100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is de ideale sim only voor senioren?

Dinsdag 7 Mei 2024 4 minuten en 3 seconden leestijd

Wat is de ideale sim only voor senioren?

Wat maakt een sim only ideaal voor senioren?

Nu is natuurlijk de vraag, wat maakt een abonnement eigenlijk ideaal voor senioren? Het is natuurlijk veel te kort door de bocht om te zeggen dat senioren geen data nodig hebben en toch geen smartphone hebben, dus doe maar een simpel abonnementje met alleen belminuten. Ook als senior kunnen bijvoorbeeld het versturen van een mail, Google Maps, WhatsApp, een spelletje of YouTube erg bruikbaar zijn. Wat is dan wel belangrijk?

 • Eenvoud, geen rompslomp: Veel senioren vinden vooral eenvoud belangrijk. Geen uitgebreide tariefplannen met toegevoegde extra’s of verborgen kosten. Een ideaal abonnement voor senioren heeft een transparant tarief en heeft voorwaarden die eenvoudig te begrijpen zijn.
 • Klantenservice: Voor senioren kan goede klantenservice en ondersteuning misschien wel de belangrijkste beweegreden zijn om een abonnement af te sluiten. Een ideaal sim only abonnement voor senioren is daarom een abonnement van een provider met een uitstekende klantenservice en vriendelijke deskundige medewerkers die telefonisch bereikbaar zijn.
 • Betrouwbaarheid: Een abonnement met een slechte dekking op het thuisadres is natuurlijk verre van ideaal. Je wilt een abonnement waarmee je altijd bereikbaar bent en geen gedoe hebt met slechtwerkende diensten. Deze technieken zijn de afgelopen jaren echter wel zo verbeterd dat er eigenlijk geen providers meer zijn zonder een goede dekking. Het kan echter wel zo zijn dat de dekking van de ene provider op een bepaalde locatie beter is dan een andere provider. Dit is met name van toepassing in buitengebieden en grensgebieden. Je kunt dit controleren via een dekkingskaart.

50+ Mobiel voor senioren

Kijkende naar providers die geschikt zijn voor senioren dan springt 50+ Mobiel als eerst in het oog vanwege de naam. Het is de enige provider in Nederland die zich specifiek toespitst op de doelgroep van senioren. 50+ Mobiel is een zelfstandige mobiele provider die gebruikmaakt van het netwerk van VodafoneZiggo.

Eerlijk is eerlijk, kijkende naar wat 50+ Mobiel te bieden heeft, dan komt dit ook overeen met de punten die we hierboven hebben benoemd. Zo biedt 50+ Mobiel:

 • Een all-in pakket tegen een vaste prijs. Je betaalt alleen voor een bepaalde hoeveelheid data, bellen en sms’en is altijd onbeperkt (binnen de EU).
 • Scherpe prijzen
 • Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00u tot 20.00u (zondag gesloten en zaterdag bereikbaar van 10.00u tot 15.00u). Ook bereikbaar via chat, e-mail en WhatsApp.
 • Handige instructievideo’s gepresenteerde door Harry Piekema.
 • Geen onverwachte kosten, je kunt limieten stellen aan je dataverbruik of een buffer nemen van 500 MB voor €0,50 per maand.

Andere providers voor senioren

Uiteraard is 50+ Mobiel niet de enige provider die geschikt is voor senioren. Het is wel de enige provider die zich hier specifiek op richt. Het hoeft ook zeker niet per definitie de goedkoopste provider te zijn. Het is wel een heel eenvoudige provider.

Ben je juist op zoek naar de provider met de beste klantenservice? Dan raden we je aan om te kiezen voor één van de grote drie providers: KPN Mobiel, Vodafone of Odido. Daarmee zeggen we niet dat andere providers een slechte klantenservice hebben, maar omdat deze drie providers als enige een eigen netwerk hebben kunnen ze in ieder geval bij vragen met betrekking tot het netwerk en de dekking het beste helpen.

Providers zonder onverwachte kosten

Een andere veelgehoorde vraag is een provider waarbij je niet per ongeluk of onverwacht tegen hoge kosten aan kunt lopen. Er zijn een aantal providers in Nederland waarbij je geen onverwachte kosten kunt maken:

 • 50+ Mobiel: Zoals hierboven al uitgebreid benoemd. Bellen en sms’en is altijd onbeperkt, voor het datagebruik is het mogelijk om een buffer en ook een limiet in te stellen.
 • Budget Mobiel: Dataverbruik wordt volledig geblokkeerd zodra de bundel op is. Het is wel mogelijk dit weer aan te vullen. Let op dat je wel kosten buiten de bundel kan maken met bellen of sms’en.
 • Hollandsnieuwe: Hier geldt op = op, maar het is wel mogelijk extra bundels te kopen.
 • KPN: Zodra de databundel op is kun je internet gratis blijven gebruiken, maar is de snelheid significant lager. Je kunt wel extra kosten buiten de bundel maken voor bellen en sms’en.
 • Lebara: Bij deze provider geldt een plafond van maximaal €25 per maand buiten de bundel. Er kunnen dus wel extra kosten zijn, maar ze zijn nooit extreem hoog.
 • Odido: Zodra de databundel op is kun je internet gratis blijven gebruiken, maar is de snelheid significant lager. Je kunt wel extra kosten buiten de bundel maken voor bellen. Sms’en is sowieso onbeperkt bij Odido.
 • Simpel: Het is mogelijk een plafond in te stellen op het dataverbruik van €0,50 buiten de bundel. Doe je dit niet, dan zijn de kosten bij simpel wel relatief hoog vergeleken met andere providers, ook voor bellen en sms’en.
 • Youfone: Hier is het mogelijk om zowel voor het bellen als het internetten een plafond in te stellen van €0,50 per maand.

Sim only vergelijken?

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking