100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Bij welke providers is onbeperkt bellen mogelijk?

Vrijdag 22 Maart 2024 4 minuten en 55 seconden leestijd

Bij welke providers is onbeperkt bellen mogelijk?

Waarom onbeperkt bellen?

Uiteraard is er niemand die daadwerkelijk de hele maand non-stop aan het bellen is, daarmee kan onbeperkt bellen een beetje op ‘overkill’ lijken. Twijfel je echter over hoeveel belminuten je nodig hebt en bel je toch vrij vaak? Dan kan het de moeite zijn om een abonnement te nemen met onbeperkt bellen, omdat het nemen van een abonnement met onbeperkt bellen over het algemeen goedkoper is dan belminuten buiten je bundel.

Let bovendien op dat belminuten en sms’jes bij de meest providers worden gecombineerd en één bundel zijn.

Disclaimer: onderstaande data is van toepassing in maart 2024 en kan onderhevig zijn aan veranderingen.

KPN onbeperkt bellen

Neem je een mobiel abonnement bij KPN, dan heb je de keuze tussen een abonnement met 150 belminuten of een abonnement met onbeperkt bellen. Het prijsverschil tussen deze twee bundels is slechts één euro per maand. Bel je vrijwel nooit, dan is 150 belminuten waarschijnlijk genoeg. Let echter op: voor iedere minuut dat je langer belt dan de 150 belminuten betaal je een bedrag van €0,23 cent per minuut. Vanaf 155 gebelde minuten per maand is een abonnement met onbeperkt bellen dus goedkoper.

Bekijk KPN mobiele abonnementen.

Vodafone onbeperkt bellen

Ook bij Vodafone is het mogelijk om een abonnement te nemen met onbeperkt bellen. Je profiteert van onbeperkt bellen wanneer je ten minste een “Red” abonnement neemt, wat naast onbeperkt bellen en sms’en bestaat uit 20 GB aan data. Ga je voor een stapje lager, dan kom je uit bij het “Start XL” abonnement, wat bestaat uit 12 GB aan data en 150 belminuten, sms’jes zijn wel onbeperkt. Het prijsverschil is maar liefst €7 om te profiteren van onbeperkt bellen, daarbij krijg je wel ook 8 GB extra data.

Bekijk Vodafone abonnementen

Odido onbeperkt bellen

Wil je onbeperkt bellen bij Odido? Dat is geen enkel probleem. Bij Odido kun je tijdens het afsluiten van je abonnement kiezen voor 120 minuten bellen of onbeperkt bellen. Het prijsverschil bedraagt €2,50 per maand. Bij Odido kost bellen buiten je bundel ook €0,23 per minuut. Daarmee is onbeperkt bellen goedkoper vanaf 131 belminuten per maand. Neem je echter een Unlimited abonnement van Odido, dan zijn zowel de data als de belminuten onbeperkt.

Bekijk Odido mobiele abonnementen

Youfone onbeperkt bellen

Bij Youfone kies je bij een mobiel abonnement tussen 200 belminuten en sms’jes of onbeperkt. Het prijsverschil bedraagt €1 per maand. Bellen buiten de bundel kost bij Youfone €0,30 per minuut, dus onbeperkt bellen is goedkoper vanaf 204 belminuten per maand.

Bekijk Youfone mobiele abonnementen

Simyo onbeperkt bellen

Bij Simyo heb je in feite dezelfde keuze als bij Youfone: 200 belminuten of onbeperkt bellen met een prijsverschil van €1. Bellen buiten de bundel kost €0,31 per minuut, waardoor onbeperkt bellen ook hier goedkoper is vanaf 204 belminuten per maand. Bij Simyo is het eventueel wel mogelijk een extra bundel te kopen van 50 minuten voor €2 wanneer je onverhoopt eenmalig toch meer minuten nodig hebt.

Bekijk Simyo abonnementen.

Simpel onbeperkt bellen

Neem je een abonnement bij Simpel, dan kies je voor een abonnement met standaard 500 sms’jes en 100 of 250 belminuten, plus een bepaalde hoeveelheid GB’s aan data. Daarbij is het echter wel mogelijk om onbeperkt bellen te selecteren voor een meerprijs van €1,50 per maand. Bellen buiten de bundel kost €0,31 per minuut, waardoor je goedkoper uit bent als je 5 minuten over je bundel heen gaat.

Bekijk Simpel abonnementen.

Ben onbeperkt bellen

Wist je dat het bij Ben nog mogelijk is om een abonnement te nemen zonder databundel? Gelukkig is het ook hier mogelijk om een abonnement onbeperkt bellen te nemen. Voor 200 minuten en sms’jes per maand betaal je €3 en voor onbeperkt betaal je €5 per maand. Bellen buiten de bundel kost ook hier €0,31 per minuut.

Bekijk Ben abonnementen.

Budget Mobiel onbeperkt bellen

Onbeperkt bellen is ook bij Budget Mobiel mogelijk tegen extra kosten van €1,50 per maand ten opzichte van een abonnement met 200 belminuten en sms’jes. Bij Budget Mobiel is het niet mogelijk om buiten je bundel te gaan, maar de functionaliteit vervalt simpelweg. Het is dan wel mogelijk extra tegoed bij te kopen, dat kost €4 per 200 extra belminuten.

Bekijk Budget Mobiel abonnementen.

Hollandsnieuwe onbeperkt bellen

Bij Hollandsnieuwe kies je voor combinatiebundels. Daarbij worden belminuten, sms’jes en MB’s aan data bij elkaar opgeteld tot één limiet. Wil je toch onbeperkt kunnen bellen of sms’en? Dan betaal je €2 per maand extra.

Bekijk Hollandsnieuwe abonnementen

Lebara onbeperkt bellen

Bij Lebara krijg je standaard 150 belminuten in een abonnement. Dit kun je voor €1 per maand uitbreiden naar onbeperkt bellen en sms’en. Uniek aan Lebara is echter dat je ook onbeperkt bellen naar 44 andere landen toe kan voegen aan je bundel voor €5 per maand. Dit betreft alle landen binnen de EU, inclusief een aantal landen daarbuiten waaronder de VS, China, India, het Verenigd Koninkrijk en vaste lijnen in Marokko en Turkije.

Bekijk Lebara abonnementen

50+ Mobiel onbeperkt bellen

Wil je onbeperkt bellen bij 50 Plus Mobiel? Dat komt goed uit, want ze hebben namelijk geen abonnementen zonder onbeperkt bellen. Daarmee hoef je je bij 50+ Mobiel nooit zorgen te maken over kosten voor bellen buiten je bundel en kies je enkel een databundel.

Bekijk 50+ Mobiel abonnementen.

Combivoordeel met internet thuis

Bij sommige providers is het mogelijk om te profiteren van combivoordeel in combinatie met je abonnement voor internet thuis. In sommige gevallen is een van deze voordelen dat je onbeperkt mobiel kunt bellen. Daarmee kan het interessant zijn, naast andere kortingen via combivoordeel, om te kijken of er combivoordeel mogelijk is bij jouw provider.

Is onbeperkt bellen echt onbeperkt?

Onbeperkt bellen is in principe onbeperkt, echter gelden er net als bij unlimited data toch enkele voorwaarden. Zo is de bundel voor onbeperkt bellen doorgaans alleen beschikbaar binnen Nederland (soms binnen de hele EU). Ook is er altijd een fair use policy van toepassing.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking