100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

RTL 5

RTL 5 is een televisiezender van RTL Nederland en bestaat sinds 1993. De zender richt zich voornamelijk op de wat jongere kijkers tussen de 15 en 35 jaar. Eerder was de programmering meer op mannelijke kijkers gericht, met veel sportprogramma’s en zakelijke uitzendingen. Inmiddels bereikt de zender een breed publiek en worden de programma’s op RTL 5 goed bekeken. In de programmering van RTL 5 vind je realitysoaps, comedyseries, amusement, actie, films en drama’s. Ook worden er programma’s uitgezonden met een maatschappelijke betrokkenheid, zoals bijvoorbeeld Levenslang met Dwang.

Luxemburgse zender
RTL Nederland is gevestigd in Luxemburg, wat RTL 5 officieel tot een Luxemburgse zender maakt. De zender zendt echter alleen Nederlandstalige programma’s uit. De enige uitzondering hierop is een half uurtje vroeg in de ochtend, wanneer op RTL 5 het Luxemburgse journaal wordt uitgezonden. De status als Luxemburgse licentiehouder betekent ook dat RTL 5 zich kan onttrekken aan bepaalde Nederlandse regelgeving, onder andere op het gebied van reclame. RTL 5 is een commerciële zender, net als de andere zenders van RTL Nederland.

Breed publiek
RTL 5 spreekt een breed publiek aan dankzij een gevarieerd en aantrekkelijk programma-aanbod, waarin zowel actie, amusement en reality aan bod komen. Populaire programma’s zijn bijvoorbeeld CSI: Miami, Temptation Island, Holland’s Next Top Model, Deurwaarders UK en Hotter Than My Daughter. Overdag bestaat de programmering vooral uit homeshopping programma’s als Tommy Teleshopping en Mediashop.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van tv-zender RTL 5

Al onze providers hebben de tv-zender RTL 5 in het basispakket. Daarnaast is RTL 5 bij al onze providers in HD beschikbaar. Programma Gemist is bij 6 van onze providers beschikbaar. Ook zijn programma's bij 7 van onze providers met Begin Gemist opnieuw te starten. Je kunt via een TV App RTL 5 online bekijken op je smartphone of tablet.
In onderstaand overzicht vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van RTL 5 per provider.

Beschikbaar HD Zenders TV App Programma gemist Begin gemist
Budget Alles-in-1
Caiway
DELTA
KPN
Odido
Online.nl
Youfone
Ziggo
= Beschikbaar
= Optioneel beschikbaar
= Niet beschikbaar
Search

Ben jij opzoek naar een TV en internet pakket welke de zender NPO 1 in het pakket heeft?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

Meer zenders in de categorie algemeen