100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Discovery+ biedt nu ook sportcontent aan!

Woensdag 4 Augustus 2021 3 minuten en 4 seconden leestijd

Discovery+ biedt nu ook sportcontent aan!

De streamingdienst Discovery+ heeft haar aanbod sinds eind juni uitgebreid met sportcontent. Voorheen kon je alleen kijken naar content van onder andere TLC, ID en Animal Planet, nu ook naar het sportaanbod van Eurosport. Je moet hier wel een extra abonnement voor afsluiten. Hoe dit in zijn werk gaat gaan wij jou uitleggen!

Wanneer je via Discovery+ ook sport wilt bekijken, kijk je naar het sportaanbod van Eurosport. Je kijkt dus naar sporten zoals tennis, wielerrondes, MotoGP en elk groot wereldkampioenschap winter en wereldbekerevenementen. Je sluit hiervoor een aanvullend abonnement af. De sportprogrammering loopt de hele dag ononderbroken en is voor veel sporten voorzien van Nederlands commentaar.

Wat kost een abonnement op Discovery+?

Het entertainment abonnement van Discovery+ blijft beschikbaar voor €3,99 per maand of €39,99 per jaar. Je ziet met dit abonnement de beste series en je kunt alvast vooruit kijken of tot 30 dagen terugkijken. Ook heb je toegang tot exclusieve Discovery+ Originals. Op dit abonnement heb je een proefperiode van 7 dagen.

De prijs van het Entertainment & sport abonnement is €5,99 per maand of €59,99 per jaar. Ben je abonnee en wil je genieten van de Olympische spelen? Dan kun je van 23 juli tot en met 8 augustus alles volgen bij de ‘Home of the Olympics’.

Nu ook Discovery en Sport bij Canal Digitaal

Wanneer je tv kijkt via Canal Digitaal ontbreken de Discovery-zenders en Eurosport. Dit komt omdat Canal+ Luxembourg en Discovery Inc. het een jaar geleden niet eens konden worden over een nieuwe distributieovereenkomst. Het gevolg hiervan is dat abonnees van Canal Digitaal en abonnees van internetproviders die de tv-dienst van Canal Digitaal aanbieden niet meer naar zenders zoals TLC, ID en Eurosport kunnen kijken. Dit zijn onder andere Online.nl en Freedom internet.

Door de coronacrisis was de impact voor de sportliefhebbers amper voelbaar omdat veel sportevenementen afgelast werden, maar met de Olympische spelen is dit wel een gemis. Canal Digitaal abonnees moeten sportevenementen dus op een andere manier volgen. Dit kunnen zij ook doen door middel van het Entertainment & Sport abonnement van Discovery+.

Wat is Discovery Plus?

Discovery+ is een streamingdienst voor real-life entertainment en sport. Je kunt hier volledige seizoenen volgen van je lievelingsseries, ja favoriete sportevenement volgen, programma’s vooruit kijken en terugkijken wat je gemist hebt. Je vindt hier de beste internationale series van Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HGTV, Food Network, MotorTrend en BBC natuurdocumentaires. Je kijkt Discovery Plus op je smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv. Nederland is een van de eerste landen waar Discovery+ is gelanceerd.

Discovery Plus is gelanceerd op 5 januari 2021 en vervangt daarmee de oude dienst Dplay. Het logo en het uiterlijk zijn veranderd, maar de inhoud is hetzelfde gebleven. Je kijkt naar de volgende genres: Real-life, Food, Medisch, Avontuur, Crime, Spiritualiteit, Huis en Tuin, Dieren, Auto’s en motoren en Discovery Plus Originals.

Het is momenteel nog niet mogelijk om net als bij andere streamingdiensten je favoriete series of films te downloaden. Je kunt ook nog geen individuele profielen maken voor verschillende kijkers. Je kunt op drie schermen tegelijkertijd gebruik maken van Discovery Plus.

Omdat het nog niet mogelijk is om programma’s te downloaden, is het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben wanneer je gebruik wilt maken van Discovery+. Je kunt bij ons op de site onze gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet op jouw adres leveren en welke snelheid er haalbaar is.

Je kunt hierbij kiezen uit meerdere abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1’. Doordat je gemakkelijk alle abonnementen kunt vergelijken kun je het abonnement kiezen die het beste bij je past.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij veel uitleg en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking