100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Een databundel delen met Vodafone Red Together

Vrijdag 22 Maart 2024 3 minuten en 58 seconden leestijd

Een databundel delen met Vodafone Red Together

Samen delen voor meer voordeel

Stel: je woont met een gezin bestaande uit twee ouders en 3 tieners in één huis, dan heb je waarschijnlijk allemaal een eigen mobiel abonnement. Zou het dan echter niet handig zijn als je deze abonnementen kan combineren, waardoor je geld bespaart en data kunt delen. Zo kan de een de data gebruiken die een ander gezinslid over heeft. Met Vodafone Red Together is dit mogelijk.

Hoe werkt Vodafone Red Together?

Vodafone Red Together werkt eigenlijk heel simpel. Het begint met het aanwijzen van een beheerder voor het abonnement. Deze beheerder betaalt een prijs van €28 per maand voor het Vodafone Red Together sim only abonnement en krijgt daarvoor een databundel van maar liefst 50 GB.

Een tweede gebruiker toevoegen kost €17,50 per maand extra, waarna het aantal beschikbare GB’s wordt verdubbeld naar 100 GB. Deze 100 GB is dus een gezamenlijk bundel voor de twee gebruikers samen. Daarmee betaal je dus samen een bedrag van €45,50 per maand voor 100 GB aan data.

Hierna is het mogelijk om nog maximaal drie extra gebruikers toe te voegen aan het abonnement (er is een maximum van vijf gebruikers). Voor iedere extra gebruiker gaat de prijs van het abonnement omhoog met €17,50. Het aantal GB’s om onderling te verdelen blijft wel staan op 100. Het gecombineerde abonnement wordt verrekend op één factuur, zodat bijvoorbeeld je kinderen geen losse facturen ontvangen.

Gratis onbeperkt bellen en sms’en

De grote hoeveelheid data om te delen is echter niet het enige voordeel. Iedere gebruiker die wordt toegevoegd aan het Vodafone Red Together abonnement kan namelijk onbeperkt bellen en sms’en als onderdeel van het abonnement. Zo betaal je met zijn tweeën €45,50 per maand (€22,75 per persoon) voor 100GB aan data + onbeperkt bellen en sms’en. Met zijn vijven betaal je €98 per maand (€19,60 per persoon) voor dezelfde 100GB aan data + onbeperkt bellen en sms’en.

Dubbel zoveel data met een Ziggo internet abonnement

Bij ProviderCheck.nl zijn we fan van combivoordeel, waarbij je je mobiele abonnement en internet thuis afsluit bij dezelfde provider waarna je voordelen ontvangt op je abonnement. Het is daarbij goed om te weten dat combivoordeel ook bij Vodafone Red Together mogelijk is wanneer je thuis een Ziggo internet abonnement hebt. Je profiteer dan van de volgende voordelen:

  • De databundel wordt verdubbeld van 100 naar 200 GB.
  • De beheerder krijgt €5 korting per maand.
  • Iedere extra gebruiker krijgt €2,50 korting per maand.

In totaal is er zo een korting van €15 per maand mogelijk, terwijl de data verdubbeld wordt. Met twee personen betaal je dan €38 per maand (€19 per persoon) voor 200 GB aan data en onbeperkt bellen en sms’en. Een gezin van vijf betaalt €83 per maand (€16 per persoon) voor dezelfde bundel.

Extra functionaliteiten

Het klinkt natuurlijk leuk zo’n abonnement delen, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Er zijn een paar belangrijke dingen om te weten over het Vodafone Red Together abonnement:

  • Alle leden van het Red Together abonnement downloaden de My Vodafone app om de abonnementen te kunnen koppelen. De beheerder vindt hier ook de facturen.
  • De beheerder sluit het Red Together abonnement af, alle andere leden sluiten een Red Together Extra abonnement af. De Red Together Extra abonnementen kunnen maandelijks worden opgezegd en dus ook ontkoppeld worden uit het overkoepelende Red Together abonnement. Het Red Together abonnement van de beheerder heeft een looptijd van twee jaar.
  • In principe wordt de data eerlijk verdeeld over het aantal gebruikers van het abonnement. De beheerder kan deze verdeling eventueel aanpassen.
  • Het is mogelijk het dataverbruik van bepaalde groepsleden te pauzeren wanneer deze wel heel veel data heeft verbruikt en het even wat minder mag.
  • Het is mogelijk om berichten te ontvangen wanneer een van de leden (bijna) al zijn of haar datategoed heeft verbruikt.

Bieden concurrenten ook MB’s delen?

Is Vodafone dan de enige provider waarbij het mogelijk is om MB’s te delen binnen je gezin of huishouden? Zeker niet, het werkt op een andere manier, maar ook KPN en Odido bieden vergelijkbare constructies.

Met MB’s delen van KPN Mobiel is het mogelijk om tot 75 GB per maand te delen met andere KPN abonnementen op één adres. Zo kun je bijvoorbeeld je kinderen een abonnement met 0 GB aan data geven, waarna jij bepaalt hoeveel data ze via jou tot hun beschikking krijgen.

Odido biedt dan weer een abonnement genaamd “Samen Unlimited”. Heb je al een unlimited abonnement? Dan kun je bij Odido tot 5 extra gebruikers toevoegen voor €20 per persoon. Zij krijgen dan allemaal unlimited data en bellen. Ook hier worden de kosten verrekend op één factuur. De abonnementen zijn bovendien maandelijks opzegbaar.

Vergelijk mobiele abonnementen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking