 

NLZIET

CANAL+

Zenders

40+10

75+

Terugkijken

Ja

Ja

Opnemen

Ja

Ja

Offline kijken

Ja

Ja

Vooruitkijken

Ja

Nee

ESPN

Nee

Ja

HD beeld

Ja

Ja

Prijs*

€10,95

€14,95

Het grootste verschil tussen NLZIET en CANAL+ is dat je bij CANAL+ ook alle zenders van ESPN hebt. Als je een enorme voetbalfan bent, komt dit dus heel goed uit. Daarnaast kan je bij NLZIET wel programma's vooruitkijken. 

NLZIET of CANAL+, welke moet ik kiezen?

Beide streamingsdiensten hebben een vrij identiek zenderaanbod. Bij beide zijn de publieke en commerciële beschikbaar. Bij NLZIET heb je minder zenders dan bij CANAL+. Maar als je de zenders niet mist, dan bespaart je dat alleen maar geld. Als je een voetbalfan bent, is CANAL+ de meest geschikte streamingsdienst, omdat je daar meteen alle ESPN zenders tot je beschikking hebt.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking