100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Over Discovery+

Specialiteit: Series en programma’s van Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HGTV, Food Network, Paranormal, Magnolia Network, Motortrend, natuurdocumentaires van de BBC, Eurosport 1 en Eurosport 2.
Informatie: Je kijkt Discovery Plus op je smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv, via Google Chromecast, Apple Airplay of via de Discovery Plus app op je smart tv.

Kijk jij ook zo graag naar real-life entertainment en kun je een goede documentaire wel waarderen? Dan kende je de streamingdienst Dplay misschien al. In januari 2021 heeft Discovery Plus die dienst vervangen en zit je daar nu goed voor al je favoriete programma’s. Met series en documentaires over echte mensen en hun leven. Of je nu van food, crime, medical, science & tech of family houdt, Discovery Plus heeft voor ieder wat wils, met volledige seizoenen van jouw favoriete series. Je kunt daarnaast met Discovery+ je favoriete programma terugkijken (tot wel 30 dagen) of alvast vooruitkijken. En dan zijn we er nog niet; Discovery Plus biedt namelijk ook verschillende Discovery+ Originals die je alleen via het platform kunt bekijken. Dat zijn onder andere Jaimie: In The Vaes Lane, Seks Tape en Fitness Diaries.

Tip! Wist je dat het extra voordelig is om een jaarabonnement op Discovery+ af te sluiten? Je krijgt dan namelijk twee maanden cadeau. Daarmee komen de kosten voor Discovery Plus op €39,99 voor een heel jaar. Wil je die aanbieding niet mislopen? Klik dan nu op de ‘Bestellen’ button en pak die korting!

Pluspunten
  • Dankzij een proefperiode van 7 dagen kun je Discovery Plus eerst uitproberen voordat je een abonnement afsluit
  • Discovery+ biedt alles op het gebied van real-life, food, crime, family, science & tech en medical
  • Stream onbeperkt series en documentaires zonder reclame onderbrekingen (m.u.v. de livestreams)
  • Je kunt op drie schermen tegelijkertijd gebruik maken van Discovery Plus
  • Binnen de EU kun je via Discovery+ zowel live programma’s als video on-demand programma’s bekijken
  • Je kunt individuele profielen aan te maken voor verschillende gebruikers
Minpunten
  • Momenteel is er nog geen optie om series te downloaden en offline te bekijken

Previews

Discovery+ 1
Discovery+ 2
Discovery+ 3
Discovery+ 4
Discovery+ 5
Discovery+ Top 3
  • Sister Wives

    Sister Wives

    Realityserie over het polyamoreuze gezin van Kody Brown en zijn vrouwen.

  • De Frogers: happy campers

    De Frogers: happy campers

    De hele familie Froger gaat op kampeervakantie naar Zuid-Engeland.

  • Gold Rush

    Gold Rush

    Gedreven goudzoekers zetten alles op het spel om rijk te worden.

Wat is Discovery Plus?

Op 5 januari 2021 is de streamingdienst Discovery Plus gelanceerd. Daarmee vervangt Discovery+ de oude dienst Dplay. Dit komt omdat Dplay is overgenomen door Discovery Inc, een Amerikaanse onderneming die zich bezig houdt met media en entertainment. Het logo en uiterlijk van de streamingdienst is veranderd, maar de vertrouwde inhoud is hetzelfde gebleven.

En dat is fijn als je fan bent van real-life entertainment. Want bij Discovery Plus kun je terecht voor series en documentaires die gaan over het echte leven met thema’s als eten, criminaliteit, wetenschap & techniek, medisch en familie.

Wist je dat Nederland een van de eerste landen is waar Discovery+ is gelanceerd?
 

Wat biedt Discovery+?

Kies je voor Discovery+ dan kun je de beste series en documentaires van tv-zenders als Animal Planet, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV (Home & Garden TV), ID, Motortrend, Paranormal, Magnolia Network, TLC, Eurosport 1, Eurosport 2 en BBC. Op Discovery+ kijk je naar de volgende genres:

  • Real-life: Kijk naar real-life programma’s als 90 Day Fiancé, Ellettra Lamborghini, My 600 lb. life, Say Yes to the dress en Little people big word.
     
  • Food: Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen dankzij de programma’s van Food Network, denk daarbij aan Bizarre foods: Delicious destinations, Kids Baking Championship of BBQ Pit Wars.
     
  • Medisch: Schrik jij niet af van wat bloed en snijwerk? Ook dan is Discovery Plus de streamingdienst voor jou. Je kunt namelijk uren bingewatchen met programma’s als The bad skin clinic, Dr. Pimple Popper: pop up en My feet are killing me.
     
  • Avontuur: Ga op avontuur met documentaires als Aussie gold hunters, Finding Escobar’s Millions, Mythbusters of Ed Stafford: into the unknown. Leer meer over de tweede wereld oorlog met Hilter’s Most Wanted, Secret Nazi Bases of Auschwitz Untold: in colour. En dompel je onder in de wetenschap met programma’s als How the universe works, Nasa’s unexplained files of Silicon Valley: the untold story.
     
  • Crime: Is crime jouw ding? Ga er dan maar even voor zitten, de keuze is namelijk reuze op Discovery Plus. Je kunt onder andere kijken naar Joe Exotic: before he was king, Ellie Lust: bizarre zaken, The real story with Maria Elena Salina of Doomsday: the missing children.
     
  • Spiritualiteit: Ook voor je portie spiritualiteit kun je op Discovery+ terecht met programma’s als Long Island medium, Ghost adventures: serial killer spirits of Mysteries at the museum.
     
  • Huis en Tuin: Dankzij HGTV (Home & Garden TV) kijk je mee bij de mensen thuis met programma’s als Renovation Island, Property Brothers: Forever Home of Tiny house hunters.
     
  • Dieren: Ook dierenvrienden komen op Discovery Plus aan hun trekken. Bekijk hoe de dieren leven in The Zoo: San Diego, ga onderwater in Chasing Ocean Giants en griezel bij Monsters inside me.
     
  • Auto’s en Motoren: Zijn motors en mooie auto’s jouw ding? Kijk dan naar programma’s als Salvage Hunters: classic cars, Dirty mudder truckers of Bad Chad customs.
     
  • Discovery Plus Originals: Daarnaast maakt Discovery Plus speciaal voor jou eigen Discovery+ Originals. Die kun je alleen via het platform bekijken. Denk aan programma’s als Jaimie: In The Vaes Lane, Fitness Diaries en Seks Tape.
     

Hoe werkt Discovery Plus?

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van Discovery Plus. Kijk op je smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv, via je Google Chromecast, Apple TV of via de Discovery Plus app op je smart tv. Let op!

Momenteel heb je nog een internetverbinding nodig om gebruik te maken van Discovery+. Het is nog niet mogelijk om, zoals je misschien bij andere streamingdiensten gewend bent, je favoriete serie te downloaden en later offline te bekijken. Er wordt wel hard gewerkt aan deze optie en ze hopen dit snel toe te kunnen voegen. Daarnaast is het nodig om je te registreren. Je hebt zowel voor het bekijken van programma’s als de livestream een account nodig.

Ben je klant van Ziggo? Dan is er nog een manier om gebruik te maken van Discovery+. Wist je namelijk dat de app van Discovery Plus door Ziggo is toegevoegd aan de mediabox tv app stores? Daarmee heb je nog makkelijker toegang tot deze ‘home of real-life entertainment’.

Klanten van KPN moeten voorlopig nog gebruik maken van de eerder genoemde manieren om programma’s via de streamingdienst te bekijken. De app van Discovery Plus is namelijk nog niet beschikbaar op het KPN platform. Als dat in de toekomst veranderd, lees je dat hier natuurlijk terug. 

Wist je dat je ook in het buitenland gebruik kunt maken van de diensten van Discovery+? Binnen de Europese Unie kun je zowel live programma’s als video on-demand programma’s streamen via je web, mobiel en tablet app. Buiten de EU wordt het gebruik van de streamingdienst geblokkeerd.
Let op! Je kunt je abonnement alleen in Nederland registreren met Nederlandse bankgegevens.
 

Wat kost Discovery Plus?

Ben je enthousiast over Discovery Plus? Kies dan nu voor een gratis proefperiode van 7 dagen op de streamingdienst. Kun je het streamen van jouw favoriete programma’s daarna niet meer missen? Dan kun je een abonnement afsluiten.

Kies je voor een maandabonnement dan betaal je €3,99. Je kunt er ook voor kiezen om direct voor een heel jaar een abonnement af te sluiten en daar zit ook nog eens een voordeel aan. Je betaalt in dat geval nu namelijk voor maar 10 maanden in plaats van voor 12! Daarmee kom je op een jaarbedrag van €39,99.

Voor dit bedrag kun je met drie mensen tegelijkertijd gebruik maken van de streamingdienst. Je kunt dus op drie schermen tegelijkertijd kijken. Ook kun je meerdere profielen aanmaken, zodat ieder op zijn eigen profiel kan kijken. Hierdoor kan elke gebruiker ook verder kijken met programma’s waar hij/zij gebleven is, kun je een eigen kijklijst aanmaken en krijg je relevante programma’s voorgesteld.
 

Welke apparaten ondersteunen Discovery Plus en wat zijn de systeemvereisten?

Allereerst raadt Discovery+ je een minimale internetsnelheid aan van ten minste 2.5 Mbps en voor het kijken van Live sport minimaal 6.5 Mbps. Wij raden je een minimale internetsnelheid van 20Mb aan, zodat je zonder haperingen van je favoriete programma’s kunt genieten.

Ondersteunde apparaten:

Om optimaal te genieten van Discovery+ moet je ten minste over een van de volgende devices en besturingssystemen beschikken:

iPhone / iPad / AppleTV4:

  • iPhone 5 met iOS 11 of hoger
  • iPad2 met iOS 11 of hoger
  • tvOS met tvOS 10 of hoger

Android en Android TV:

  • Androidtelefoons en tablets met 7.0 (Nougat) en hoger

Discovery+ raad je aan om automatische app-updates in te schakelen zodat je altijd de beste ervaring hebt.
Je vindt de apps hier: Apple App Store of Google Play Store.

Smart TV en Connected Devices

  • Samsung TV met Tizen 2.4 (2016) of hoger
  • Android TV met Android 7 of hoger
  • LG TV met webOS 4.0 of hoger

Chromecast

  • Je kunt je Chromecast inschakelen vanuit de iOS- en Android-apps van Discovery+.
  • Minimum vereiste is een Chromecast Generation 2.


PC/Mac – aanbevolen browsers

  • Windows <10 
    - Chrome 51+
    - Firefox 41+
  • Windows 10
    - Edge 16+
    - Chrome 51+
    - Firefox 41+
  • MacOS >10.10
    - Chrome 51+
    - Firefox 41+
    - Safari 11+ (Let op! Livestreams kunnen niet via Safari worden bekeken)
  • Linux > 4.4
    - Chrome 51+
    - Firefox 41+

Klantenservice Discovery+

Heb jij een inhoudelijke vraag over Discovery+? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Discovery+ zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Discovery+ zelf. Wij hebben het nummer voor jou gevonden. Discovery+ is telefonisch bereikbaar via 0031 020 713 89 00.