100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is de CI+ module (bij Ziggo)?

Donderdag 4 November 2021 4 minuten en 50 seconden leestijd

Wat is de CI+ module (bij Ziggo)?

Met een CI+ Module ontvang je digitale tv van je provider zonder dat dat je een losse decoder nodig hebt. De module is een compacte insteekkaart waar je de smartcard van je provider in kunt steken. Vervolgens steek je de CI+ module in de CI ingang van je tv. Bijna alle televisies hebben deze ingang. Wanneer je geen losse decoder wilt, is de CI+ module de ideale oplossing. Je hebt maar een kabel naar je tv nodig om tv te kijken, namelijk de coax kabel. De meest gebruikte provider voor CI+ modules is Ziggo.

CI+ module bij Ziggo

De CI+ module van Ziggo plaatst je, met een smartcard erin, rechtstreeks in de tv. Ziggo heeft een aantal CI+ modules, namelijk Quantis, @Smit, Neotion en SmartDTV.

 • Met een Quantis en @Smit interactieve Ziggo CI+ module kijk je naast televisie in HD kwaliteit ook On Demand naar films en series. Deze module is geschikt voor digitale televisie en radio in HD-kwaliteit, geschikt voor interactieve televisie, geschikt voor CI+ 1.3 tv’s en geschikt voor CI+ 1.2 tv’s.
   
 • Met de Neotion 1.2 CI+ module kijk je digitale televisie zonder kastje. Deze module is geschikt voor digitale radio in HD-kwaliteit en is alleen geschikt voor CI+ 1.2 tv’s. Deze module is ongeschikt voor interactieve televisie en voor CI+ 1.3 tv’s.
   
 • De SmartDTV CI+ module decodeert versleutelde zenders uit het TV Standard pakket, Movies & series XL pakket en de extra zenders. Je kijkt televisie zonder dat je daar een losse mediabox voor nodig hebt. Deze module met UPC-logo is geschikt voor digitale televisie en radio in HD-kwaliteit en geschikt voor CI+ 1.2 en 1.3 tv’s. Deze module is ongeschikt voor interactieve televisie.

Je kunt bij Ziggo controleren of je de CI-module kunt gebruiken. In theorie zouden ze overal moeten werken, maar in de praktijk verschilt het echter per regio. Wil je zeker weten of de ontvanger ook in jouw regio werk? Je kunt dit bij Ziggo checken op basis van je postcode en huisnummer. Wanneer je je hier sowieso geen zorgen over wilt maken kun je een module huren bij Ziggo, dan zorgen zij dat je altijd de beste ontvanger hebt.

Hoe installeer je een CI+ module bij Ziggo?

Wil je een CI+ module bij Ziggo installeren? Zelfs als je niet erg technisch bent kun je dit zelf doen door middel van de Ziggo handleiding. De installatie kost gemiddeld een uur, dus het is wel belangrijk dat je er de tijd voor neemt en dat je het rustig gaat proberen. Je hebt het volgende nodig voor het installeren van je CI+ module:

 • CI+ Module die geschikt is voor je regio;
 • Smartcard;
 • Afstandsbediening van je tv;
 • Handleiding van je tv;
 • Coaxkabel

Je moet ervoor zorgen dat je CI+ module nog niet in de tv zit. Deze plaats je pas in de tv na het installeren. Je verbindt je tv met het aansluitpunt, dit kan de hoofdaansluiting zijn of de wandcontactdoos in de kamer waar je tv staat. Gebruik hiervoor een coaxkabel.

We gaan verder met het installeren van je tv, zet daarom je tv aan. Vervolgens kun je op de site van Ziggo je postcode invoeren en aangeven welke tv je hebt. Per tv is er een aparte gebruiksaanwijzing. Het werkt bij elke tv ongeveer hetzelfde. Het zou kunnen dat het bij jou iets afwijkt dan de uitleg hieronder. Je kunt hier zelf de gebruiksaanwijzing vinden.

In het menu moet je op zoek gaan naar ‘kanaal’. Dit kun je ook herkennen aan het schotel icoontje. Deze zet je op automatisch opslaan. Dan verschijnt ‘kabel’ deze moet op start staan, dan verschijnt ‘digitaal’ deze moet ook op start staan.

Ga naar netwerk ID en vul cijfertoetsen 5555 in. Ga naar frequentie en voer cijfertoetsen 474000 in. Ga naar symboolfrequentie en vul cijfertoetsen 6875 in. De zenders worden nu geprogrammeerd.

Wanneer je de digitale zenders hebt ingesteld gaan we verder met het instellen van je CI+ Module. Deze kunt je alleen gebruiken met een gecertificeerde televisie. Het is belangrijk dat de smartcard op de juiste manier in de module geplaatst is. De sleuf waarin de kaart geplaatst is heeft aan de ene kant een brede kunststofrand en aan de andere kant een smalle kunststofrand. De brede rand moet naar boven wijzen, de chip moet naar boven wijzen en de chip moet naar voren wijzen.

Je plaatst de CI+ module in je tv en zet je televisie op kanaal 4. De smartcard gaat zichzelf nu activeren.  

Is mijn tv geschikt voor een Ziggo CI+ module?

Het is belangrijk dat je tv ‘Ziggo gecertificeerd’ is. Dit kun je makkelijk zelf controleren. Op de productpagina van elke televisie vind je de specificatie ‘ondersteund door aanbieder’. Als hier Ziggo naast vermeld staat is de tv gecertificeerd.

Je kunt het nog op een tweede manier controleren. Op de Ziggo pagina kun je je postcode invullen, het merk van je televisie selecteren en je tv zoeken.

Wil jij ook televisie met een CI+ module van Ziggo?

Wanneer jij tv wilt kijken met een CI+ module van Ziggo kun je kiezen voor een ‘internet & tv abonnement’ of een ‘alles-in-1 abonnement’. Ben je benieuwd of Ziggo leverbaar is op jouw adres?  Dan kun je bij ons de gratis postcodecheck doen.

Als Ziggo leverbaar is op jouw adres kun je controleren of jouw televisie geschikt is voor een CI+ module en of de ontvanger ook in jouw regio werkt.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking