100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Hoe kan ik anoniem bellen met mijn smartphone?

Woensdag 10 Januari 2024 3 minuten en 38 seconden leestijd

Hoe kan ik anoniem bellen met mijn smartphone?

Waarom anoniem bellen?

Er zijn een aantal redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om anoniem te bellen. We lichten de meest voorkomende redenen graag voor je uit.

 • Privacy: Wanneer je simpelweg niet wil dat een persoon of bedrijf je telefoonnummer heeft, maar je je privacy op dit gebied wil behouden, dan kun je ervoor kiezen om anoniem te bellen.
 • Veiligheid: Ben je bang dat je veiligheid in het gedrang komt wanneer je telefoonnummer bekend is, bijvoorbeeld door bedreiging, dan is het goed om te weten dat je anoniem kunt bellen.
 • Zakelijk: Wanneer je zakelijk belt met je privételefoonnummer en je niet wilt dat een zakelijk contact je privénummer heeft, dan kun je dit nummer dus voor hen verbergen.
 • Cold calling: Veel bedrijven die bellen om verkoop- of marketingtelefoontjes bellen anoniem. De gedachte is dat mensen dan eerder geneigd zijn om op te nemen dan bij een telefoonnummer dat ze niet kennen.
 • Voor de lol: Wil je met iemand een grapje uithalen via de telefoon, dan is het natuurlijk niet zo handig als hij of zij al weet wie de beller is.

Helaas wordt anoniem bellen ook nog wel eens gebruikt om redenen die niet zo fris zijn. Denk aan pesten of illegale activiteiten. Hoewel anoniem bellen an sich volledig legaal is, raden we wel met klem aan hier altijd verantwoordelijk mee om te gaan.

Hoe anoniem bellen? – The easy way

Er wordt nog wel eens gedacht dat het voor anoniem bellen nodig zou zijn om allerlei instellingen te wijzigen, niets is echter minder waar, het is zeer eenvoudig in twee stappen:

 1. Toets #31# in.
 2. Toets de rest van het telefoonnummer in (inclusief 06 of het netnummer).

Wanneer je nu gaat bellen zal dit bij de ontvanger binnen komen als “anoniem” en dus niet te traceren naar jou. Let wel op dat de code #31# specifiek voor Nederland is, voor andere landen moet je de landcode van dat specifieke land gebruiken.

Hoe altijd anoniem bellen?

Wil je echter niet eenmalig anoniem bellen, maar eigenlijk altijd? Dan is het eenvoudiger om hiervoor een instelling aan te passen, waardoor je niet telkens opnieuw #31# in moet voeren. Hoe deze instelling werkt is afhankelijk van of je Android of iPhone hebt, we splitsen deze dus even:

Anoniem bellen iPhone:

 1. Ga naar Instellingen;
 2. Selecteer Telefoon;
 3. Selecteer Nummerherkenning;
 4. Je kunt nu het schuifje, wat standaard aan staat, uitzetten waardoor jouw nummer niet meer kenbaar wordt gemaakt aan degene die je belt.

Anoniem bellen Android:

 1. Ga naar de app Telefoon;
 2. Tik op de drie puntjes;
 3. Selecteer Instellingen;
 4. Selecteer Aanvullende services;
 5. Selecteer Beller-ID weergeven;
 6. Tik op Nooit.

Hoe zet je anoniem bellen uit

Heb je anoniem bellen ooit per ongeluk aangezet of weet je niet meer hoe je dit uit moet zetten? Dan werkt dat in principe op precies dezelfde manier als de stappen hiervoor, in plaats daarvan zet je je nummerherkenning of Beller-ID dan natuurlijk aan in tegenstelling tot uit. Nu kun je weer ‘gewoon’ bellen!

Bel je anoniem via een app? Dan is het goed om na te gaan welke app dit doet en de instellingen van deze app te wijzigen of de gehele app te verwijderen.

Kan ik een anonieme beller blokkeren?

Word je telkens ongewenst gebeld door een anoniem nummer en wil je hier graag vanaf? Weet dan dat het helaas niet mogelijk is om één anoniem nummer te blokkeren. Omdat het dus anoniem is, kan je telefoon dit nummer niet specifiek identificeren. Het is wel mogelijk om via de instellingen van je telefoon alle anonieme nummers automatisch te blokkeren. Zo kun je nooit meer gebeld worden door een anoniem nummer.

Word je lastiggevallen door een anoniem nummer en wil je hier graag hulp bij? Dan is het verstandig om contact op te nemen met je mobiele provider. Deze kan samen met jou kijken naar de mogelijke oplossingen.

Ik wil een nieuw telefoonnummer

Wil je graag een nieuw telefoonnummer, wat de reden daarvoor dan ook is? Dan is de snelste manier om je huidige abonnement op te zeggen en een nieuw abonnement af te sluiten. Kies in dit geval dan niet voor nummerbehoud of een overstapservice, maar om een SIM met een nieuw telefoonnummer te ontvangen. Uiteraard moet je dan wel, desgewenst, je huidige contract opzeggen. Het is natuurlijk wel slim om prijzen en voorwaarden van providers goed te vergelijken.

Sim Only vergelijken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking