100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat zijn triple play pakketten?

Donderdag 15 November 2018
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 2 minuten en 22 seconden leestijd

Wat zijn triple play pakketten?

Triple play is een andere benaming voor Alles-in-1 of 3-in-1, maar wat is dit dan precies? Triple play is een term uit de telecombranche en staat voor het aanbieden van drie producten in één abonnement.

Ter verduidelijking, bij een triple play pakket heb je niet alleen je internetverbinding, maar ook je tv en vaste telefonie ondergebracht bij dezelfde internet provider.

Waarom kies je voor triple play?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je internet bij de ene provider onder te brengen en je tv-aansluiting bij de andere. Erg voordelig is dit alleen niet. Veel mensen kiezen voor een triple play pakket omdat dit in de meeste gevallen voordeliger is. Jouw internet provider bied je graag een compleet pakket en zet daar een korting tegenover.

Daarnaast geeft een triple play pakket ook een stukje gemak. Al je telecomzaken voor thuis zijn dan ondergebracht bij dezelfde internetprovider. Is er een probleem, dan is één telefoontje genoeg. Heeft jou internet provider een storing dan kan dit ook weer een nadeel zijn.

Wat zit er precies in een triple play pakket?

Wanneer je kiest voor een triple play pakket dan kun je allereerst gebruik maken van het internet. Je kunt kiezen uit verschillende internetsnelheden. Lees ook ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig? en ontdek welke internetsnelheid je echt nodig hebt in jouw woonsituatie.

Naast internet is tv ook een onderdeel van het triple play pakket. Ook op dit gebied valt er wat te kiezen. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van interactieve televisie, een functie als begin gemist of een extra zenderpakket? Op dit gebied kan tegenwoordig bijna alles.

Als laatste zit je vaste telefonie aansluiting in het triple play pakket. Daarmee kun je met je vaste telefoon naar nummers in binnen- en buitenland bellen. Bij sommige internetproviders betaal je hier niets extra’s voor, andere rekenen een paar euro. Bel je veel met je vaste telefoon? Dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld voor een Onbeperkt bellen abonnement te kiezen. Veel internet providers bieden dit aan.

4-in-1

Naast triple play is er tegenwoordig nog een mogelijkheid. Dit wordt ook wel 4-in-1 genoemd of combivoordeel. Wanneer jouw internetprovider ook mobiele telefonie abonnementen aanbiedt is het mogelijk om je mobiele abonnement te combineren met je thuis pakket. Dat is niet alleen heel handig, maar biedt jou ook nog eens heel veel voordeel. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Ga internet vergelijken en selecteer je mobiele provider.

We maken het vergelijken graag makkelijk, daarom hebben wij nu ook een speciale combivoordeel vergelijker.

Wil jij ook triple play?

Wil je gebruik maken van alle voordelen van triple play? Dat kan. Doe de postcode check op onze website en selecteer links op de pagina bij soort pakket ‘Alles-in-1’. Je krijgt nu alle triple play pakketten te zien die leverbaar zijn op jouw adres.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking