100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar bekijk je Band of Brothers?

Vrijdag 15 September 2023 2 minuten en 4 seconden leestijd

Waar bekijk je Band of Brothers?

De HBO-serie ‘Band of Brothers’ is vanaf 15 september te zien op Netflix. De miniserie is gebaseerd op het boek van Stephen Ambrose over de parachutisten van de 101st Airborne Divison en geldt als een van de beste oorlogsseries ooit gemaakt. In deze blog lees je meer over de serie en hoe het komt dat er een HBO-serie op Netflix te zien is.

Waarom is een HBO-serie op Netflix te zien?

Band of Brothers is een HBO Original waardoor HBO Max alle rechten heeft over de serie. Over het algemeen zullen streamingdiensten hun eigen werk niet snel delen met andere streamingsdiensten. Maar HBO en Netflix hebben een deal gesloten. Dit heet een ‘co-lincensing deal’. Dit is een deal waarbij Netflix de rechten heeft gekregen om enkele HBO series aan te bieden. Naast Band of Brothers, bekijk je op Netflix ook de HBO-series The Pacific, Six Feet Under en Ballers.  

Bij welke streamingsdienst kijk je naar Band of Brothers?

Band of Brothers is vanaf 15 september op Netflix te bekijken. Om een serie op Netflix te kunnen bekijken moet je een abonnement afsluiten. De kosten voor het voordeligste abonnement zijn €7,99.

De serie is natuurlijk ook gewoon te bekijken op HBO Max. Wist je dat je de serie daar een stuk voordeliger kunt bekijken? Zodra jij een abonnement afsluit en je betaalt jaarlijks, bespaar je maar liefst €35,89. En betaal je daarmee maar €4,99 per maand!

Direct HBO Max afluisten

HBO Max heeft een type abonnement optie. Het standaard abonnement waarbij je in Full HD series kan kijken, op drie apparaten tegelijkertijd en 30 titels tegelijk kunt downloaden.

Waar gaat Band of Brothers over?

Band of Brothers (2001) gaat over een groep Amerikaanse parachutisten die samen Easy Company vormen. In de miniserie is te zien hoe zij klaargestoomd worden om op D-Day achter vijandelijke linies gedropt te worden, en alle verschrikkingen, tegenslagen en overwinningen die volgen. Deze vormen de rode draad gedurende de serie. Je ziet de parachutisten bij hun eerste landing in Normandië, tijdens Market Garden in Nederland en in de strijd om Bastogne.

Per aflevering werd er voor de miniserie 12,5 miljoen dollar uitgetrokken. Dit budget is, naast de actiescènes, opgegaan aan de grote namen die verbonden zijn aan dit project. De productie werd gedaan door Tom Hanks en Steven Spielberg. De miniserie van tien afleveringen heeft een IMDb rating van 9.4/10. Daarnaast wist de serie maar liefst zes Emmy’s binnen te slepen en staat de serie op nummer 1 van de HBO Max top 100 beste series.

Wie is HBO Max?

HBO Max is een Amerikaanse streamingsdienst van Warner Bros. Discovery. De streamingdienst bestaat sinds 2020 en biedt verschillende film- en televisiecontent. Dit zijn series van HBO, DC, Cartoon Network, Warner Bros en Max Originals. Voorbeelden van bekende en succesvolle series zijn: Game of Thrones, The Last of Us, The White Lotus en nog veel meer.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking