100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat krijg je bij een 3 in 1 abonnement?

Woensdag 24 Maart 2021 4 minuten en 53 seconden leestijd

Wat krijg je bij een 3 in 1 abonnement?

Het 3 in 1 abonnement is tegenwoordig het meest in trek. Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij een provider een zogenaamd totaalpakket af te sluiten. Maar wat krijg je nu precies bij een 3 in 1 abonnement en waar moet je rekening mee houden? Wij vertellen je meer over het 3 in 1 abonnement van diverse internet providers en wat je ervan mag verwachten.

Wil je direct weten welke internet providers op jouw adres een 3 in 1 abonnement kunnen leveren? Maak dan nu gebruik van onze gratis postcodecheck en ontdek alle mogelijkheden. Je kunt dan niet alleen internet vergelijken met alle 3 in 1 abonnementen, maar je kunt ook kiezen voor de combinatie internet en tv, internet en bellen of een alleen internet abonnement.

Wat zit er in een 3 in 1 abonnement?

Een 3 in 1 abonnement bevat drie services, namelijk internet, televisie en vaste telefonie. Je kunt bij meerdere internet providers terecht voor een 3 in 1 abonnement of een alles in 1 abonnement. Zo kun je kiezen voor Ziggo 3 in 1, maar je kunt ook prima terecht bij onder meer KPN, Online.nl en T-Mobile. Later komen wij nog terug op de providers bij wie je terecht kunt voor een 3 in 1 abonnement. Een 3 in 1 abonnement bevat dus breedband internet (glasvezel, kabel, VDSL of ADSL), digitale televisie en telefonie met een vast huistelefoonnummer.

Waarom is een 3 in 1 abonnement zo populair?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de losse services onder te brengen bij een enkele internet provider, in de vorm van een 3 in 1 abonnement. Hier zijn meerdere redenen voor. Op de eerste plaats zijn de 3 in 1 tarieven lager dan de tarieven van alle losse services bij elkaar opgeteld. Met 3 in 1 internet, tv en bellen ben je maandelijks dus voordeliger uit dan wanneer je de verschillende diensten los van elkaar afneemt bij verschillende aanbieders. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je met een drie in een abonnement maandelijks maar één factuur krijgt. Dit maakt de uitgaven overzichtelijker en het betalen van de rekeningen makkelijker en sneller.

Bij welke internet providers kun je terecht voor een alles in 1 pakket?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer providers bij gekomen waar je terecht kunt voor een alles in 1 pakket, met internet, digitale televisie en vaste telefonie. Je kunt op dit moment onder andere bij de volgende internet providers terecht voor een alles in 1 pakket:

 

Let goed op de onderlinge verschillen bij internet providers

Alle 3 in 1 abonnementen, van elke provider, bestaan uit internet, televisie en vaste telefonie. Dit betekent echter niet dat alle services ook precies hetzelfde zijn. Er zijn onderlinge verschillen die voor jou heel belangrijk kunnen zijn. Misschien is voor jou de prijs vooral belangrijk of hecht je juist meer waarde aan snel en stabiel internet. Dit zijn zaken waarop je de internet providers kunt vergelijken.

Iedere provider heeft je andere belangrijke voordelen te bieden. Zo is Youfone de goedkoopste aanbieder, is T-Mobile de aanbieder van het snelste internet en wordt XS4All als beste aanbieder van alles in 1 pakketten genoemd (december 2020). Kijk dus vooral goed naar wat voor jou het meest belangrijk is en maak op basis daarvan je keuze voor een bepaalde provider.

Wat ontbreekt er bij 2 in 1 abonnementen?

Bij meerdere internet providers kun je ook terecht voor de zogenaamde 2 in 1 abonnementen. Het spreekt voor zich dat hier een service ontbreekt die je wel krijgt wanneer je kiest voor een 3 in 1 abonnement. De vraag is dan ook vooral: wat ontbreekt er bij een 2 in 1 pakket?

Dit is afhankelijk van het specifieke pakket van jouw keuze. In vrijwel alle gevallen behoort internet tot het 2 in 1 pakket. Vervolgens kan hier vaste telefonie bij zitten of kan hier digitale televisie bij zitten. De 2 in 1 pakketten met internet en televisie zijn van deze twee opties het meest in trek. Dit heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken voor al het telefoonverkeer, waardoor vaste telefonie overbodig wordt.

Controleer een abonnement altijd op inhoud

Het maakt niet uit of je een 3 in 1 pakket of een 2 in 1 abonnement af wilt sluiten. In alle gevallen is het belangrijk om goed te kijken wat er precies in je pakket zit. De service voor digitale tv is namelijk bij iedere provider anders. Zo kun je bij de ene internet provider gratis gebruik maken van Uitzending Gemist en bij de andere provider is het niet mogelijk of moet je er extra voor betalen.

Ook de zenderpakketten zijn bij iedere internet aanbieder verschillend. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. Vergelijk de providers op alle punten die voor jou belangrijk zijn om de beste partij te vinden.

Is een alles in 1 abonnement ook mogelijk met analoge tv?

Er zijn zeker nog mensen die het liefst gewoon analoge televisie kijken. In de meeste gevallen gaat het dan om de wat oudere doelgroep. Het is helaas niet meer mogelijk om een alles in 1 abonnement met analoge televisie af te sluiten. De analoge tv is namelijk aan het verdwijnen. De ruimte die analoge tv inneemt moet worden vrijgemaakt voor nieuwe, modernere oplossingen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een abonnement af te sluiten met analoge tv, ook niet wanneer je kiest voor een 3 in 1 abonnement.

Hoe kun je een 3 in 1 abonnement afsluiten?

Je kunt in verreweg de meeste gevallen online een 3 in een pakket afsluiten. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Je kunt het best providers vergelijken 3 in 1 abonnementen. Vergelijk de 3 in 1 providers niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteiten en de garanties die je krijgt. Kijk goed naar wat jij precies nodig hebt, vergelijk op de punten die voor jou het meest belangrijk zijn – zoals snel internet of een vast tarief voor onbeperkt bellen met je huistelefoon – en je vindt de provider en het 3 in 1 abonnement die het best bij jouw past.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking