100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Tips voor een sim only als je veel reist

Dinsdag 7 Mei 2024 3 minuten en 34 seconden leestijd

Tips voor een sim only als je veel reist

Check de roaming voorwaarden

Blijf je binnen de Europese Unie, dan hoef je je weinig zorgen te maken over roaming. Hoewel dit vroeger zeer belangrijk was en extra kosten met zich meebracht, zijn daar inmiddels binnen de hele Europese Unie afspraken over. Buiten de Europese Unie is dit echter verdeeld over verschillende zones waarbij doorgaans geldt: hoe hoger het nummer van de zone, hoe hoger de kosten. De kosten voor bellen kunnen variëren van gemiddeld zo’n €0,30 eurocent in zone 1, tot ruim €3 in zone 4. Er is bovendien een speciaal tarief op de Noordzee.

Let op: onder andere Oekraïne, Noorwegen, Turkije, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Andorra en Gibraltar mogen dan (deels) in Europa liggen, ze zijn geen onderdeel van de Europese Unie. Er kunnen daarom andere regels gelden per provider.

Maak je gebruik van je mobiele telefoon buiten de Europese Unie, dan kun je dus extra kosten verwachten. Betreft dat doorgaans hetzelfde land? Dan is het verstandig om te ontdekken in welke zone dit land zich bevindt om vervolgens per provider te vergelijken wat de kosten in deze zone zin.

Lees meer over roaming binnen de EU.

Overweeg een dual sim met lokale simkaart

Wanneer je veel buiten de EU reist, maar doorgaans wel veel naar hetzelfde land, dan kan het zeer de moeite waard zijn om een telefoon te nemen met dual sim. Je kunt dan een simkaart gebruiken voor gebruik in Nederland en een lokale simkaart voor gebruik in het andere land waar je veel komt. Dit wordt veel gebruikt door mensen die vaak naar de Verenigde Staten reizen of bijvoorbeeld familie hebben in Turkije of Marokko.

Met een e-sim kun je eenvoudig wisselen van provider zonder dat je daadwerkelijk het simkaartje moet wisselen. Zo betaal je in het land van bestemming de daar geldende tarieven en niet de hoge roamingkosten van de Nederlandse provider. Ideaal dus voor onderweg!

Lees meer over dual sim.

Maak gebruik van veilige Wi-Fi waar mogelijk

Wanneer je buiten de EU-gebruik wilt maken van data dan kunnen de kosten snel oplopen. Het is daarom slim om gebruik te maken van Wi-Fi als dat mogelijk is. We raden je hierbij wel met klem af om gebruik te maken van onbeveiligde openbare netwerken. Zorg ervoor dat je alleen gebruikmaakt van een Wi-Fi verbinding die je vertrouwt.

Gebeld worden kost óók geld buiten de EU

Ben je in een land buiten de Europese Unie en ontvang je een telefoontje of sms? Dan is het belangrijk om te weten dat dit je óók geld kost. Doorgaans is dit weliswaar minder dan zelf bellen, maar het is zeker niet gratis.

Onbeperkt internet in het buitenland

Dan is er nog iets dat belangrijk is om te weten, met name wanneer je kiest voor een abonnement met onbeperkt internet. Hoewel het internetverbruik (onder de fair use policy) in Nederland daadwerkelijk onbeperkt is, is dit in het buitenland niet zo, ook niet binnen de Europese Unie. Je provider kan je bovendien een waarschuwing geven wanneer je langer dan 4 maanden per jaar in het buitenland bent.

Iedere provider heeft voor gebruik van internet in het buitenland een maximum gesteld. Dit maximum ligt doorgaans echter tussen de 20 en 40 GB en dit kan dus belangrijk zijn als je veel reist. Bij Vodafone ligt dit maximum het hoogst met een limiet van 40 GB.

Heb je een abonnement met onbeperkt bellen en sms’en? Geen zorgen, dit is binnen de Europese Unie wel van kracht.

Lees ook: is unlimited data écht unlimited?

Lebara abonnement kan interessant zijn

Bel of sms je vaak naar een bepaald land omdat je daar bijvoorbeeld vrienden of familie hebt, maar ligt dit land buiten de Europese Unie? Dan kan het interessant zijn om een sim only te nemen bij Lebara. Deze provider biedt hier namelijk een specifieke abonnementsvorm voor aan.

Voor €5 per maand extra bel en sms je namelijk onbeperkt naar alle landen binnen de Europese Unie, maar ook naar Canada, China, Cyprus (Grieks gedeelte), Hongkong, IJsland, India, Israël, Zuid-Korea, Liechtenstein, Maleisië, Marokko (vaste lijn), Singapore, Thailand, Turkije (vaste lijn), Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland.

Wil je graag vergelijken welke sim only het beste past bij jouw wensen? Maak dan gebruik van onze vrijblijvende sim only vergelijker!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking