100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe verleng ik mijn abonnement bij Vodafone?

Vrijdag 20 Oktober 2023 3 minuten en 24 seconden leestijd

Hoe verleng ik mijn abonnement bij Vodafone?

Hoe verleng ik mijn Vodafone abonnement?

Verlengen bij Vodafone is heel eenvoudig door in te loggen in My Vodafone via de website of de app op je smartphone. Wanneer je je kunt verlengen kun je hier eenvoudig in een aantal klikken navigeren naar je abonnement en op een knop drukken om deze te verlengen.

Vervolgens kun je kiezen voor een abonnement met telefoon of een sim only abonnement. Zorg ervoor dat je nieuwe abonnement aansluit bij je wensen en sluit het af. Het nieuwe contract zal ingaan zodra je huidige abonnement verlopen is.

Wanneer kan ik mijn Vodafone abonnement verlengen?

Bij Vodafone kun je vier maanden voor de einddatum van je contract je contract al verlengen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er een goede aanbieding is of wanneer je al toe bent aan een nieuwe smartphone. Deze einddatum vind je eenvoudig in je Vodafone account. Ook wanneer je over wilt stappen naar een andere provider is het slim om eerst je einddatum te controleren.

Let erop dat het nieuwe abonnement pas ingaat wanneer je huidige abonnement afloopt. Je betaalt tot die tijd nog de abonnementskosten van je huidige abonnement en krijgt ook de voorwaarden van dit abonnement. Wel ontvang je bij een abonnement met toestel al het nieuwe toestel, handig!

Voldoet je huidige abonnement niet meer aan je wensen, heb je bijvoorbeeld te weinig data of belminuten binnen je huidige voorwaarden? Dan is het niet nodig om je abonnement te verlengen, maar kun je simpelweg je abonnement aanpassen zodat hij weer voldoet aan je wensen.

Voordelen van Vodafone verlengen

Er zijn een aantal redenen wanneer het slim is om je abonnement te verlengen, we sommen ze graag voor je op:

  • Geen aansluitkosten: Wanneer je een nieuw abonnement afsluit zul je in vrijwel alle gevallen, ongeacht de provider, aansluitkosten moeten betalen. Dit kost doorgaans enkele tientallen euro’s. Bij Vodafone verlengen is dit niet het geval en bespaar je €25 op de aansluitkosten.
  • Korting op nieuwe toestel: Bij het verlengen van je Vodafone abonnement met een nieuw toestel krijg je korting op het toestel. Daardoor ben je ook hierbij goedkoper uit dan het kopen van een los toestel of het afsluiten van een nieuw abonnement.
  • Nummerbehoud: Je behoudt zonder gedoe je huidige telefoonnummer.

Nadelen van Vodafone verlengen

Zijn er dan nog nadelen aan het verlengen van je Vodafone abonnement?

  • Langer vast aan provider: Verleng je je abonnement, dan zit je wederom voor één of twee jaar sowieso vast aan Vodafone als provider. Verleng je met een tweejarig abonnement vier maanden voordat je huidige abonnement verloopt? Dan zit je dus niet nog 24, maar 28 maanden sowieso vast aan Vodafone? Dat kan een nadeel zijn mocht je toch over willen stappen later.
  • Geen combivoordeel zonder Ziggo thuis: Heb je een Ziggo abonnement thuis? Dan krijg je combivoordeel met een Vodafone mobiel abonnement. Heb je echter geen Ziggo in huis, maar bijvoorbeeld KPN internet of Odido thuis? Dan is de kans groot dat je combivoordeel krijgt met een andere mobiele provider. Zo loop je mogelijk korting mis met Vodafone verlengen.
  • Niet per se de goedkoopste: Dat je van Vodafone enkele voordelen krijgt om te verlengen is logisch, ze willen je natuurlijk graag behouden. Dat wil echter niet per definitie zeggen dat dit ook het goedkoopst is. Neem je bijvoorbeeld een sim only? Dan is eerst sim only vergelijken altijd slim. Wellicht loop je een flinke korting anders mis.

Overstappen met introductiekorting

Nu biedt Vodafone natuurlijk een aantal voordelen wanneer je verlengt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen wanneer je tevreden bent over Vodafone en ook combivoordeel pakt met Ziggo thuis. Wat veel mensen echter vergeten is dat veel providers ook voordelen bieden juist voor nieuwe klanten, waardoor de voordelen van verlengen vaak toch minder aantrekkelijk zijn dan ze lijken. Zo bieden verschillende aanbieders regelmatig een introductiekorting zonder aansluitkosten of korting als je meer data neemt. Bovendien is gratis nummerbehoud voortaan eerder de regel dan een unique selling point.

Kortom, verlengen is natuurlijk prima, maar zorg er wel voor dat je je positie in de telecommarkt kent. Begin daarom eerst met vergelijken!

Naar mobiele vergelijker.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking