100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Internet providers en internet beveiliging

Woensdag 20 april 2016 1 minuut en 48 seconden leestijd

Internet providers en internet beveiliging

Na Cookies gaan we het nu hebben over hoe de providers jou kunnen helpen bij het veilig houden van je gegevens!

Nu zijn cookies redelijk onschuldig maar zijn er ook zwaardere bedreigingen op het internet. Gelukkig staan de providers altijd aan onze kant en hebben zij programma’s om het internet net even wat veiliger te maken. Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet met natuurlijk het prijskaartje erbij. Vrees niet normale goede software kost vaak meer geld en gratis software is de laatste tijd steeds onveiliger gebleken en bevat soms meer dan je om hebt gevraagd. 

XS4ALL F-secure (Gratis!) – Met dit pakket wat gratis bij de XS4ALL abonnementen zit ben je al goed beschermd tegen virussen en andere online dreigingen. Ook is via het Ouderlijk Toezicht de mogelijkheid bepaalde websites te blokkeren.  

KPN Veilig (€ 5,- per maand – Gratis bij Premium pakketten) – Dit softwarepakket van KPN bevat een antivirusprogramma, privacybescherming en pop-upblockers. Ook niet geheel onbelangrijk zijn het spamfilter en de ouderlijk toezicht instellingen. (Zo kunt u bepaalde websites blokkeren) Voor € 2,50 per maand extra krijgt u 5 (i.p.v. de normale 3) sleutels voor dit beschermingspakket.

Telfort Veilig (€ 5,- per maand – Gratis i.c.m. Telfort Mobiel + Alles in 1) – Hetzelfde softwarepakket als bij de KPN alleen dan van Telfort. Ook beschikbaar voor mobiel gebruik.

Veilig Internet van Tele2 (€ 4,- per maand – Eerste 3 maanden gratis) – Bevat onder andere een antivirus pakket. Het pakket biedt ook bescherming tegen online-malware. Ook het pakket van Tele2 bevat de ouderlijk toezicht instellingen om zo te filteren voor kinderen.

Online.nl (McAfee met korting - €4,- per maand) – Online biedt zelf geen beveiligingspakketten aan maar geeft wel korting op een lidmaatschap van het Veiligheidspakket van McAfee. Tot 3 computers zijn beschermd tegen virussen en andere online dreigingen.

Ziggo Internetbeveiliging (1 pc gratis – upgrade naar 3 pc’s € 3,95 per maand)  Ziggo heeft net als de andere aanbieders een antivirusprogramma en bescherming tegen andere online dreigingen. Ook hier weer het pakket voor ouderlijk toezicht.

Volgende week gaan we kijken naar Onbeperkt bellen bij alle providers en wanneer is dit voordeliger voor u. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.