100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

NPO 2

NPO 2 is een Nederlandse televisiezender die zich vooral profileert als zender met een verdiepende grondslag. Het is één van de drie zenders van de Nederlandse Publieke Omroep. NPO 2 begon met uitzenden in 1964, toen nog onder de naam Nederland 2. Aanvankelijk werden op deze zender vooral programma’s uitgezonden op het gebied van sport, evenementen en amusement, maar sinds deze programma’s zijn ondergebracht bij NPO 1 is NPO 2 de zender geworden waar verdieping centraal staat. In de programmering van NPO 2 zijn dan ook vooral programma’s te vinden die achtergronden bieden op het gebied van actualiteiten, kunst, cultuur, politiek en religie.

Actualiteiten en samenleving
De verdiepende grondslag van NPO 2 houdt in dat de zender veel actualiteitenprogramma’s uitzendt, zoals Nieuwsuur en EénVandaag, waarin verdere achtergronden worden gegeven bij het nieuws. In de weekenden staat de programmering vooral in het teken van cultuur en religie, waarbij de zaterdag draait om programma’s op het gebied van samenleving en cultuur en de zondag om programma’s met een diepere religieuze grondslag. Soms wordt op NPO 2 het NOS-journaal uitgezonden, wanneer NPO 1 ruimte nodig heeft om evenementen zoals de Olympische Spelen uit te zenden.

Niet gekleurd door commercie of politiek
De programma’s die op NPO 2 worden uitgezonden zijn onafhankelijk van politiek of commercie gemaakt. Dat betekent dat politieke opvattingen en commerciële bedrijven dus geen invloed hebben op de inhoud van de programma’s, zodat de informatie die uitgezonden wordt niet gekleurd is. Dit draagt bij aan de verdiepende grondslag van de programma’s en maakt dat de zender open staat voor iedereen.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van tv-zender NPO 2

Al onze providers hebben de tv-zender NPO 2 in het basispakket. Daarnaast is NPO 2 bij al onze providers in HD beschikbaar. Programma Gemist is bij 7 van onze providers beschikbaar. Ook zijn programma's bij 7 van onze providers met Begin Gemist opnieuw te starten. Je kunt via een TV App NPO 2 online bekijken op je smartphone of tablet.
In onderstaand overzicht vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van NPO 2 per provider.

Beschikbaar HD Zenders TV App Programma gemist Begin gemist
Budget Alles-in-1
Caiway
DELTA
KPN
Odido
Online.nl
Youfone
Ziggo
= Beschikbaar
= Optioneel beschikbaar
= Niet beschikbaar
Search

Ben jij opzoek naar een TV en internet pakket welke de zender NPO 1 in het pakket heeft?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

Meer zenders in de categorie algemeen