100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Helft van de huishoudens in Nederland gebruikt een alles-in-1 pakket

Thursday 3 April 2014 0 minuten en 45 seconden leestijd

Helft van de huishoudens in Nederland gebruikt een alles-in-1 pakket

Onderzoek van Telecompaper laat zien dat op dit moment 53% van de huishoudens in Nederland een alles-in-1 pakket gebruikt. Van deze 53% heeft zes procent ook een mobiel abonnement bij dezelfde provider.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral Ziggo en KPN succesvol waren met het uitbreiden van het aantal alles-in-1 pakketten, ook wel triple play pakketten genoemd. In het laatste kwartaal van 2013 hadden zes van de tien klanten een triple play pakket. Bij Tele2 en Online.nl ligt dit een stuk lager en heeft 25% van het klantenbestand een triple play pakket.

Hetzelfde onderzoek laat zien dat Telfort en Ziggo de hoogste Net Promotor Score (NPS) behalen. En dat Online.nl achterblijft op het gebied van NPS met een -23. De NPS is een score waarbij wordt gevraagd of gebruikers de dienst aan zouden bevelen bij kennissen. Het gemiddelde in de telecommunicatiebranche lag het laatste kwartaal van 2013 op -8.

Het aantal extra zender pakketten is het afgelopen jaar ook toegenomen. Gemiddeld heeft 23% een van de klanten een extra zender pakket. KPN en XS4all scoren met 27 en 30 procent hoger dan het gemiddelde.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking