100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

NPO 3

NPO 3 is een televisiezender van de Nederlandse Publieke Omroep die, voorheen onder de naam Nederland 3, al sinds 1988 bestaat. NPO 3 biedt een zeer divers en vernieuwend programma-aanbod. Waar de andere twee zenders van deze omroep, NPO 1 en NPO 2, vrij specifiek te duiden zijn qua doelgroep en programmering, is NPO 3 minder voorspelbaar. De programmering is voor een belangrijk deel gericht op jeugd en jongeren, maar bevat ook amusement, documentaires, reisprogramma’s en taboedoorbrekende programma’s zoals Spuiten en Slikken. De zender kent naast een aantal vaste programma’s ook veel vernieuwing. Populaire programma’s op NPO 3 zijn onder andere 3 Op Reis, het NOS Jeugdjournaal, Het Klokhuis en De Luizenmoeder.

Kinderprogrammering overdag
Overdag is de programmering op NPO 3 volledig gericht op de jeugd. Onder de namen Zappelin en Zapp worden kinderprogramma’s uitgezonden, waaronder bijvoorbeeld Sesamstraat, De Beste Vrienden Quiz en SpangaS. De programma’s in de ochtenduren zijn daarbij vooral bedoeld voor de allerjongsten, terwijl de programmering in de middag zich meer richt op de schoolgaande jeugd. In de avonduren worden diverse programma’s uitgezonden, met als doelgroep jongeren en (jong) volwassenen. De inhoud en aard van deze programma’s is erg divers.

Vernieuwend en taboedoorbrekend
Wat NPO 3 vooral onderscheidt van NPO 1 en NPO 2 is dat de programmering veel vernieuwende programma’s bevat en dat taboes daarbij niet geschuwd worden. Het programma Spuiten en Slikken is hier een goed voorbeeld van, maar ook in een programma als De Luizenmoeder vliegen de taboes je om de oren. Zoals bij alle zenders van de NPO worden ook de programma’s op NPO 3 gemaakt los van politieke of commerciële invloeden. Het streven van de NPO is een omroep te zijn van en voor iedereen, met programma’s die prikkelen, nieuwsgierig maken en verbinding stimuleren tussen mensen en de wereld om hen heen.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van tv-zender NPO 3

Al onze providers hebben de tv-zender NPO 3 in het basispakket. Daarnaast is NPO 3 bij al onze providers in HD beschikbaar. Programma Gemist is bij 7 van onze providers beschikbaar. Ook zijn programma's bij 7 van onze providers met Begin Gemist opnieuw te starten. Je kunt via een TV App NPO 3 online bekijken op je smartphone of tablet.
In onderstaand overzicht vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van NPO 3 per provider.

Beschikbaar HD Zenders TV App Programma gemist Begin gemist
Budget Alles-in-1
Caiway
DELTA
KPN
Odido
Online.nl
Youfone
Ziggo
= Beschikbaar
= Optioneel beschikbaar
= Niet beschikbaar
Search

Ben jij opzoek naar een TV en internet pakket welke de zender NPO 1 in het pakket heeft?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

Meer zenders in de categorie algemeen