100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

RTL 4

RTL 4 is een commerciële televisiezender van RTL Nederland, waarop sinds 1989 Nederlandstalige programma’s worden uitgezonden. Het is de grootste commerciële zender van Nederland, die zich grotendeels richt op amusement en spelshows, maar ook dagelijks actualiteitenprogramma’s biedt. De programmering van RTL 4 bestaat verder onder andere uit soapseries, quizprogramma’s en realityshows. Er zijn veel vaste programma’s op RTL 4 te vinden, die ook een vast publiek trekken. Zo is RTL 4 de zender waarop Goede Tijden Slechte Tijden wordt uitgezonden, een soapserie die in de boeken staat als de langstlopende soap van Nederland.

Gevestigd in Luxemburg
De afkorting RTL 4 staat voor Radio Télévision Luxembourg 4 en het is dan ook een Luxemburgse zender, maar de programmering wordt in het Nederlands aangeboden. Doordat de zender in Luxemburg gevestigd is, kan het zich op bepaalde gebieden onttrekken aan Nederlandse wetgeving, bijvoorbeeld op het gebied van reclame. Dit was vooral in de beginjaren van de zender relevant, toen commerciële Nederlandse televisie nog niet was toegestaan. Omdat de zender in Luxemburg gevestigd was, kon deze toch via de Nederlandse kabel commerciële televisie uitzenden in ons land.

Televisie voor het hele gezin
Inmiddels wil RTL 4 zich vooral profileren als zender voor het hele gezin. De vele spel- en amusementsprogramma’s zijn dan ook gericht op vermaak voor jong en oud. Daarnaast biedt de zender ook diverse actualiteitenprogramma’s zoals RTL Nieuws en Editie NL. Populaire programma’s op RTL 4 zijn, naast Goede Tijden Slechte Tijden, onder andere The Voice of Holland, RTL Boulevard, Koffietijd en reality-programma’s als Help! Mijn Man Is Klusser of Uitstel Van Executie.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van tv-zender RTL 4

Al onze providers hebben de tv-zender RTL 4 in het basispakket. Daarnaast is RTL 4 bij al onze providers in HD beschikbaar. Programma Gemist is bij 5 van onze providers beschikbaar. Ook zijn programma's bij 6 van onze providers met Begin Gemist opnieuw te starten. Je kunt via een TV App RTL 4 online bekijken op je smartphone of tablet.
In onderstaand overzicht vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van RTL 4 per provider.

Beschikbaar HD Zenders TV App Programma gemist Begin gemist
Budget Alles-in-1
Caiway
DELTA
Odido
Online.nl
Youfone
Ziggo
= Beschikbaar
= Optioneel beschikbaar
= Niet beschikbaar
Search

Ben jij opzoek naar een TV en internet pakket welke de zender NPO 1 in het pakket heeft?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

Meer zenders in de categorie algemeen