100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

NPO 1

NPO 1 is één van de drie Nederlandse televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep. Tot 2014 heette deze zender Nederland 1 en het is het oudste televisiekanaal van ons land. Op NPO 1 worden programma’s uitgezonden die gemaakt zijn voor een breed publiek, waarbij de NPO als motto heeft “open” te zijn voor iedere Nederlander. Met de programma’s op NPO 1 willen zij kijkers dan ook inspireren om open te staan voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Hiermee beoogt de NPO te prikkelen en meer begrip te kweken. Inspiratie en ontspanning gaan in de programmering dan ook hand in hand met informatie.

Niet commercieel en onafhankelijk van politiek
De televisiezender NPO 1 is niet commercieel en is onafhankelijk van politiek. Dat houdt in dat de programma’s niet gekleurd zijn door politieke opvattingen of door commercie, waardoor de informatie die uitgezonden wordt betrouwbaar is. De NPO wil vooral programma’s uitzenden die een impact hebben; programma’s die niet alleen het bekijken waard zijn, maar die ook raken en een maatschappelijke dan wel persoonlijke impact hebben. Daarbij horen dan ook programma’s die nieuwsgierig maken en die een diversiteit aan culturen, meningen en persoonlijke verhalen weerspiegelen.

Nationale calamiteitenzender
Naast het uitzenden van programma’s voor een breed publiek, is NPO 1 ook de nationale calamiteitenzender. Dit houdt in dat NPO 1 de zender is waarop bijvoorbeeld extra nieuwsbulletins worden uitgezonden bij rampen. Op NPO 1 wordt ook het NOS-journaal aangeboden en belangrijke evenementen worden eveneens via NPO 1 uitgezonden. Denk bijvoorbeeld aan uitzendingen over Prinsjesdag, de Olympische Spelen of een belangrijk debat in de Tweede Kamer.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van tv-zender NPO 1

Al onze providers hebben de tv-zender NPO 1 in het basispakket. Daarnaast is NPO 1 bij al onze providers in HD beschikbaar. Programma Gemist is bij 6 van onze providers beschikbaar. Ook zijn programma's bij 6 van onze providers met Begin Gemist opnieuw te starten. Je kunt via een TV App NPO 1 online bekijken op je smartphone of tablet.
In onderstaand overzicht vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van NPO 1 per provider.

Beschikbaar HD Zenders TV App Programma gemist Begin gemist
Budget Alles-in-1
Caiway
DELTA
Odido
Online.nl
Youfone
Ziggo
= Beschikbaar
= Optioneel beschikbaar
= Niet beschikbaar
Search

Ben jij opzoek naar een TV en internet pakket welke de zender NPO 1 in het pakket heeft?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

Meer zenders in de categorie algemeen