Kun je tv kijken via je telefoon?

Vrijdag 22 Oktober 2021 4 minuten en 43 seconden leestijd

Kun je tv kijken via je telefoon?

Er zijn een aantal internetproviders waarbij je via een tv app live tv kunt kijken op je smartphone. Denk hierbij aan Ziggo met de ‘Ziggo Go app’, aan T-Mobile met de ‘T-Mobile Anywhere App’ en aan Online met de ‘Canal Digitaal app’. Daarnaast zijn er ook streamingdiensten die gericht zijn op het kijken van tv programma’s, zoals NLZIET en Videoland. Je kunt ook streamingdiensten streamen naar je tv zodat je films kunt kijken op groot scherm.

Bij welke internetproviders kun je tv kijken via de app?

Het tv kijken wordt je steeds makkelijker gemaakt. Je hoeft niet altijd meer op de bank via het tv kastje te kijken, maar je kunt tegenwoordig bij veel internetproviders tv kijken waar je maar wilt. Dit kan door middel van een tv app. Je kunt overal en wanneer je maar wilt genieten van televisie. Wanneer je interactieve tv hebt kun je bij de meeste providers via de app live tv kijken, maar je kunt ook tot 7 dagen terugkijken. Als je het begin gemist hebt start je het programma makkelijk vanaf het begin met ‘begin gemist’. Je kunt ook programma’s opnemen met de app. Je download de tv app via je smartphone of tablet, vaak kun je ook online tv kijken. Wij zetten de apps van de providers voor jou op een rijtje!:

• Ziggo met de ‘Ziggo Go app’. Je kunt op wel 3 schermen tegelijk kijken, in de hele EU. Je kunt ook online kijken via Ziggogo.tv.

• T-Mobile met de ‘T-Mobile TV Anywhere’ app. Je kunt op wel 3 schermen tegelijk kijken, in de hele EU. Je kunt ook online kijken via t-mobiletv.nl.

• Budget Alles-in-1 maakt gebruik van de ‘KPN Interactieve TV-app’. Je kunt ook online kijken via interactievetv.nl.

• Caiway met de ‘Caiway interactieve TV’ app: De interactieve TV app werkt overal in de hele EU. Je kunt ook online kijken via webtv.caiway.nl.

• Delta met de ‘Delta interactieve TV’ app: Je kunt op wel 4 schermen tegelijk kijken. Je kunt overal in de EU kijken naar ruim honderd zenders. De beschikbare opslagruimte is 200 uur. Je kunt ook online kijken via webtv.delta.nl.

• KPN met de ‘KPN Interactieve TV’ app: Je kunt op wel 5 schermen tegelijk kijken. De TV app werkt in de hele EU. Let op, niet alle zenders zijn beschikbaar via iTV. Je kunt ook online kijken via tv.kpn.com.

• Online met de ‘Canal Digitaal TV App’: Je kunt op wel 5 schermen tegelijk kijken. De TV app werkt in de hele EU. Je kunt ook online tv kijken via livetv.canaldigitaal.nl.

• Solcon met de ‘Solcon TV’ app: De TV app werkt in de hele EU.

• XS4ALL met de ‘XS4ALL Televisie’ app: Wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk kunnen er 3 apparaten tegelijkertijd tv-kijken. Ben je buitenshuis dan is het mogelijk met 2 apparaten tegelijkertijd tv te kijken. De TV app werkt in de hele EU. Je kunt ook online tv kijken via televisie.xs4all.nl.

• Youfone met de ‘Youfone TV’ app: De TV app werkt in de hele EU.

Bij Online en T-Mobile kun je zelfs al de keuze maken om helemaal geen tv kastje aan te schaffen. Alles gaat dan via de tv app.

Om gebruik te maken van de tv app heb je wel een internet en tv abonnement nodig bij een provider. Wil je weten welke abonnementen er mogelijk zijn op jouw adres? Doe dan de gratis postcodecheck.

Welke streamingdiensten zijn gericht op het kijken van tv?

Er zijn een aantal streamingdiensten die echt gericht zijn op het kijken van tv. Zo kun je bijvoorbeeld tv kijken via NLZIET, Videoland, Canal digitaal en NPO Plus. Wij lichten het aanbod van de diensten toe!

• NLZIET: NLZIET is een samenwerkingsverband tussen de zendergroepen RTL, NPO en KIJK. Ook biedt NLZIET alle regiokanalen aan. De meeste TV programma’s kun je tot 1 jaar lang terugkijken. Je kijkt naar maar liefst 36 Nederlandse tv zenders.

• Videoland: Videoland is een online dienst met het grootste en meest gevarieerde aanbod van series en films in Nederland. Ook zie je de eigen originals. Dit zijn programma’s geproduceerd door RTL, exclusief voor Videoland.

• NPO Plus: Het grootste deel van het programma aanbod van NPO is via deze streamingdienst terug te kijken. De NPO bestaat uit de volgende omroepen: AVROTROS, BNNVARA, EO, HUMAN, KRO-NCRV, MAX, NOS, NTR, PowNed, VPRO EN WNL. Ook Zappelin, Zapp, NPO 3. BVN en NPO extra zijn onderdeel van de NPO.

• Canal Digitaal: Bij Canal digitaal ontvang je het meest uitgebreide zenderaanbod van minimaal 70 zenders. Naast tv-programma’s kun je ook films en series bekijken.

Hoe stream je naar je tv?

Heb jij een tv app gedownload en wil je liever via je telefoon kijken dan via je televisie? Maar wil je dit wel graag op het televisiescherm doen? Dit is mogelijk! Je kunt de content op meerdere manieren naar je televisiescherm streamen. Dit kan door middel van een Smart TV, Google Chromecast of met de Apple TV. Wil je hier alles over weten? Je kunt het lezen in ons kennisbankbericht ‘Wat is streamen naar je tv?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.