100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

RTL 8

RTL 8 is de jongste televisiezender van de RTL-familie. Sinds 2007 is RTL 8 op televisie te zien. De zender is onderdeel van RTL Nederland, waar ook RTL 4, RTL 5 en RTL 7 toe behoren. RTL 8 profileert zich voornamelijk als vrouwenzender en als zender voor kinderen. In de programmering staan vooral veel herhalingen van programma’s die eerder op één van de andere RTL-zenders, vooral RTL 4 en RTL 5, zijn uitgezonden. Populaire programma’s op RTL 8 zijn bijvoorbeeld The Tudors, House, Dr. Phil, McLeod’s Daughters, Gooische Vrouwen en The Bold and The Beautiful, een soapserie die de zender kocht van SBS 6.

Telekids op RTL 8
Overdag is de programmering op RTL 8 gericht op kinderen. In de ochtenduren wordt Telekids uitgezonden, met populaire programma’s zoals Fien en Teun, Hello Kitty and Friends, Chuggington, Piet Piraat en de Sprookjesboom. Andere populaire kinderprogramma’s op RTL 8 zijn onder andere Brandweerman Sam, My Little Pony, Super 4 en Mr. Bean. ‘s Nachts staat de zender in het teken van homeshopping. RTL staat voor Radio Télévision Luxembourg en het bedrijf is dan ook in Luxemburg gevestigd. Omdat RTL Nederland via een Luxemburgse zendmachtiging uitzendt, kan het bepaalde Nederlandse regelgeving ontwijken. Dit gaat onder andere op voor reclamewetgeving.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van tv-zender RTL 8

Al onze providers hebben de tv-zender RTL 8 in het basispakket. Daarnaast is RTL 8 bij al onze providers in HD beschikbaar. Programma Gemist is bij 6 van onze providers beschikbaar. Ook zijn programma's bij 7 van onze providers met Begin Gemist opnieuw te starten. Je kunt via een TV App RTL 8 online bekijken op je smartphone of tablet.
In onderstaand overzicht vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van RTL 8 per provider.

Beschikbaar HD Zenders TV App Programma gemist Begin gemist
Budget Alles-in-1
Caiway
DELTA
KPN
Odido
Online.nl
Youfone
Ziggo
= Beschikbaar
= Optioneel beschikbaar
= Niet beschikbaar
Search

Ben jij opzoek naar een TV en internet pakket welke de zender NPO 1 in het pakket heeft?
Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

Meer zenders in de categorie algemeen