Telefoon doorschakelen, hoe werkt dat?

Woensdag 6 Maart 2024 3 minuten en 3 seconden leestijd

Telefoon doorschakelen, hoe werkt dat?

Doorschakelen naar een ander nummer

Ben je op reis of wil je niet gestoord worden, dan is het mogelijk om je telefoon door te schakelen naar een vriend, familie of collega voor noodgevallen zodat zij alsnog de telefoon voor je kunnen beantwoorden. Het is ook slim om je telefoon door te schakelen naar een ander nummer wanneer je meerdere telefoonnummer hebt, maar toch graag op slechts één telefoon de oproepen wilt kunnen ontvangen. Het doorschakelen van je telefoon naar een ander nummer is gelukkig vrij eenvoudig via enkele stappen:

iPhone doorschakelen naar ander nummer:

1. Ga naar de app “Instellingen”.
  2. Tik op “Telefoon”.
  3. Tik op “Doorschakelen”.
  4. Zet nu het schuifje aan voor doorschakelen en voer het nummer in waarnaar je inkomende gesprekken door wilt laten schakelen.
  5. Bevestig het telefoonnummer en het doorschakelen is geregeld!

Android doorschakelen naar ander nummer:

1. Open de “Telefoon”-app op je Android-telefoon.
  2. Tik op het menu-icoontje en kies “Instellingen” of “Oproepinstellingen”, dit verschilt per merk en model.
  3. Tik op “Doorschakelen” of “Oproepen doorschakelen”.
  4. Tik op “Altijd doorschakelen” en voer het nummer in waarnaar je inkomende gesprekken door wilt laten schakelen.
  5. Bevestig het telefoonnummer en het doorschakelen is geregeld!

Voor zowel iPhones als Android-telefoons geldt dat je het doorschakelen op dezelfde manier ook weer uit kunt zetten wanneer je wilt dat het doorgeschakelde telefoonnummer weer zelf bereikbaar is.

Doorschakelen naar voicemail

Ben je tijdelijk niet bereikbaar, wil je niet dat de telefoon rinkelt of kun je simpelweg even de telefoon niet opnemen? Dan is het doorschakelen naar de voicemail een slimme oplossing. Dankzij de voicemail kun je wel berichten ontvangen van mensen die je proberen te bellen, maar kun je ze later op je gemakje terugluisteren en eventueel terugbellen wanneer dat jou uitkomt. Doorschakelen naar voicemail is handig wanneer je toch eventuele noodgevallen mee wilt krijgen, ondanks dat je niet bereikbaar bent, maar niet wil dat iemand anders jouw gesprekken ontvangt.

iPhone doorschakelen naar voicemail:

1. Ga naar de app “Instellingen”.
  2. Tik op “Telefoon”.
  3. Tik op “Doorschakelen”.
  4. Zet het schuifje aan voor doorschakelen en kies vervolgens voor “Voicemail” als optie voor doorschakelen.
  5. Bevestig de optie om inkomende telefoontjes direct door te schakelen naar je voicemail.

Android doorschalen naar voicemail:

1. Open de “Telefoon”-app.
  2. Tik op het menu-icoontjes en kies “Instellingen” of “Oproepinstellingen”.
  3. Selecteer “Doorschakelen” of “Oproepen doorschakelen”.
  4. Gesprekken zullen nu automatisch doorgestuurd worden naar je voicemail.

Doorschakelen via je provider

Veel mobiele providers bieden de mogelijkheid om oproepen door te schakelen van je mobiele telefoonnummer naar een ander nummer (vast of mobiel). Dit is ideaal wanneer je je telefoon niet bij de hand hebt of als je tijdelijk niet bereikbaar bent op je mobiele telefoon, bijvoorbeeld als je hem kwijt bent geraakt, hij kapot is of misschien zelfs gestolen is.

Doorschakelen via je provider is een optie die altijd werkt, ongeacht welke apparaat je hebt en óf je nog een bruikbaar apparaat hebt. Zelfs wanneer je je eigen mobiele telefoon niet bij je hebt kan je telefoonnummer doorgeschakeld worden naar het opgegeven nummer.

Om je telefoonnummer door te schakelen via je provider, is het meestal het handigst om de klantenservice van je provider te bellen of de veel gestelde vragen op de website te volgen. De medewerkers van de providers zullen vervolgens een korte check doen en daarna je nummer doorschakelen.

Wist je dat we bij ProviderCheck.nl ieder jaar de klantenservice testen van de grootste providers in Nederland? Het laatste onderzoek lees je hier.

Of vergelijk direct sim only abonnementen.