100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is onbeperkt internet?

Woensdag 14 December 2022 3 minuten en 53 seconden leestijd

Wat is onbeperkt internet?

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om altijd en overal gebruik te maken van het internet door je mobiele telefoon. Als jij een internet abonnement afsluit met een limiet dan moet je er rekening mee houden dat je hier niet overheen gaat. Want alles wat je extra verbruikt, brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee. Wanneer jij een veel verbruiker van mobiel internet bent is onbeperkt internet ideaal.

Met onbeperkt internet krijg je een databundel voor je telefoon met onbeperkt internet, voor een vast bedrag per maand. Hiermee voorkom je het overschrijven van het maandelijks aantal GB’s en kan je internet ook niet trager worden omdat je al over je abonnement heen zit. Met een onbeperkt internet abonnement ontvang je ook vaak een onbeperkt aantal sms’jes en belminuten, dit heet dan unlimited data. Toch hoeft onbeperkt internet niet altijd zonder limiet te zijn. Bij de meeste providers heb je bijvoorbeeld als je buiten Nederland bent wel een limiet. Het is bij sommige providers ook zo dat je standaard een dagelijks limiet hebt, maar dit kun je wel altijd aanvullen als het op is. Als je er over heen bent kun je dan nieuwe data krijgen door bijvoorbeeld een sms’je te sturen. Je kunt dit checken in de Fair Use Policy van je provider. Hierin staan de regels van onbeperkt internetten.

Wat kost onbeperkt internet voor mobiel?

De kosten voor onbeperkt internet verschillen per provider en per abonnement. Als jij namelijk een telefoon met een abonnement afsluit zullen de kosten van je abonnement heel anders zijn dan wanneer jij een sim only abonnement afsluit. Omdat je bij een sim only abonnement niet maandelijks je telefoon af hoeft te betalen liggen de prijzen van sim only lager. Je kunt al een onbeperkt abonnement afsluiten vanaf €20,- euro, maar er zijn ook onbeperkt internet abonnementen voor €50,-. Als jij gebruik maakt van combivoordeel, dit betekent een thuis abonnement en een mobiel abonnement bij dezelfde provider, kan het ook zo zijn dat je korting ontvangt op je onbeperkt internet abonnement. Dan betaal je nog minder per maand. Wij kunnen dus niet aangeven wat de kosten zijn, dit verschilt per provider en per abonnement.

Wat is een Unlimited data sim only abonnement?

Zoals al eerder genoemd komt je onbeperkt internet abonnement over het algemeen ook met een onbeperkt aantal sms’jes en belminuten. Dit heet een Unlimited data abonnement. Als je een mobiele telefoon abonnement afsluit zonder telefoon, dan sluit je een sim only abonnement af. Kies je ook nog eens voor onbeperkt internet, sms’jes en belminuten dan heb je een Unlimited data sim only abonnement.

Als je kiest voor een sim only abonnement ontvang je een simkaart van je provider. Je zet je databundel vast voor een bepaald bedrag per maand. Je hebt altijd een simkaart nodig omdat je anders geen gebruik kunt maken van je mobiele internet, geen sms’jes kunt sturen en niet kunt bellen. Dit komt doordat de simkaart je verbindt met het netwerk van je mobiele provider zodat je gebruik kunt maken van de diensten zoals bellen, sms’en en internetten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Unlimited data sim only abonnement?

Een unlimited data sim only abonnement heeft heel veel voordelen, wij zetten deze voordelen voor jou op een rij:

  • Je hebt lage abonnementskosten. De kosten voor een sim only abonnement liggen veel lager dan de kosten die je zou hebben als je een telefoon met abonnement afsluit.
  • Doordat je een unlimited abonnement hebt heb je altijd sms’jes en belminuten.
  • Doordat je een unlimited abonnement hebt kun je nooit over je mb’s heen geen waardoor je niet zonder internet of met langzaam internet komt te zitten.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken dat je buiten je bundel komt en veel extra kosten maakt.

Er zijn ook een aantal nadelen:

  • Een unlimited data abonnement is niet altijd helemaal unlimited. Als je naar het buitenland gaat gelden er andere regels en heb je vaak wel maar een beperkt aantal mb’s.
  • Er zit soms een dag limiet op je sim only abonnement. Als je hier overheen gaat kun je dit wel altijd opwaarderen door bijvoorbeeld een sms’je te sturen.
  • Niet alle providers bieden een unlimited abonnement aan. Hierdoor wordt je keuze voor providers vrij beperkt.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking