100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Dplay is nu Discovery Plus!

Dinsdag 12 januari 2021 3 minuten en 40 seconden leestijd

Dplay is nu Discovery Plus!

Dplay ken je misschien wel van haar real-life-entertainment. Per 5 januari is de streamingsdienst Dplay vervangen door de streamingsdienst Discovery+. Een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk, maar vrijwel dezelfde content! Je kunt nog steeds blijven kijken naar je favoriete programma’s en er zijn zelfs nieuwe programma’s bijgekomen. Had je al een account? Je kunt gewoon blijven genieten.

Wil jij ook met een goede internetverbinding kunnen genieten van Discovery Plus? Doe dan nu onze gratis postcodecheck en vergelijk welke internetproviders het beste internet op jouw adres leveren!

Wat is Discovery plus?

Discovery+, voorheen Dplay, is een wereldwijde video-on-demand platform. Dit is de plek voor real-life entertainment. Je vindt hier de beste internationale series van Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HFTV, Food Network, Motor Trend en BBC natuurseries. Ook vind je Discovery+ Originals en populaire series zoals Bevallen met Bobbi en Fitness Diaries.

Discovery+ heeft programma’s voor iedereen. Of je nu wilt genieten van natuurdocumentaires, van de zoektocht naar een mooie bruidsjurk of inspiratie op wil doen voor de keuken. Je vindt alles on-demand. Wat, wanneer en waar jij maar wilt.

Op Discovery+ heb je ook de mogelijkheid om de programmering van je favoriete programma’s 7 dagen terug of 7 dagen vooruit te kijken. Het aanbod van series en documentaires wordt dagelijks uitgebreid met nieuwe programma’s en series, en ook met klassiekers die niet meer op tv te zien zijn.

Ben je een echte sportfan? Dan is Discovery+ ook wat voor jou! Discovery+ geeft namelijk ook de content van Eurosport weer, waaronder tennis, wielrennen en motorsport. Ook wil Discovery+ de Olympische spelen van Tokyo gaan streamen.

Discovery Plus is erg gebruiksvriendelijk. Er is een menu waarin je kunt kiezen uit Programma’s, nieuws, zenders, categorieën en nu&straks. Op deze manier weet je dus snel waar je moet zijn als je iets wil kijken. 

Waarom is Dplay Discovery Plus geworden?

Discovery is al sinds 2019 aanwezig op de video-on-demand markt, maar dan met de streamingsdienst Dplay. Doordat Dplay nu is overgenomen door Discovery Inc is de naam veranderd in Discovery Plus. Discovery Inc is een Amerikaanse onderneming die zich bezig houdt met media en entertainment. Het bedrijf is opgericht in 1985 en is gespecialiseerd in documentaires en andere populairwetenschappelijke programma’s. Een aantal bekende zenders van Discovery Inc zijn TLC, Animal Planet, Food Network en Eurosport.

Verandert er iets voor de klant?

Wanneer je al geabonneerd was op Dplay, is je abonnement automatisch overgegaan naar Discovery+. Je hoeft zelf dus helemaal niets te doen. Je kunt gewoon blijven kijken naar je favoriete programma’s. Jouw huidige abonnement is omgezet naar een Discovery+ abonnement tegen dezelfde prijs. De prijs van een Discovery+ abonnement is gelijk aan de prijs dat een abonnement op Dplay was, namelijk €3,99 per maand of €39,99 per jaar.

Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen tussen Dplay en Discovery+. De meeste veranderingen hebben te maken met de vormgeving van het platform. Bij een nieuwe naam horen natuurlijk een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Daarnaast heeft Discovery+ haar assortiment uitgebreid en kun je nu van nog meer programma’s genieten.

De laatste verandering die heeft plaatsgevonden is dat het niet meer mogelijk is om programma’s te kijken zonder abonnement. Bij Dplay had je de mogelijkheid om een aantal programma’s te bekijken zonder dat je in hoefde te loggen. Op deze manier kon je ook zien of deze video-on-demand dienst iets voor jou was. Deze optie is er niet meer bij Discovery+. Je kunt pas programma’s bekijken als je ingelogd bent.

Hoe sluit ik een abonnement af?

Om een abonnement af te sluiten hoef je je alleen maar te registreren via de site van Discovery+. Hier kun je kiezen tussen betalen per maand of betalen per jaar. Wanneer je voor het maandabonnement kiest betaal je €3,99 per maand en heb je 7 dagen proeftijd. Als je na deze 7 dagen opzegt hoef je niets te betalen. Je proefperiode gaat automatisch over in een betaald abonnement. Je kunt dit abonnement maandelijks opzeggen.

Het jaarabonnement kost €39,99 per jaar. Ook hierbij heb je 7 dagen proeftijd. Binnen deze 7 dagen kan je je abonnement opzeggen, daarna wordt hij automatisch omgezet in een betaald abonnement. Dit abonnement wordt elk jaar automatisch verlengt voor dezelfde prijs. De minimale looptijd van dit abonnement is dan ook 12 maanden.

Internet en tv-pakket

Maak jij veel gebruik van video-on-demand platforms zoals discovery+ en heb je hierbij nog geen passend internetpakket? Je kunt via onze site kijken welk internet & tv-pakket bij jou past. Wil je liever alleen internet? Dat is geen probleem, dat bieden onze internet providers ook.