100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe ziet de ideale sim only voor studenten eruit?

Dinsdag 7 Mei 2024 3 minuten en 42 seconden leestijd

Hoe ziet de ideale sim only voor studenten eruit?

Goedkope sim only voor studenten

Studenten hebben vaak beperkte financiële middelen, waardoor een goedkope sim only essentieel is. Een sim only is voor studenten ideaal omdat de maandelijkse kosten dan laag blijven, terwijl je ondertussen ook geen registratie bij het BKR krijgt omdat je je telefoon nog af moet betalen. Het is slim om abonnementen goed te vergelijken en toch zoveel mogelijk MB’s en belminuten uit je abonnement te slepen. De goedkoopste abonnementen vind je doorgaans bij Lebara, Simpel en Youfone

Vergelijk sim only abonnementen.

Het kan daarnaast soms slim zijn om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract, zodat je je abonnement snel aan kunt passen aan veranderende behoeften. Tegelijkertijd zijn er ook providers waarbij je je abonnement tussentijds kunt wijzigen.

Belangrijk detail: om een sim only abonnement af te sluiten moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Voor eerstejaars HBO- of MBO-studenten is dit niet altijd het geval.

Een grote bundel of zelfs onbeperkt?

Studenten gebruiken vaak veel data, bijvoorbeeld omdat ze onderweg video’s streamen, naar muziek luisteren en simpelweg aan het browsen zijn op het internet in de trein. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een sim only met een grote bundel, eventueel zelfs een onbeperkte bundel. Het is daarbij vaak goedkoper om een wat grotere bundel te nemen dan over je bundel heen te gaan. Het lijkt wat tegenstrijdig, maar je kunt daardoor beter een te grote bundel hebben dan een te kleine.

Helemaal ideaal is een onbeperkte internetbundel. Zo hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken over de limieten van je dataverbruik en onverwachte kosten. Onbeperkte data is het goedkoopst bij Budget Mobiel.

Lees ook: is onbeperkte data écht onbeperkt?

Goede dekking

Omdat je als student veel onderweg bent heb je een betrouwbaar netwerk nodig om verbonden te blijven. In Nederland leveren alle mobiele providers hun diensten via de netwerken van KPN, VodafoneZiggo of Odido. Daardoor zijn er in Nederland gelukkig geen providers meer met een slechte dekking. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de ene provider op een bepaalde locatie een betere dekking heeft dan een andere. Het is daarom slim om de dekkingskaarten te bekijken en te kijken of de provider die je op het oog hebt een goede dekking heeft op locaties waar je veel bent.

Aanvullende voordelen en extra’s

Sommige providers bieden aanvullende voordelen die voor jou als student interessant kunnen zijn. Denk aan korting op accessoires en streamingdiensten. Het loont altijd de moeite om de huidige aanbiedingen van providers te vergelijken om te kijken welk abonnement het best aansluit bij jouw behoeften én je budget.

Bekijk sim only aanbiedingen

Er zijn daarnaast verschillende providers die een combivoordeel aanbieden. Dat betekent dat ze je extra voordelen aanbieden wanneer je mobiele provider en je provider voor internet thuis dezelfde zijn. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op je abonnement of extra mobiele data. Dat kan toch de doorslag geven om voor dezelfde provider te kiezen als je provider thuis of in je studentenhuis! Let op: beide abonnementen moeten op hetzelfde adres geregistreerd zijn.

Bekijk combivoordeel

Familie abonnementen voor een studentenhuis

Behalve dat je natuurlijk een persoonlijk sim only abonnement af kunt sluiten kan het voor studentenhuizen ook interessant zijn om te kiezen voor een familie abonnement. Bij zo’n abonnement worden meerdere mensen aangesloten op één abonnement. Je hebt dan gezamenlijk één grote bundel die eerlijk verdeeld wordt. Dit is alleen mogelijk voor gebruikers die op hetzelfde adres wonen. Hierbij wordt één hoofdgebruiker aangewezen.

Het is vaak goedkoper om met 4 of 5 personen samen een familie abonnement af te sluiten dan allemaal een eigen. Zo worden de kosten gedeeld en genieten alle bewoners van het studentenhuis van dezelfde voordelen tegen een lagere prijs. Het is natuurlijk wel zaak dat je hier geen ruzie over krijgt, dan kun je het beter niet doen.

Een voorbeeld van een dergelijk familie abonnement is het Vodafone Red Together abonnement.

Wat is dan het beste abonnement?

Er is niet echt een beste abonnement voor studenten. Over het algemeen is het beste abonnement voor studenten simpelweg een abonnement met een grote bundel tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Goede voorbeelden hiervan zijn Youfone, Budget mobiel, Simyo en Hollandsnieuwe.

Wil jij weten wat het beste abonnement voor jou is? Ga dan naar onze sim only vergelijker en maak gebruik van de filters om zo het ideale sim only abonnement te vinden.

Vergelijk sim only abonnementen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking