100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Een 2e tv aansluiten bij Ziggo

Vrijdag 3 December 2021 3 minuten en 41 seconden leestijd

Een 2e tv aansluiten bij Ziggo

Heb jij al tv van Ziggo? Dan heb je al een tv kastje. Dit is bij Ziggo de Mediabox Next. Het tv-kastje krijg je in bruikleen van Ziggo. Je kunt ook een tweede tv kastje huren om bijvoorbeeld in de slaapkamer ook tv te kunnen kijken! Hiermee krijg je 4K-beeldkwaliteit, kun je opnemen en live tv pauzeren. De kosten hiervan zijn €5,- per maand.

Waarom een 2e tv aansluiten bij Ziggo?

Je kunt een tweede Mediabox Next bij Ziggo huren voor €5,- per maand. Deze Mediabox werkt precies hetzelfde als de eerste box die je hebt. Daarom weet je al precies hoe het werkt, is het menu hetzelfde en heb je dezelfde functies zoals opnemen, terugkijken, live-tv pauzeren en nog meer.

Wij hebben de voordelen van een Mediabox next voor jou op een rijtje gezet:

  • Je heb je eigen kijkprofiel. Hiermee kun je je eigen zenderlijst en kijklijst maken. Zo krijg je ook persoonlijke aanbevelingen.
  • Je kunt On demand kijken naar films en series. Met onder andere kersverse films, net uit de bios.
  • Je kunt heel makkelijk zoeken, met een zoekopdracht scroll je door het aanbod en vind je snel wat je zoekt.
  • Je kunt Voice Control gebruiken. Hiermee geef je je Mediabox Next makkelijk een opdracht met je stem.
  • Je kunt tv apps zoals Netflix en Youtube direct met je afstandsbediening starten.
  • Je kunt genieten van 4k-beeldkwaliteit.
  • Door het eenvoudige menu kijk je en oogopslag je tv-gids, apps, opnames enz.
  • Je kunt alles opnemen
  • Je kunt tot 7 dagen terugkijken.
  • Je kunt live-tv pauzeren.

Hoe kun je een 2e tv aansluiten bij Ziggo?

Allereerst moet jij de Mediabox Next huren. Deze kun je eenvoudig bestellen door in te loggen bij ‘Mijn Ziggo’. Nadat je de 2e Mediabox Next hebt besteld ontvang je een e-mailbevestiging. Binnen drie dagen ontvang je de Mediabox Next thuis.

Het installeren van de Mediabox Next kun je heel gemakkelijk zelf doen. Neem er de tijd voor, het neemt ongeveer een uur van je tijd in beslag. Om tegelijk op twee televisietoestellen te kunnen kijken heb je een splitter nodig. Deze splitter heeft twee uitgangen en splitst het signaal in tweeën. Op iedere uitgang kan een tv worden aangesloten door middel van een coax kabel.

Ligt je bekabeling er al heel lang? Dan kun je er voor kiezen om nieuwe bekabeling te gebruiken. Gebruik je een bestaande coax kabel? Controleer dan even of deze nog geschikt is. Heb je de coax kabel gecontroleerd? Dan controleer je de connectors. Dit zijn de pluggen aan het eind van de kabel die je aansluit op je tv of Mediabox.

We gaan nu de Mediabox aansluiten. Plaats hem in de buurt van je tv. Sluit nu de coaxkabel aan op de Mediabox en op de splitter die je hebt aangesloten om een tweede Mediabox te installeren. Dan sluit je de HDMI-kabel aan op je Mediabox en op je tv en doe je de bijgeleverde internetkabel in je Mediabox next en in je modem. Heb je dit gedaan dan moet je er voor zorgen dat de Mediabox aangesloten wordt het op het stroomnetwerk en kun je de Mediabox aan drukken.

Pak nu de afstandsbediening van de Mediabox Nex en zet je tv aan. Waarschijnlijk zijn er een aantal instellingen waar je doorheen moet lopen. Als je dit gedaan hebt start de Mediabox automatisch opnieuw op wanneer hij klaar is voor het eerste gebruik.

Wie is Ziggo?

Ziggo is een toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverlener voor consumenten en bedrijven in Nederland. Anders dan bij de meeste internetproviders ontvang je bij Ziggo internet via de kabel. Dit is heel stabiel internet en je kunt snelheden halen van wel 40 mbit/s tot en met 1000 Mbit/s.

Kies je ook voor tv van Ziggo? Dan kun je met het basis tv pakket maar liefst naar 75 televisiezenders kijken. Daarbij heeft Ziggo haar eigen sportzender, Ziggo Sport, en kun je genieten van Ziggo Movies & Series. Ook vast bellen is mogelijk.

Ben jij benieuwd of Ziggo leverbaar is op jouw adres? Je kunt onze gratis postcodecheck doen om hier achter te komen!

 Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking